Renault (Dacia?) Kwid a fost lansat si in Brazilia|Cum arata in realitate

Dupa lansarea destul de bine primita in India, Renault Kwid a fost lansat zilele acestea si in America de Sud, respectiv in Brazilia.  Singura diferenta a modelului lansat in Brazilia este ca datorita legislatiei braziliene a fost inclus in echiparea standard si ABS’ul in rest este cam aceiasi masina ce deocamdata se vinde doar sub sigla Renault.

In ciuda promisiunilor si a primiri destul de bune din India unde pretentiile sunt mult mai reduse ca in alte tari, in Brazilia acest model foarte ieftin de la Renault nu a fost foarte bine si laudativ primit, principalele critici fiind la adresa materialelor foarte ieftine si aparent de proasta calitate folosite la interior …

Din fotografiile prezentate de presa braziliana putandu’se observa destul de usor ca au cumva dreptate, plasticul utilizat fiind unul foarte ieftin iar in rest, capitonajul interior este redus la minimul necesar …

 

… fara a se irosi mult timp nici la finisaje de unde putem intelege mai bine calitatea manei de munca foarte ieftine folosite pentru fabricarea acestui model ce deocamdata este destinat doar pietei din India si America de Sud.

Sistemul de infotainment din bord, principala miza a celor de la Renault nu a fost trecut cu vederea de catre criticii din Brazilia insa este considerat a fi insuficient fata de minusurile destul de mari in ce priveste calitatea slaba a materialelor si finisajelor folosite in procesul de fabricatie al masinii.

Deocamdata Renault nu spun ca aceasta masina ar putea ajunge prea curand si pe piata din Europa sub sigla Dacia, dar nici nu neaga acest lucru. Ce este destul de clar este faptul ca daca aceasta platforma va fi folosita vreodata si in Europa, modelul oferit trebuie sa fie net superior fata de cel vandut deja in India si Brazilia, pretentiile pietelor europene fiind net superioare iar legislatia de aici impunand din standard dotarea cu sisteme ABS si ESP lucru ce ar duce la o cresterea destul de mare al pretului de pornire ce probabil ca nu ar mai face acest model foarte atractiv, de la 7000EU de exemplu avand deja disponibile modelele Logan si Sandero care chiar si in varianta de baza au dotari si finisaje standard mult mai bune decat ce ar putea avea Kwid, de aceia oficialii Renault ne indeamna sa privim Kwid ca pe o platforma pe care probabil ca se vor dezvolta in viitor noi modele pentru Europa.

Voi ce parere aveti? Daca de maine s’ar vinde in Romania in varianta asta cu pretul de 4000EU sa zicem, ati cumpara o asemenea masina noua sau ati prefera ca in banii aia sa va luati una second-hand cu dotari si finisaje mult superioare?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...