După ce acum vreo două săptămâni Pfizer anunța că sunt deschiși la o combinare a vaccinului lor cu vaccinul rusesc Sputnik V, guvernul german a confirmat miercuri convorbirea telefonică pe care cancelarul Angela Merkel a avut-o în ziua precedentă cu preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul căreia şi-a exprimat disponibilitatea pentru o cooperare bilaterală în vederea explorării creării unei capacităţii comune de producţie de vaccinuri împotriva COVID-19, relatează agenţia EFE.
Merkel a subliniat în discuţia cu Putin că ”este deschisă unei cooperări bilaterale cu obiectivul facilitării capacităţii productive (pentru vaccinuri) în Europa’‘, a declarat Ulrike Demmer, purtătoare de cuvânt a guvernului de la Berlin, potrivit agerpres.ro.
Germania își va vaccina populația cu Sputnik V?
Întrebată dacă Germania ia în calcul posibilitatea să-şi vaccineze populaţia şi cu vaccinul rusesc Sputnik V, ea a amintit, ”pentru a contextualiza”, că ”dacă este vorba despre deschiderea capacităţii productive în Europa pentru fabricarea vaccinului rusesc”, acest lucru ar fi posibil numai după autorizarea acestuia de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), care probabil că se va face în următoarea perioada, sau mai exact când va există o cerere in acest sens din partea rușilor cu privire la vaccinul dezvoltat de ei.
Cum schimbă această înțelegere viziunea UE cu privire la vaccinul rusesc
Vestea asta dă peste cap întreagă campanie antiruseasca cu privire la vaccinul dezvoltat de ei, schimbând radical paradigmă acestor vaccinuri la nivel european, Germania făcând acest pas spre Rusia fără a ține cont de numeroasele critici de până acum cu privire la ineficientă vaccinului rusesc, singură țară din UE care l’a testat până acum fiind Ungaria care a renunțat la achiziția lui din pricina eșuări negocierilor cu privire la disponibilitatea sa, care acum este negociată de către Germania în numele Pfizer, după ce BioNTech, dezvoltatorul german al vaccinului vândut de Pfizer, anunța înainte de sărbători că este în căutarea unor parteneri din Europa pentru producția vaccinului, singură fabrică Pfizer din Europa aflată în Belgia, reușind să producă un maximă de 100.000 de vaccinuri/zi, producție din care doar o parte ar putea prelua și fabrica vaccinul anti-Covid19.
Opinie de final
După toată propagandă dusă și datul cu curul de pământ al deontologilor care s’au zbătut să demonizeze rușii și vaccinul lor, acum abia aștept să ii văd cum schimbă calul la căruță, Radu Tudor și Mândruță fiind probabil în acest moment la aparate!
Sputnik, sputnik….
Nu pot sa cred!
La multi ani!
Da, da!
La Multi Ani si Doamne ajuta!
Sincer chiar ma asteptam sa apara ceva declaratii comune. In presa rusa citisem prin vara trecuta de o colaborare intre un institut rusesc si unul german pe teme… erau chestii normale ce se fac in toata lumea, ca na doar nu sunt toti progresisti tampiti
Corect! Inca din vara citeam prin presa de care vorbesti (pffff, gata acum ne’am devoalat public ) ca aveau in lucru o colaborare pentru un soi de nou test rapid, pentru ca acum cateva zile sa vad ca ar urma ca acel test sa apara destul de curand. Da, e ceva abolsut normal sa existe asemenea colaborari, dar deh, nu in mintea alora in care se pise cu bolta Radu Tudor, Mandruta si Moise Guran, gen.
Cantacuzino-ul nostru oare n-are capacitatea? România nu are puterea să îi constrângă sa cumpere licență?
Nu vrea nimeni sa se complice, să facă, să muncească…mai bine iese la comisioane.
Cantacuzino niciodata nu a avut capacitatea mare de productie, ei sunt institut de cercetare cu capacitate redusa, dar Antibiotice Iasi …. foarte posibil!
Dar pentru ce sa iti bati capul cand mai bine iei comisioane, chiar si asa!
A zis cineva ceva de comisioane?!
P