Protestele din Franta ne vor arata cat de mult mai conteaza strada si vointa oamenilor

De o luna de zile Franta este zguduita de greve si proteste de amploare, totul pornind de la o noua lege a pensionarii care mai adauga inca doi ani de munca la varsta de pensionare, respectiv 64 in loc de 62 de ani cat era pana acum. Acesta noua lege a fost asumata de presedintele Emmanuel Macron inca din campania electorala, alegerea sa la limita pentru cel de al doilea mandat find una facuta de francezi cu aceasta asumare, dar se pare ca votul dat de francezi nu a fost unul care sa agreeze aceasta totusi aceasta masura nepopulara, speranta francezilor find ca aceasta lege nu va trece de Parlamentul francez si probabil ca nici nu ar fi trecut, daca Macron nu apela la un artificiu constitutional, respectiv trecerea legii prin asumarea raspunderi Guvernului, sfindare ce a inflamat francezii care erau deja de o luna in strada, Franta avand si cele mai mari si puternice sindicate din lume.

Protestele din Franta nu sunt doar despre noua lege a pensionarii

Desi pentru multi dintre privitorii din afara, protestele din Franta se reduc doar la aceasta lege, in realitate insa, legea in sine a fost doar scanteia care a aruncat Franta in aer, butoiul de pulbere find o suma a nemultumurii populare care se reflecta si in prabusirea nivelului de trai din Franta, preturile la energie si impunerea „sobrietatii energetice” find o masura care nu i’a incantat deloc pe francezi dupa ce aceasta a inceput sa isi faca efectul, la care se adauga preturile uriase la mancare, combustibili, chirii, ratele tot mai mari la banci, salariile inghetate, faliment si somaj, amenintarea supravietuirii sectorului agricol in fara noii agende globaliste si asa mai departe. Toate aceste nemultumiri si frustrari ale francezilor s’au adunat la un loc si in urma lor au izbucnit aceste greve de amploare si proteste care au crescut in intensitate si violenta de la o zi la alta, francezii avand memoria istoriei care i’a invatat ca doar prin lupta pe baricade, arderea Bastiliei si montarea de ghilotine in pietele publice, guvernul te asculta!

Protestele din Franta
„Daca voiam sa ne f*ta guvernul, il alegeam pe Brad Pit (nu pe Macron)”, sursa: Twitter

Protestele din Franta ne vor arata cat de mult mai conteaza strada si vointa oamenilor

Dupa protestele ale soferilor canadieni si protestele fermierilor olandezi care ne’au aratat ca noua lume in care traim este condusa cu o mana de fier a unor dictaturi mascate in democratii, protestele din Franta sunt cele care ne vor arata cat de mult mai conteaza strada pentru globalistii nealesi ai lumii, care si’au pus marionetele in fruntea tarilor din Vestul candva democrat, dictaturi capitaliste ce se doresc a fi impuse natiunilor sub masca democratiei ce in fapt nu face decat sa copieze modelul chinezesc de dictatura, model pe care Klaus Schwab il lauda si vedea ca model al viitorului pentru natiuni! Franta, tara care era pana acum vazuta ca si creuzet al democratiei mostenite dupa Revolutia Franceza care a schimbat fata lumii, se pare ca a fost aleasa pentru acest experiment ca ultim bastion care daca va cadea in fata globalistilor iar marioneta Macron va supravietui, este posibil sa creeze o asemenea rumoare la nivel european incat putem considera ca epoca protestelor si miscarilor de strada s’a incheiat pentru foarte multa vreme de acum inainte pentru ca este putin probabil ca prin vreo alta tara sa mai vedem vreo mobilizare de amploare pe fondul acestei dezamagiri ce reprezinta o victorie a elitei bogatilor planetei ce de acum si’o vor putea abjudeca pe persoana fizica!

Romania, primul experiment in care protestele de strada au fost confiscate cu succes

In ultimi zece ani Romania a fost tara unde aceste experiment s’au desfasurat deja cu succes, protestele de strada si miscarile sociale find manipulate si confiscate de un aparat in care s’au investit zeci de milioane de dolari, pentru ca mai apoi in urma lor sa ramana doar dezamagirea dezarmanta a oamenilor care nu mai cred in forta lor ca natie, desi, dreptul la protest este cel de al doilea drept ca forta a poporului dupa cel la vot! In Romania, o tara  repetenta la democratie, nici nu a fost foarte greu ca acest experiment sa mearga snur si uite asa, avem si raspunsul pentru care Romania a ajuns doar o rezervatie populata de o adunatura de bastinasi care nu mai reprezinta demulta vreme o natie, intre ei find sadita mereu samanta unor razboaie care nu sunt ale lor, dar pe care le poarta de fiecare data cand are nevoie statul esuat ce ocupa aceasta tara anulata!

Opinie personala

Trezirea aceasta a Frantei este una benefica pentru democratia in moarte clinica, dar teama imi este ca e o trezire tarzie, cel de al  doisprezecelea ceas find cel din experiementul numit „pandemie” cand francezii au ales sa fie cumparati si sa stea in case, atunci cand acelasi regim le’a suspendat toate drepturile si libertatile vreme de doi ani de zile, desi toata lumea privea si atunci inspre Franta, cumva find asteptat ca francezii sa dea tonul la revolte atunci cand le’au fost bagate pe gat unele dintre cele mai dure restrictii din lume. Au sezut si tacut, inghitind toate minciunile artizanilor acestui experiment, stand in case cu lunile, pentru ca mai apoi sa accepte fara sa cracneasaca si injectarea obligatorie cu o mizerie despre care nu stiau nimic, doar pentru a isi capata inapoi drepturile si libertatile candva sacrosante in Franta! Nu au facut nimic nici atunci cand au fost suprimate fara mila orice voce rebela din Franta care incerca sa le atragea atentia ca ce se intampla nu are nicio legatura cu vreo pandemie, ci mai degraba cu instalarea a unei dictaturi ce azi isi arata coltii cu agresivitatea si aroganta pe care ei le’au hranit si sustinut chiar si atunci cand au avut puterea sa aleaga Franta si nu au facut’o, acum soarta findu’le pecetluita, la fel cum cred e deja a intregii Europe ce va deveni un lagar digital!

Dar poate se intampla un miracol.

Citeste si …

13 comentarii la „Protestele din Franta ne vor arata cat de mult mai conteaza strada si vointa oamenilor”

  1. Orice acțiune antrenează o reacțiune egală și de sens contrar.. societatea și oamenii în general, au ceva elasticitate, nu sunt 100% rigide, dar tensiunea e acolo, nu se disipă, că nu are unde , e prea mare să fie eliberată prin legalizarea consumului de canabis sau toleranța la mica evaziune .. valabil și pentru români .. norocul guvernanților noștri e că românii trăiesc parțial off grid, chiar daca asta înseamnă și wc-ul din fundul curții .. dar la un moment dat, tensiunea socială tot explodează.. odată la câteva zeci de ani, alteori mai des .. războiul ajută și el la redirecționarea frustrării și furiei, de aia împing ăștia retorica belicoasă… Dar dacă nu câștigă războiul cu restul lumii, globaliștii vestului sunt pa …

    Răspunde
  2. Ai punctat foarte bine, francezii si-au facut-o cu mana lor, au stat in case cuminti si supusi pentru ca la urma sa il aleaga pe Macrou, desi in primul tur aveau alternative nationaliste, punand urechea la manipularile globaliatilor care au facut tot ce au putut sa blocheze si manipuleze si sa le bage in cap ideile alea cu „extremismul”! Si eu cred ca acum este prea tarziu dupa ce au lasat balta tot ce era valoare traditionala si credinta pana cand au fost asimilati aproape complet!

    Răspunde
  3. Se vor stinge in cateva zile si aceste proteste fara niciun rezultat ptr ca si politicienii lor sunt vanduti ca si ai nostrii, s-a vazut asta la respingerea motiunii, cu sute de mii de oameni in strada! Francezii sunt incalecati ca s-au lasat incalecati, acum necheaza degeaba! bye

    Răspunde
  4. Stau in Franta la tara, aici e liniste pe strazi, dar toata lumea stie ce se intampla, este ingrijorata si se discuta mult despre situatia de ansamblu in Franta, o situatie care in ultimi ani s-a degradat constant si de cand cu razboiul mai ales.

    Răspunde
    • Sunt convins ca desi e liniste pe strazi, subiectul asta este dezbatut in societatea franceza. Ne poti spune care este starea de spirit dincolo de imgrijorare, ce spun oamenii, ce cred, cum vad viitorul? Multumesc anticipat! smile

      Răspunde
  5. Logic, avem doua drumuri in fata. Primul e dictatura cea mai crancena (aia a lu’ nea Nicu era soim al patriei) iar al doilea e razboiul mondial. Eu cred ca vom apuca pe al doilea drum, pur si simplu pentru ca „elitele” globaliste asta isi doresc, crezand in stupizenia lor ca ele, elitele, vor fi ocolite de efecte. Nu mai e mult si vom trai „Mad Max” pe propria piele si in 3D. #Dacat atat a putut stramosul maimutei, (viitoare locuitoare Apex Predator a coajei Pamant), pompos numit si Homo Sapiens. Revedeti „Planeta Maimutelor”, nimic nu e intamplator si dupa cum a spus Jules Verne, ce isi pot inchipui unii oameni, altii vor realiza in realitate peste timp. Terra e la ora asta un cazan sub presiune si nimeni nu vrea sa deschida valvele de purjare. Ramane cum am stabilit, eu voi castiga pariul si nimeni nu va putea sa-mi plateasca ramasagul. Bucurati-va de timpul pretios ramas! drinks

    Răspunde
    • Dragul meu domn, optimismul debotadant vă întunecă judecata, sincer sper să apucăm o beruleală/cafeleală vorbită.
      Aproape că-mi vine să propun o zi ingeri&demoni când să ne adunăm cei de pe aici măcar într-o întâlnire in virtuală, dacă fizic e prea mare deranjul.
      “Mad Max” e varianta wishful thinking… ar presupune revoltă și supraviețuire… priviți jur, împrejur și căutați revoltă la coacervate…

      Mă voi vulnerabiliza… un prieten din copilărie Tudor Ignat, geolog și el, trecut în neființă, imi aduce aminte de spiritul de frondă exersat de domnia voastră… drinks

      Răspunde
      • Prietenul dumneavoastra pare sa fi fost oleaca, cum s-ar zice pe meleagurile moldave, mai tinerel ca mine. Nu l-am cunoscut, banuiesc ca a terminat facultatea in dulcele targ al Iesilor. Din pacate a plecat prea tanar din aceasta lume sau cine stie…poate e mai bine ca n-a apucat teribilele timpuri pe care le traim azi unknw ?! In rest, ce sa zic, nu eram asa de „optimist” dar am devenit o data cu trecerea timpului cand toate sperantele despre lume, naiv nascute in mintea mea acum vreo treizeci de ani, s-au naruit in mod implacabil. Din toate relele pamantului singura pe care n-am putut-o digera si care ne domina azi viata fiind ipocrizia, pe care eu o consider mama tuturor relelor si blestemelor societatii moderne si nu numai. Cum dansa nu da semne de retragere, la ce as putea sa ma astept din partea Omului? In alta ordine de idei, poiana virtuala in care dezbatem diverse pe aici prin bunavointa bunei noastre gazde are si meritul de a fi un fel de terapie pentru un mizantrop ca mine si ii raman recunoscator lui Ice pentru tot ce face. Bine-nteles si confratilor de „duel” fara de care chiar ca, eu unul as vedea totul doar in negru. Chiar ma bucur cand cineva, cu o tusa de umor sau sarcasm ma mai scoate din starea mea de exasperare. Sa dea Dumnezeu sau cine o fi, sa ma fi inselat in predictiile mele, as fi primul care m-as bucura ca am ratat saua sarind… prea peste cal. drinks

        Răspunde
    • Bre @cib,
      Știi cum merge omu’ beat, pe două cărări? Taaare mi-e teamă că și noi vom face la fel, mergând pe ambele cărări pe care le pomenești! Adică și dictatură, și răzbel generalizat, că una fără ailaltă e nașpa, e ca berea fără alune sărate! Ș-apoi, cum vrei matale să impui cartelarea totală dacă nu ai o dictatură care să se impună cu bâta?!

      Răspunde
      • Mai mult de-atât, la cât de repede se întâmplă totul world wide, io cred că nu mai e mult până departe… Știi expresia „se scurtează timpul”? E, io cred că vine tocmai de la faptul că lucrurile se vor întâmpla cu o viteză nefiresc, nenatural de mare…

        Răspunde
  6. Protestele in Franta n-au treaba cu varsta de pensionare, cum nici alea din Israel n-au treaba cu legile justitiei! Franta si Israel la ora actuala deranjeaza, pentru ca nu se incoloneaza total in linia oficiala. Macron inca nu e sluga totala ca Olaf si asta-l costa!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura