Olimpiadele de vara … un vis frumos s’a terminat

S’au dus vremurile in care Olimpiadele de vara erau un motiv sa te uiti la TV cu placere, bucurie si de multe ori mandrie. In numeroase discipline aveam atleti care luptau pentru o medalie si de cele mai multe ori o si obtineau.

Anul acesta, Olimpiada de la Londra a fost doar o confirmare a faptului ca sportul romanesc, pana si in ramurile in care a scris istorie, este in moarte clinica iar sansele de resuscitare sunt aproape inexistente.

Nu e de mirare, in conditiile in care bugetul pentru sport este infim iar bazele de antrenament fie sunt in paragina fie dispar peste noapte inlocuite fiind de mall’uri sau alte constructii la fel de utile societatii de consum.

O alta mare problema este si lipsa stimularii copiilor si tineretului inspre sport … sportivii in mare parte find fie saraci fie prea putini recunoscuti … exceptand fotbalul care este oricum o forma de sport mult supraevaluata din punctul meu de vedere … si nici aici de vreo 10 ani (cel putin) nu ne mai putem lauda cu nimic.

Candva in randul copiilor existau vise … aveau eroi … eroi care luau aurul olimpic … Nadia Comaneci (nume similar cu gimnastica moderna) fiind cea care a fost un model de urmat pentru generatii intregi de fetite … la fel cum Hagi a fost modelul multor baieti … astazi … cine sa ii mai stimuleze pe cei mici?!

Cu doar 3 medalii la gimnastica feminin … ii inteleg pe Belu si Bitang ca au ganduri serioase de retragere. Pentru oameni astia aurul olimpic era o obisnuita … cu cateva zile inainte de intrarea fetelor in concurs, Belu se plangea ca nu mai ai cu cine sa faca performanta … lotul olimpic avand in componenta 2 veterane … sperantele si perspectivele de acum inainte fiind foarte reduse. Cum naiba sa mai poti antrena in locul lor stiind ca nu mai ai pe cine si pentru ce.

Daca ne mai lipsea un dezastru pe langa cele multe din tara asta … iaca acum avem si dimensiunea dezastrului din sportul romanesc. Pacat … era singurul lucru ce arata in lume si o alta fata a Romaniei.

Un comentariu la „Olimpiadele de vara … un vis frumos s’a terminat”

  1. Daca nu era rau destul, la lipsa stimularii copiilor inspre sport mai contribuie si jocurile pe calculator + facebook-ul si messenger-ul si multe alte chestii cu utilitate cel mult dubioasa.

    Nu vreau sa vorbesc ca un batran (ca nu sunt), dar e mult mult mult mai dezastru decat spui. Nu mai face lumea sport deloc. E prea depresiva si prea disperata sa supravietuiasca intr-o tara cu o economie inexistenta. E si normal ca parintii nu ii mai indeamna pe copii la sport. Sunt prea ocupati sa gaseasca solutii ca sa le poata pune o paine pe masa. Sportul vine abia dupa ce ai terminat cu asta…

    Problema de care zici tu e una foarte veche… de multe ori ajung acasa in orasul natal si cam atunci sunt singurele momente cand ma uit la televizor. Si mai ajung si pe EuroSport sau cum mama masii ii zice. Sunt o gramada de competitii sportive, zeci si sute de competitii din diferite arii sportive FARA ABSOLUT NICI UN PARTICIPANT DIN ROMANIA. Ce sa mai zic de medalii…

    Vrei sa auzi o ipocrizie si mai mare ? Pe toti cacatii de pe la echipa nationala de fotbal ii platim cu sute de mii de euro si sunt niste blegi care habar n-au sa dea in minge… habar n-am cum ii cheama, dar toti sunt la fel. Cred ca de aia ii si creste lui Hagi par alb: prea te enervezi cand ii vezi pe astia… Bagam milioane intr-un sport supra-evaluat la nivel mondial si vedem 0 rezultate. ZERO. Banii aia poti sa-i investesti in alt gen de sportivi, cu o alta mentalitate si obtii altceva. Dar n-are cine… la noi nu exista nimic altceva decat mall-uri, banci, terase, baruri, discoteci si evident taxi-uri.

    Romania, imi pare rau ca ai ajuns asa, dar nu ma mira. Si intr-un fel o si meriti.

    PS: Am scris prea mult, sorry…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura