Situatia din Valea Jiului devine disperata

Imaginii ce vor deveni doar istorie …

Inca din vara se tragea un semnal de alarma in ce priveste posibilitatea opriri Termocentralei Paroseni in urma careia  Valea Jiului va ramane fara caldura pe timp de iarna datorita stocurilor insuficiente de carbune! Practic, nu avem de a face neaparat cu datorii, ci, ironic sau nu, aceasta termocentrala nu are de unde sa achizitioneze carbune, mai ales dupa vara secetoasa pe care am avut’o si care a secatuit minele ce si asa sunt la limita minima de productie. Cu aceasta ocazie, desi temperaturile sunt foarte scazute in zone, termocentrala a fost din nou oprita pana la data de 31 octombrie fara a se sti foarte clar ce se va intampla dupa acea data.

Nici Termocentrala Mintia care furnizeaza agent termic oraselor Deva si Hunedoara nu sta deloc mai bine si acolo stocurile de carbune sunt aproape inexistente pe langa situatia financiara dezastruoasa.

Pe mine unul nu ma afecteaza in mod direct aceasta situatie pentru ca stand la casa am incalzire autonoma, la fel si la birou, dar ma infurie grozav faptul ca mi’se imbolnaveste copilul in scoala, imi tremura neamurile prin blocuri si bolnavii prin spitale!! Este inadmisibil ca in Valea Jiului, Valea Carbunelui, Valea Aurului Negru … termocentralele sa nu aiba carbune!

Parca ironia sa fie si dureroasa … ultimul vagon de carbune care va iesi din rampa Minei Petrila este programat pe data de … 31 octombrie … aceiasi zi in care oameni de aici asteapta miracolul unui stoc suficient de carbune care sa duca la repornirea termocentralei care sa ii scoata cu bine dintr’o iarna care se anunta ca fiind foarte grea!

Batuta de Dumnezeu mai e tarisoara asta cu oameni de cacat pe care i’a pus in ea!

3 comentarii la „Situatia din Valea Jiului devine disperata”

 1. Din pacate toate lucrurile bune care existau inainte de 1990 si care ar fi avut nevoie doar de imbunatatiri prin retehnologizare, au fost distruse si nu pot fi refacute decat cu eforturi uriase pe care nu este dispus nimeni sa le faca. Trebuie ca administratiile locale sa foloseasca fondurile pentru a solutiona astfel de lucruri si nu pentru a subventiona politica de doi bani din tara asta.

  Răspunde
 2. Se duce dracului tot iar noi ne bucuram cand mai apare cate un MALL sau cate o stire de pe unde se mai plimba herr president cu consoarta.

  Ce este sublim este faptul ca ce se intampla azi in Vale maine o sa se intample in toata tara … cu ceva noroc anul asta Bucuresti va avea caldura … la anul nu stie absolut nimeni ce va fi … si atunci oare … ce va fi in tara asta cand ne intoarcem in urma cu aproape 30 de ani cand tremuram in casele fara caldura?! Asta se intampla cand alegem sa nu ne pese …

  Răspunde
 3. Incă au mai rămas pe linia de plutire, ce se întâmplă acolo s-a întâmplat mai de demult în toată țara.
  O sa tragă cei care mai au inca asa ceva, ca in mare parte au paradit inclusiv termocentralele

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura