Pericolele unei crize prelungite si fara solutii: oamenii incep sa caute vinovati!

Urmaresc niste discutii purtate pe twitter legate de unele miscari rasiale/xenofobe ce par a incepe sa isi faca locul si pe la noi prin spatiul public. Fiind total impotriva discriminarii de orice fel si cu atat mai mult cele rasiale si xenofobe, prin bula mea nu am luat contact cu fenomenul asta respingand orice porniri de acest fel, insa stand intrand prin alte bule, am observat ca la nivel minoritar exista o asemenea rostogolire de ideei crete si pe la noi, lucru ce este periculos fie si la nivelul asta incipient.

Pericolele unei crize prelungite si fara solutii: oamenii incep sa caute vinovati

Toate nenorocirile istorice au pornit de la crizele prelungite si fara solutii, pentru ca oamenii incep sa caute vinovati pentru degradarea economica si sociala, ajunga sa isi piarda rabdarea odata ce vinovatii aia nu sunt cunoscuti, iar frica de viitor si lipsa de perspectiva le intuneca gandirea. De aceste frici, temeri si esecuri repetate ale guvernarilor democratice se vor gasi mereu oportunistii fara scrupule care vor incerca sa le foloseasca in interesele lor obscure si vor continua sa le alimenteze prin „indentificarea” unor tapi ispasitori pe care vor arunca toata vina, cel mai recent exemplu al istoriei moderne fiind Holocaustul si Gulagul rusesc despre care din pacate se discuta mult prea putin.

Black Lives Matter, un exemplu recent de persecutarea vinovatilor fara vina

Desi prezentata ca o miscare de solidarizare impotriva discriminari rasiale a oamenilor de culoare in USA, miscarea Black Lives Matter in esenta este ea insasi o miscare rasiala foarte periculoasa care a folosit in interese meschine politice si ce tin de control si profit, o uriasa masa de oameni impotriva altor oameni, la baza ei stand culoarea pielii. Rostogolirea acestei miscari s’a facut dupa aceiasi reteta binecunoscuta, respectiv crearea unei probleme false pentru a fi acoperita incapacitatea guvernamentala de a gasi solutii la problemele reale din societate care treneaza de foarte multa vreme si oamenii, in disperarea lor, cauta vinovati. Candva de vina pentru toate erau oamenii cu piele neagra, acum sunt oamenii cu piele alba … dar defapt, niciodata nu a existat vreo vina a niciunuia dintre ei, principalii vinovati fiind doar nenorocitii care si’au urmarit interesele politice si si’au acoperit doar incapacitatea de a gasi solutii, indreptand degetul si indentificand orice alti vinovati in afara de ei, pentru ca ei sa isi poata aroga in continuare puterea si sa isi cresca profiturile in liniste.

Cat de grava este situatia pe la noi, in realitate

Una din calitatile romanilor este ca in general, poporul asta nu poate fi considerat nici rasist nici xenofob, miscarile de persecutie rasiala fiind doar niste nefericite exceptii reduse ca proportii istorice, romanii fiind un popor mult mai tolerant decat multe alte popoare, in Romania traind alaturi, de sute de ani, oameni in comunitati multi etnice ce au adus un plus valoare culturala si umana inestimabila. In consecinta nu pot spune ca am remarcat o pornire rasiala si xenofoba consistenta, dar pericolul exista si risca sa se intensifice daca aceasta criza in care ne’au varat niste incapabili va ramane la fel de lipsit de perspectiva cum este acum, cu toate ca nu se va duce inspre o miscare antisemita de exemplu, ce este acum doar exploatata de cineva/ceva ce inca imi scapa! In rest, in momentul asta oamenii de pe la noi, cu girul cioclilor pandemiei sunt impartiti intre aia cu masca si fara masca, „teroristi” si vaccinati, responsabili si inresponsabili … dar toti astia, la fel de afectati de nenorocirile zilnice, exista riscul ca de la un punct sa caute si alti vinovati in afara de ei si cineva sa profite de asta in locul guvernari dezastruoase.

Opinie personala

Din nefericire in societate exista o fierbere tot mai mare si lucrul asta cred ca este evident pentru oricine, restrictiile care intra in vigoare de azi, un lock down mascat mult mai dur decat ce am avut pana acum si lipsa de perspectiva e clar ca inflameaza si alimenteaza numeroasele nemultumiri acumulate deja. Speranta mea este insa ca atunci cand cutitul va ajunge la os sa indentificam realii vinovati care nu sunt printre noi, ci sunt pusi de noi in niste functii in care se cred vesnici si ca de la inaltimea lor ne pot dicta viata si destinele asa cum vor. Aia sunt vinovati si responsabili pentru tot si toate, aia pe care i’am votat si care nu ne reprezinta interesele incapabili fiind sa ia decizii corecte, iar eu tot ce sper este ca poporul asta sa isi aminteasca asta si democratic, sa le ceara lor socoteala si nu altor semeni de ai lor dupa ce au plecat urechea la diversiuni si manipulari rasiste sau xenofobe ce e posibil sa se intensifice in perioada urmatoare.

Pericolele unei crize prelungite si fara solutii oamenii incep sa caute vinovati!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura