Studiile de gen interzise prin decret in Ungaria

In vremea in care noi nici de un vot la referendumul normalitatii n’am fost in stare, Ungaria mai face un pas MARE inspre normalitate!

Desi multi milenari/globalisti/sorosisti/oengisti/civilisti/rezistenti si alti predicatori ai omului nou si alte teze neo-marxiste manipulatoare ce sa dea peste cap ordinea naturala a lucrurilor zic ca Ungaria e pe calea gresita, in fiecare zi si cu fiecare pas prin care se indeparteaza de ideile astea, mie unul imi demonstreaza atat curaj cat si faptul ca Ungaria stie ce vrea pentru viitorul ei dincolo de ce vor altii!

Un mare pas l’a facut ieri …

Studiile de gen vor fi eliminate din toate universităţile ungare începând cu anul universitar care începe în 2019, conform unui decret semnat marţi de premierul Viktor Orban, transmite portalul ungar ma.hu, citat de agenţia EFE preluat de agerpres.

„Studiile de gen, la fel ca marxism-leninismul, pot fi considerate mai degrabă o ideologie decât o ştiinţă, astfel că este de discutat dacă sunt adecvate învăţământului universitar’, explica, în martie 2017, secretarul de stat ungar pentru educaţie, Bence Retvari. ‘Un om se naşte bărbat sau femeie, din acest motiv guvernul spune ‘nu’ genurilor sociale”

Sursa.

Pentru cine e mai putin familiarizat cu studiile astea de gen, va pot spune ca in principiu, avem de a face cu o pseudo-stiinta de studiu ce a patruns in mediile universitare din USA prin anii ’80, avand o abordare feminista, desi originile ei sunt undeva prin anii ’60 si celebra „Scoala de la Frankfurt”(Frankfurter Schule) o scoala de teorie si filozofie sociala asociata in parte cu Institutul de Cercetari Sociale de la Universitatea Goethe din Frankfurt. Infiintata in timpul perioadei interbelice, scoala era formata din dizidenti neo-marxisti neconfortabili cu sistemele capitaliste, fasciste sau comuniste existente. De aici au aparut si ideile pseudo-stiintei Studiilor de gen, care ..

Sunt un domeniu de studiu interdisciplinar orientat spre identitatea de gen și reprezentarea gender ca și categorii centrale de analiză. Acest domeniu include studii despre femei (ce țin de femei, feminism, gender și politică), studii despre bărbați și studii despre LGBT.

In Romania, pseudo-stiinta asta ce intre timp a fost supra-apreciata ca una dintre cele mai mari inovatii in curicula invatamantului superior, a fost integrata in mediul academic inca din primii zori ai anilor ’90, sau mai exact, odata cu primii zori ai Fundatiile lui Soros …

Ca în majoritatea țărilor din estul Europei, introducerea acestor tipuri de cursuri a început după anii 1990 și s-a materializat într-un număr din ce în ce mai mare de module de gen în cadrul unor facultăți din București, Cluj, Timișoara, Iași. Competențele în domeniu au crescut semnificativ și ca urmare, din 1998, la inițiativa prof. dr. Mihaela Miroiu, a luat ființă un Masterat de Studii de Gen în cadrul Facultății de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

Sursa.

Ca era pomenita mai sus prof. dr. Mihaela Miroiu ca varf de lance al acestei miscari din Romania, la o scurta cautare pe internet puteti afla destul de usor ca este un personaj destul de controversat din punctul de vedere al activismului feminist extrem, fiind implicata in acelasi timp in diverse miscari activiste si fondarea unor ONG’uri care sunt finantate in cea mai mare parte cu bani de la Soros si  de’a lungul timpului chiar cu banii din bugetul de stat, mai jos aveti un singur exemplu in acest sens …

Avand in vedere aceste informatii, vi’se mai par multi aia 40 de milioane de euro pentru organizarea unui referendum al normalitatii, cand se irosesc probabil anual mult mai mult de atatia bani din acelasi buget de stat pentru a intretine prin universitati pseudo-stiinta asta si sponsorizarea activitatii a diverse ONG’uri capuse doar pentru ca asa e politically correct?! no Nu e misto sa vezi promovata si sustinuta o asemenea pseudo-stiinta a carui obiectiv principal e rescrierea Genezei pentru crearea omului nou fara gen in vremea in care sistemul de invatamant produce an de an someri calificati in meserii care nu mai exista si analfabeti functionali?

Ce sa mai zic, bravo Ungariei care spre deosebire de noi stie ce vrea ca tara si are si lideri pentru asta!  bravo

15 comentarii la „Studiile de gen interzise prin decret in Ungaria”

 1. „In vremea in care noi nici de un vot la referendumul normalitatii n’am fost in stare, Ungaria mai face un pas MARE inspre normalitate!…”

  Si Canada la fel.

  Răspunde
 2. Păi in timp ce chinezii le cumpără orașele câte un cartier odată, canadiotii bagă iarbă, că deh, G7 .. mai vedem peste vreo 10 ani ce și cum … Ungurii , normali la cap, exceptând niște sincope secolul trecut .. noi, neam de slugi .. să se dea liber la iarbă și la noi, că în rest le rezolvaram pe toate..

  Răspunde
  • Nici peste granita nu e mai bine, daca se incordeaza putin chinezii cu datoria externa a USA catre China, s’ar putea steagul SUA sa piarda cateva stele in vremea in care ala al Chinei sa primeasca mai mult de una. laugh Da vorba aia, liber la iarba sa fie, ca macar asa nu le mai pasa. kiss Fina aia cu canadiotii! secret

   Răspunde
 3. O găselniță a „progresiștilor” pe care o utilizează ca armă pentru a închide guri. Nouvorba se materializează cu precădere în spațiul universitar occidental. De ce?
  Că vorbiți despre canadieni, o voce în contra acestui curent este profesorul Jordan B. Peterson. I- a fost tradusă recent o carte.
  La noi pare că s- a trasat definitiv direcția o dată cu ratificarea Convenției de la Istambul, introdusă pe ușa egalității de gen, pe care Bulgaria, de exemplu, nu a ratificat- o.
  Nu știu în ce măsură Ungaria decide precum pofteștește sau de fapt i se permite, am un mic semn de întrebare…

  Răspunde
  • Ce dracu sa inteleaga prostul? Mesteca ce i’se da gata rumegat, in rest e pe modelul: muiati is posmagii?

   Conventia aia de la Instambul o fi parafata, da la cum vireza PSD inspre alea 4 milioane de voturi, imi e ca uita de ea! Mai vedem … zise orbul! laugh

   In ce priveste Ungaria, cum esti din Transilvania, tre sa ii stii si pe bozgori! Cu astia ii ori, ori … nu prea dau la intors si au sange in instalatie! 😉

   Răspunde
   • Aștept să văd calul măgar…ăăă…unicornul mov laugh Ce știu e că PSD- ul a absentat de la întâlnirea cu socialiștii europeni. 1-0 pentru unicorn laugh Ce mai știu e că au votat toate, dar toate aiurelile cu care le- au luat capul foc decidenților statelor și ai instituțiilor/ organizațiilor internaționele ( ONU, Unicef etc ) în materie de ” drepturi” și ” libertăți” pentru cea mai importantă minoritate a occidentului. Ce s- a schimbat? Păi a câștigat Trump. Și eu cred că este singurul motiv pentru care psd-iștii o dau după vișini, o scaldă, dar nu au făcut nicio mutare decisivă și la vedere. Mingea se joacă.
    Ungurii noștri nu sunt ca ungurii trăitori în Ungaria, precum sașii nu- s ca nemții. laugh Eu îi cunosc mai bine pe ăștia din zona de vest. Ăștia se mai apropie. Oricum, nu am spus că le- ar lipsi sângele, dar nu știu dacă este suficient acest aspect ca să câștige eventuale bătălii cu funcționărimea maxim de obraznică a Bruxellesului sub fundul căreia e pusă palma Germaniei. Pot să speculez, dar pentru că lucrurile sunt în desfășurare, iar tabloul este mult mai larg, nu mă hazardez să trag concluzii. Ce înclină mai mult înspre afirmațiile tale este faptul că Orban își păstrează conduita vizavi de bătrânelul ” filantrop” și de ceea ce promovează acesta prin intermediul societăților deschise.

    Răspunde
    • Scoaterea din agenda viitorului apropiat a Parteneriatului Civil care era sa si facut daca trecea Referendumul, ar cam fi 2-0 pentru unicorn. laugh De aia sincer, incep sa ma gandesc uneori daca nu cumva e mai bine ca nu a trecut, pentru ca un eventual succes al lui putea insemna ulterior si o pargahie prin care isi justificau cine stie ce dracu de balarii! laugh

     In rest, Ungaria isi joaca foarte bine cartile si pe plan extern, mai ales cand din cand in cand Orban le mai arata pisica aia cu Putin!

     Răspunde
  • In primul rand actul mentionat e despre femei si faptul ca Turcia a ratificat Conventia in acea perioada a fost un mare castig pentru femeile de acolo.
   „Convenția de la Istanbul sau Convenția Internațională pentru Combaterea Violenței împotriva Femeii și a Violenței Domestice stabilește că tolerarea și nepedepsirea unor acte de violență împotriva femeilor precum violul, violența domestică, hărțuirea sexuală, căsătoriile forțate sau sterilizarea forțată constituie încălcări ale drepturilor omului și forme de discriminare pe criteriul de gen. Femeile au dreptul de a trăi în siguranță atât în spațiul public cât și în cel privat, pe stradă sau la serviciu, cât și acasă.”
   Asa ca problema la aia de n-au ratificat-o e alta si nu aia 1000 de poponari sau lesbiene ce le bantuie strazile sad , ci cultura lor traditionala unde femeia e o sluga, sac de box, obiect sexual si merge la doi metri in urma barbatului in public wink

   Răspunde
   • Vasile, sunt strecurate niște șopârle acolo și au fost semnalate de către specialiștii în materie de drepturi și libertăți fundamentale. În cultura lor genul este de două feluri, în recenta cultură a occidentului genul este un construct social și așa îl definește și Convenția.
    În Constituție avem căsătoria ” soților” , existând parcă și o decizie a CCR care spune că legiuitorul la momentul la care a elaborat acel articol din Constituție cu privire la căsătorie s- a gândit la bărbat și femeie. Între timp, Daniel Morar și- a exprimat punctul de vedere confirmând practic rostul referendumului, nevoia de a specifica care- s soții rătăciți în „meandrele concretului” laugh
    Asta e precum promovarea educației sexuale comprehensive din grădi la pachet cu identitatea de gen de către „oengheurile ” minorității cu pricina, pe motiv de rată crescută de sarcini în rândul adolescentelor. Uite așa avem masculi campioni în competițiile sportive cu fete/ femei.

    Răspunde
    • Printre țările care nu au ratificat Convenția, mai puține ca semnatarele ei just, se numără Marea Britanie, Irlanda, Cehia, Ungaria…. Este disponibilă online lista cu statele semnatare și cele care au ratificat, cu datele la care acestea au fost făcute pentru fiecare stat în parte.

     Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura