Religia in scoli ca materie obligatorie

Religia in scoli ca materie obligatorie mi’se pare a fi o mare tampenie! Nu stiu cand a devenit obligatorie, in vremea cand mergeam eu la scoala era inca facultativa si cred ca asa ar fi si trebuit sa ramana! Este absurd sa obligi si sa indoctrinezi niste copii care de multe ori sunt de confesiuni diferite, in acelasi spatiu care nu are nici in clin si nici in maneca cu religia! Daca Biserica Ortodoxa vrea cu adevarat sa faca ceva, poate sa investeasca in niste mici capele, asa cum exista si in spitale de exemplu, la care prezenta copiilor sa fie facultativa. De asemenea, in loc sa fi bagat inutil atatia bani in monstruozitatea aia de Catedrala din mijlocul Bucurestilului, nu mai bine ar fi construit niste scoli sociale de confesiune ortodoxa asa cum exista de exemplu cele de confesiune catolica? Religiile au fost inventate de oameni si i’a dezbinat mereu, credinta este cu totul altceva iar invataturile teologice ar trebui sa fie impartasite cu sufletul de catre cei ce le detin si nu ca materie obligatorie. In scoli invataturile ar trebui sa fie doar cele legate de educatie si etica unde generatiile actuale au lacune uriase, nu poti fundamenta nimic acolo unde nu se lucreaza la fundament prima oara. Dar cui sa ii spui … cand cei care ar trebui sa auda sunt surzi la orice in afara de clinchet argintilor?!

Despre lucrarea unui preot dintr’o parohie saraca pe care m’am decis sa il ajut o sa va povestesc … dar nu acum … ci cand o sa si facem ceva, pentru a vedea si alta fata a religiei care demonstreaza ca omul sfinteste locul.

5 comentarii la „Religia in scoli ca materie obligatorie”

  1. Am prins ceva din perioada aia si pot sa iti spun ca din multe puncte de vedere asa este … mai ales daca facem referire la bau-bau’ul epoci … Securitatea … pistol cu apa fata de ce traim astazi.

    Răspunde
  2. Imi tot propun de o vreme sa numar cate biserici si cate scoli au fost construite in Resita dupa 1989 … cu scolile am terminat repede pentru ca rezultatul e ZERO, dar cu bisericile nu mai termin pentru ca rasar ca ciupercile dupa ploaie.

    Răspunde
  3. Pe mine nu ma deranjaza atat de tare faptul ca isi fac biserici … cat ma deranjeaza faptul ca misiunea acestor oameni ar fi aceia de a ajuta oameni si cea mai buna cale de a face acest lucru este sa te implici in misiuni sociale. Aici in oras am 2 exemple pozitive, exista 2 preoti care au pus pe picioare 2 fundatii care gazduiesc copii amarati, carora le dau 3 mese pe zi si educatie. Este laudabil … dar din pacate cazuri izolate ale unor initiative personale. La nivel central nu cred ca exista implicare … acolo se trage tare sa se stranga bani de catedrale.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura