Si poate ca am schimba ceva

Scriu rar inspre deloc despre politica interna pentru ca nu e mai nimic de scris. Singura greata care ma incearca uneori este doar lipsa de perspectiva pe termen nedefinit. Teoretic odata la 4 ani, cetatenii unui stat democrat au puterea de a decide printr’un vot liber exprimat. Practic lipsa de posibilitati de a alege fac ca acest drept sa devina unul derizoriu. Cam aici a ajuns si tara asta, cand clasa politica nu este mai mult decat o troaca de porci in care se scalda aceleasi vesnice personaje. Din cand in cand, mai apare la interval cate un tinerel stupid gen Poanta care se dovedeste doar un tip sters, fara coloana vertebrala si carisma unui lider de partid care pe langa interese ar crede si intr’o oarecare doctrina. Nu este cu nimic mai stralucit nici unul ca si Paleologu de exemplu, care sa ma ierte Dumnezeu, doar cand il vezi iti aduce aminte de cel mai prost din curtea scolii pe care il bateau toti doar din banalul motiv ca muJanu lui cerea pumni. Printre ei il mai avem si pe unul ca si Crin (ca Crin suna mai bine dar ziceati ca sunt incult) care mie unul mereu imi da impresia ca este un corigent la materia unde incearca sa predea, parca niciodata nu are lectiile facute si ce incearca sa spuna este ca si scheciul ala de pe vremuri, in care juca Florin Piersic rolul invatacelului care invatase lectia castravetelui si la fiecare intrebare a profesorului (jucat tot de el) facea ce facea si tot la castraveti se ajungea ca atat stia bietul de el. Din cand in cand mai apar din fundul canalizarii cate un dinozaur, dar nu ca sa faca ceva bun ci sa toarne gazul pe foc astfel incat mizeria si incapacitatea de a avea habar cum e treaba cu politica sa iasa ca un cacat ce pluteste pe mare.

Si poate ca am schimba ceva … dar ce?! Daca maine ar fi alegerile … pe cine ai alege?! Cand nu ai de ales, ce dracu sa alegi?! Pe unul ca Diaconescu si gradina lui zoologica de sustinatori? Clica basesciana? Ce perspective are tara asta, cand exact ca si pe vremea comunistilor, toata floarea intelectuala a fost fie redusa la tacere fie anihilata … iar un bagabont ca Vantu are tupeul de a ameninta justitia a ceia ce in teorie ar trebui sa fie un stat. Ce dovada mai mare trebuie oare ca tara asta este condusa de clanuri mafiote ce seamana mai degraba cu ce se intampla in Columbia decat intr’un asa zis stat european.

Si poate am schimba ceva … dar ce?! De vina suntem tot noi pentru ca „somnul unei natiuni naste monstrii!” Eh … acum sa ne spalam cu ei pe cap sau sa ii impuscam ca in 89.

Un comentariu la „Si poate ca am schimba ceva”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura