Polonia nu uita si nu iarta!

Ca si statul evreu, Polonia este o tara care nu uita si nu iarta crimele comise contra poporului polonez.

In scurt timp Polonia va cere extradarea din SUA a Micheal Korcac, 98 de ani, fost comandant al Legiunii Ucrainene, o formatiune SS, care a comis numeroase atrocitati contra populatiei poloneze din regiunea Lublin in cursul unor operatii de “pacificare”, in fapt operatiuni de exterminare a populatiei poloneze.

Statul polonez a anuntat ca va cere extradarea lui Korcac, indiferent de circumstantele acestuia, deoarece crimele comise sunt si azi socotite odioase si sunt fapte imprescriptibile extinctive, adica nu exista o limitare in timp, deoarece Korcac va fi inculpate pentru genocide, crime de razboi si crime impotriva umanitatii.

De mentionat ca procurorii polonezi au primit asistenta majora din partea politiei federale germane, care a localizat mai multi militari SS care au fost martori la asasinatele in masa. Cooperarea intre Polonia si Germania pentru pedepsirea crimelor din al doilea razboi a permis si Germaniei sa gaseasca martori si dovezi care sa aduca condamnarea a zeci de membri SS pentru crimele comise pe teritoriul Poloniei.

Polonia nu uita si nu iarta insa nici crimele comise de polonezi impotriva altor etnii, mai multi cetateni polonezi fiind deja judecati pentru astfel de crime.

De asemenea, foarte multi polonezi membri ai aparatului comunist de securitate au fost judecati si condamnati pentru crimele comise in comunism.

Aflat sub dubla ocupatie germana si sovietica si apoi supus dictaturii comuniste, poporul polonez a opus o rezistanta dura, ce se va stinge abia in 1960, dar va renaste apoi in anii 80 cu protestele Solidaritatii.

Noi ne chinuim cu tortionarii comunisti, de crimele contra romanilor din al doilea razboi mondial nici nu cred ca are rost sa mai vorbim….

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. Sorin says:

    Să nu uiţi, Darie !

  2. SoboLAN says:

    Degeaba “nu uita” daca asteapta zeci si zeci de ani pentru a face ceva….