Steve Jobs, 1955 – 2011

La doar o zi dupa lansarea ultimului I-Phone, fondatorul companiei Apple, Steve Jobs a trecut in legenda, lasand in urma unele dintre cele mai mari inovatii ale ultimului secol, facand parte din clubul restrans si select, al celor care au schimbat si creat lumea care o stim astazi!

Steven Paul Jobs (n. 24 februarie 1955, d. 5 octombrie 2011) a fost cofondatorul și CEO-ul (directorul general) al firmei Apple Computer, precum și CEO al firmei Pixar, până la achiziția acestui studio de animație de către compania Disney. A fost cel mai mare acționar al companiei Disney [3] și membru în consiliul de directori ai Disney. Jobs este considerat ca fiind cel mai influent personaj atât din industira calculatoarelor cât și în industria divertismentului.

Cariera în afaceri a lui Jobs a contribuit la formarea mitului întreprinzătorului inteligent și individualist din Silicon Valley care este preocupat de designul produsului și importanța crucială pe care o are aspectul estetic al produsului în cucerirea clienților. Munca sa de dezvoltare de produse care sunt atât funcționale cât și elegante i-au adus o reputație la care mulți admiratori fac referință.
Împreună cu cofondatorul Apple Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfârșitul anilor ’70. La începutul anilor ’80, încă lucrând la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfețele grafice operate prin intermediul mouse-ului îl pot avea.[6] În 1985, după ce a pierdut lupta pentru putere cu consiliul de directori ai companiei Apple, Jobs a fondat NeXT, o companie care dezvolta o platformă de computere specializată în învățământul superior și piața oamenilor de afaceri. Achiziția firmei NeXT în anul 1997 de către Apple l-a adus înapoi pe Jobs la compania pe care o fondase, unde s’a intors pentru a o reinventa incaodata pana cand a fost rapus de o boala nemiloasa, dupa multi ani de suferinta.
sursa: wikipedia.org

„Nimeni nu vrea să moară. Nici oamenii care vor să ajungă în Rai nu vor să moară ca să ajungă acolo. Şi totuşi moartea este destinaţia noastră, a tuturor. Nimeni nu a scăpat vreodată. Şi este aşa cum trebuie să fie, pentru că Moartea este probabil singura şi cea mai bună invenţie a vieţii. Este agentul de schimb al vieţii. Curăţă vechiul şi lasă loc pentru nou. În acest moment, noul eşti tu, dar într-o bună zi, nu prea departe de acum, vei deveni tot mai bătrân şi la un moment dat vei fi dat la o parte. Îmi pare rău că sunt aşa dramatic, dar este adevărat”Steve Jobs, Stanford, 2005.

Multumim Steve Jobs!

Dumnezeu sa te ierte si sa te odihneasca in pace!

2 comentarii la „Steve Jobs, 1955 – 2011”

  1. Prima oara am vazut pe Facebook asta (intrasem intamplator). Si am crezut ca e o gluma. A urmat confuzia. Apoi mirarea. Si la sfarsit un pic de reflectie. Omul asta chiar e unul din cei care au cladit lumea asa cum o stim astazi.

    RIP Steve Jobs. You will be remembered forever…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura