Tara lu’ „Tu al cui esti?”

Aud des vehiculata si manipulata ideea pe la TV si in rest, conform careia:

Cei care protesteaza nu stiu ce vor, ci doar ce nu mai vor!

Ei bine … asta este doar o manipulare mizerabila in care baietii destepti vor sa va ajute sa stiti ce vreti insuflandu’va pe ici pe colo cate una cate alta pe modelul: facem sa fie bine, ca sa nu fie rau!

Dragi mei, eu stiu clar ce vreau si cred ca asta vor si restul doar ca poate nu au darul cuvintelor asa cum mi’a fost dat mie, dar sunt de admirat toti ca nu stau in case si in sfarsit dupa 25 de ani fac ceia ce trebuia sa facem inainte ca acest cancer sa cuprinda intreaga tara si sa ajunga sa ne omoare nu numai indivual ci #colectiv.

Asadar ce vreau eu?

Vreau ca tara asta sa nu mai fie tara a lu’ „Tu al cui esti?”

 • vreau ca tinerii sa aiba o sansa sa ajunga ceva prin munca lor si nu doar daca sunt sugaci vreunui partid politic;
 • vreau ca sa dispara politicul din toate structurile unde nu are ce cauta, directorii, sefii si sefutii sa nu mai fie o clica care se schimba odata la 4-8 ani in functie de cum bate vantul politic de la centru;
 • vreau ca in scoli directorii sa nu mai fie numiti politic;
 • vreau ca in spitale directorii sa nu mai fie numiti politic;
 • vreau ca in firmele de stat sa nu mai fie numiti politic;
 • vreau ca resursele naturale ale tarii sa fie administrate de stat si nu de grupuri de interese cu ramificatii politice;
 • vreau energie ieftina care sa nu mai fie strangulata de baietii destepti;
 • vreau ca toti cei care merita sa ocupe un post de conducere indiferent de structura sa nu mai fie intrebati „Tu al cui esti?” si daca nu este al cui trebuie sa fie, in cel mai bun caz sa nu ajunga niciodata sa ocupe un post pe care poate ca il merita;
 • vreau ca toti cei care au contracte cu statul sa nu le mai capete pe criterii politice si implicit spaga;
 • vreau ca oamenii sa nu mai moara nevinovatii pe sosele, in spitale, in scolii, in cluburi … pentru ca niciodata nu sunt banii desi au luat si piele de pe noi!

Cred ca acelasi lucru il vor toti cei care au iesit zilele astea pe strazi. Cred ca asta vrea orice om citav la cap la care ii pasa atat de el ca individ cat si de copilul lui si cei din jur pentru ca intr’un final functionam toti ca unul, iar versurile profetice ale piesei mult blamate, erau profetice … vorbind despre ce se intampla astazi in strada, despre focul in urma caruia prin sacrificiul celor nevinovati ne simtit acum cu toti obligati sa iesim in strada pentru a incerca sa taiem de la radacina cancerul asta politic care ne secatuieste de puteri si ne omoara rand pe rand sau mai nou in #colectiv.

Nu mai vreau sa aud de baieti destepti. Trebuie sa se termine cu Tara lu’ „Tu al cui esti?” sau nu avem nici o sansa sa schimbam ceva!

Un comentariu la „Tara lu’ „Tu al cui esti?””

 1. Mda, nu poti sa ajungi sef daca nu esti in partid, e de cand lumea. Inainte era bine ca era doar UN partid si UN secu, acum e pluripartitism si multisecu, e greu sa alegi al cui esti cu cine sa fii ca sa ajungi SEF. Daca esti apolitic o sa fii subordonat toata viata chiar daca ai doua licente pe bune si actualul tau sef a facut dreptul la ecologica la fara frecventa, e doar un caz de studiu, asa ceva nu e posibil sau poate ?! Scheciul de AICI e foarte de actualitate.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura