Ofensiva Microsoft

Au trecut deja cateva zile bune de la lansarea oficiala a Windows 8, cel mai nou produs Microsoft. Parerile sunt impartite, exista si aprecieri exista, cum este si normal, critici unele obiective, altele subiective … dar este inca prea devreme sa putem trage o concluzie despre cum va fi primit de catre piata si mai ales marea masa de utilizatori pentru care o percep ca dea mai mare schimbare de la Windows95 incoace. Pe langa acestia, din discutiile ce le’am purtat cu programatorii acestia se dovedesc extrem de entuziasti in ce priveste noua platforma, ca sa ii citez: „posibilitatile de dezvoltare sunt infinite” … si imi ziceau asta cu un zambet larg pe buze.

Dincolo de toate review’urile si povestile celor care l’au incercat sau chiar il utilizeaza deja, noul Windows 8 parca rescrie inca odata viziunea unei companii care a mai facut odata acelasi lucru candva cand nimeni nu credea ca este posibil si anume: unificarea tuturor platformelor enduser sub acelasi sistem de operare si aici nu avem incluse doar tablete (pentru care au gasit solutii inteligente la minusurile ce le au restul) si telefoane inteligente ci si PC’uri, laptopuri sau console de gaming care duc experienta Windows 8 la un alt nivel. Unde probabil ca vedem viziunea MS cel mai bine este la consola XBox360 care folosind senzorul de miscare Kinect reuseste sa inlocuiasca cu succes atingerea vreunei suprafete …

Evident ca avem de a face doar cu un inceput a ceia ce probabil ca va deveni PC’ul in viitorul foarte apropiat.

Nu ma numar printre cei care se excita usor … de aia Apple si produsele lor m’au lasat pana acum rece in spatele lor stand doar perfectionarea unor concepte ce erau de multa vreme pe piata. Microsoft a stagnat la fel de multa vreme … inovatiile reprezentate doar de poleirea unor sisteme de operare nefiind din punctul meu de vedere un pas inainte … cu Windows 8 in schimb avem de a face cu o noua viziune ce pana mai ieri parea desprinsa din filmele SF.

Nu le sunt fan dar nu pot sa nu ii apreciez. Au iesit la atac cu artileria grea pe toate fronturile iar concurenta a cam fost prinsa cu pantalonii in vine. Ajutati de producatorii traditionali de hardware probabil ca in curand vom asista la o noua dominare a pietei ce parea pierduta. Daca vor fructifica momentul acesta va fi din nou greu ca cineva sa tina pasul cu ei. Avem de a face cu un gigant care dispune de cele mai vaste resurse finainciare din industrie ca sa nu mai zic de mintile luminate ce le’au adunat in timp. Cu siguranta ca Windows 8 va pune o mare presiune pe producatorii de hardware ce pana acum erau intr’o stare latenta de inovatie si in curand vom avea pe piata dispozitive din ce in ce mai inteligente care sa valorifice software’ul ce le este pus la dispozitie. Mai oare rost sa spun ca Microsoft a dovedit inca odata ca el este cel care da cu adevarat tonul? Stategia lor este simpla: ii lasam pe altii sa inoveze, vedem ce prinde pe piata, preluam, prefectionam … VINDEM pe o piata deja formata! Nu este nimic nou, doar strategie Microsoft de la fondarea companiei incoace iar lui Gates i’a iesit din nou!

Microsoft trece la ofensiva … iar de aici cei mai castigati vor fi cumparatorii care de acum vor avea de unde sa aleaga … ceia ce cred ca este cel mai mare castig dintre toate! Ce va fi … vom vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura