Daca va este frig in case, mai puneti un palton pe voi!

Era unul din sfaturile Tovarasei Academician Doctor Inginer Elena Ceausescu pentru romanii care se plangeau inainte de revolutie ca ingheata in case, caldura si apa calda in blocuri fiind la aceea vreme un lux bine rationalizat. Au trecut mai bine de 20 de ani de cand Romania a gustat “libertatea” … si romanii ingheata ca si atunci in case … sfaturile autoritatilor pentru ei nemaifiind atat de directe, dar la fel de cinice.

Vi’l aduceti aminte pe directorul de la Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei care justifica o marire de pret a curentului indemnand oamenii sa stinga becul din baie?! Daca vreti sa va fie cald la iarna, mai puneti un palton, par acum a ne indemna autoritatile pe romanii care aflati in prag de iarna se gandesc cu groaza la facturile umflate ce vor veni. Am vazut tot soiul de sfaturi cum ar fi:

– cand pleci de acasa inchide caldura;

– spalate cu apa rece pe maini;

– fa dus mai rar;

– inchide caloriferele cand s’a incalzit in casa;

– foloseste apa incalzita pe aragaz;

– aeriseste mai rar;

Si multe alte bazaconii care nu fac decat sa amarasca si mai tare lupta pentru supravietuire a unor oameni care poate muncesc de dimineata pana seara pentru a trai in conditiile evului mediu … daca nu mai rau.

Un oarecare partid (nu conteza care) avantat inspre campania electorala ce urmeaza ,vorbea de salarii minime/economie de 1000 lei prin 2015 … parca era ecoul lui Nenea’Nicu la ultima sa cuvantare din balcon … cand promitea cate 100 lei la pensii pentru anul ce nu l’a mai apucat.

Bine ai venit in Romania lui 2012, daca va e frig, mai puneti un palton pe voi!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...