Placute de frana de la Comline|Mini-review

placute frana comline

Cum va povesteam acum cateva zile, m’am ales la frantuzoaica mea cu placutele astea de frana de voie, de nevoie, sau mai exact datorita balbaielilor furnizorilor de componente auto online. Le’am montat pe masina, si dupa acomodarea de cativa kilometrii a noilor placute cu discurile de frana (despre care voi scrie un alt articol), am frecat la ele zilele astea cateva sute de kilometrii in urma carora am ajuns la urmatoarea concluzie:

  • masina franeaza ok cu toate rotile, frana a inceput sa fie din ce in ce mai eficienta, ajungand ca acum sa franeze foarte bine;
  • deocamdata nu scartaie absolut deloc nici cand sunt reci discurile, nici cand sunt calde;
  • nu scot zgomote ciudate de nici un fel;
  • nu vibreaza indiferent daca franarea este progresiva sau brusca;
  • fiind moi, par a se fi asezat foarte bine pe discuri deja.

Daca din punctul de vedere al sigurantei nu pun probleme, singura necunoscuta va fi rezistenta lor in timp, care banuiesc ca nu va trece de ~30.000km, adica aproximativ jumatate din cat (pur teoretic) te’ar tine niste placute ale unui producator mai cunoscut, dar asta oricum conteaza foarte mult si de fiecare sofer in parte, eu fiind genul care nu uzeaza foarte mult franele, neavand prostul obicei de a frana brusc, avand obiceiul sa anticipez si sa folosesc pe cat posibil frana de motor, iar cea de urgenta doar in ultima instanta.

Concluzie:

La masina mea au costat 144,00 lei atat pentru puntea fata cat si pentru putea spate beneficiind de ceva reducere la pachet. Avand in vedere faptul ca au costat aproape jumatate cat ar fi costat unele fabricate de un brand mai cunoscut, daca tin tot pe jumatate din perioada cat te’ar tine alea, socotesc ca sunt niste placute de frana cinstite pe care le poti monta oricand la nevoie sau in cazul unui buget ceva mai modest, mergand pe ideea ca daca ai de ales intre a trage de niste placute uzate de brand, mai bine iti montezi niste placute de frana noi fie si ale unui producator ceva mai obscur.

De cumparat va recomand sa le cumparati de aici. Au cel mai mic pret din cate am vazut, va ofera garantie si asistenta in cazul in care nu sunteti siguri de modelul masinii.

Disclaimer: acest articol nu este unul platit ci unul independent in baza experientei personale avute cu acest producator, despre care am gasit destul de putine opinii pe internet, desi in UK este destul de cunoscut.

Astept feedback!

2 comentarii la „Placute de frana de la Comline|Mini-review”

  1. De la Comline am cumparat doar filtre.Mi s-au parut printre cele mai calitative,mai calutative decat Mahle care este dublu ca pret.Multumesc pentru acest review.Voi incerca si eu placute de frane de la acest producator englez.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura