Rusia NU interzice exportul de motorina – FactCheck

Un Fake News conform careia Rusia interzice exportul de motorina de la 1 Martie, lansat de o publicatie in limba rusa cu sediul in Letonia, a inflamat internetul in ultimele zile!

Fact Check

Confom declaratiilor Viceministrului rus, Alexander Novak, de ieri, 28 februarie, Rusia nu are in vedere aceasta masura si ca interzicerea exporturilor de benzina poate fi ridicata in orice moment, daca va exista cerere pe piata.

Viceministrul rus Alexander Novak a declarat miercuri ca Rusia nu are in vedere interzicerea exporturilor de motorina si ca interzicerea temporata a exporturilor de benzina, incepand cu 1 Martie, poate fi ridicata in orice moment daca piata este saturata, aceasta masura find „o masura complet normala” pe care Rusia o ia atunci cand este nevoie de o echilibrarea a pretului.

In timpul unei vizite în Iran, reprezentantul Kremlinului pentru sectorul energetic al Rusiei, a declarat:

„Situația de pe piața internă a produselor petroliere este stabilă. Această măsură este preventivă, adică astăzi nu avem lipsă. Așteptăm cu nerăbdare și asigurăm echilibrul dintre cerere și ofertă pentru viitor. Aceasta este o situație complet normală. Când piața este saturată și există un excedent, se vor lua în mod firesc măsuri pentru ridicarea interdicției de export”.

a declarat Novak, pentru Reuters.

Rusia a ordonat marti o interdictie de sase luni asupra exporturilor de benzina incepand cu 1 Martie, pentru a mentine preturile stabile pe fondul cererii in crestere din partea consumatorilor si fermierilor, precum si pentru a permite lucrarile de intretinerea periodice a rafinariilor din Rusia care este cel de al doilea mare exportator de petrol din lume.

Interdictia a dus la o scadere cu 5,7% a preturilor cu ridicata la benzina pe piata internă a Rusiei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura