Teambuilding a fost lansat pe Netflix dupa ce a facut ceva vanzari si prin salile de cinematografe si odata cu el au inceput si dezbaterile crancene pe internet, corporatisti vs corporatisti si restul „criticilor” non-corporatisti de ocazie.
Teambuilding, ca film cu valoare cinematografica
Daca e sa il luam asa, din punctul meu de vedere, valoarea filmului e zero, adica eu unul nu as fi platit bilet ca sa il vad intr’un cinematograf. Scenariu subtire, regie de vlog, glume proaste, interpretare cel mult mediocra, cu mici exceptii. Adica, putea lejer sa fie distribuit pe Youtube, cel mult pe Netflix unde a si ajuns intr’un final.
Teambuilding, ca parodie satirica
Daca e inteles asa, atunci e un film care reuseste cumva sa surprinda si sa parodieze viata corporatistului roman in toata splendoarea imposturii si ipocriziei ascunse dupa marile ambitii, lucru ce i’a inflamat pe destui dintre cei ce s’au simtit „lezati”. Asadar, aici puncteaza poate ca cel mai bine si cam asta pare a fi intentia scenariului, care daca nu ar fi fost unul de vlog, putea iesi cat de o micuta capodopera.
Opinia criticului de ocazie
Nu e de platit bilet ca sa il vedeti la cinematograf, dar de vazut pe Netflix, merge. Partea buna e ca pe la noi flagelul woke al „corectitudini politice” nu prea si’a facut loc in filme, iar asta e un mare plus, motiv pentru care nu e nevoie sa vomitati inainte. O alta parte buna este ca in Romania se produc filme, slabe, proaste, mediocre … conteaza ca se produc si treptat este posibil ca lucrul asta sa ridice si calitatea lor, cinematografia romaneasca find acum in stadiul ala de gaga ce se afla in umbra a cea ce a fost odata. In concluzie, daca nu aveti altceva mai bun de vazut, vizionare placuta!
L-am vazut de dimineata. Tot am asteptat sa scriu si eu ceva despre el, sa imi schimb parerea de film prost. Nu, nu ai cum. Nu m-a prins nimic.
Macar am evoluat la imagine si sunet, desi sunetul… putea sa fie mai OK.
E un vlog cu pretentie de film low buget si cam atat. Tehnic, pentru un vlog, ok, pentru film de cinematograf, nici vorba. In rest, e cam ce am scris, faptul ca a rupt boxoffice’ul de film romanesc, inseamna fie ca marketing’ul a fost bine targetat, fie suntem noi prea batrani pentru el.
Meah, mă așteptam la comentarii d-alea de infierau cu mânie proletară clasa corporatisto-burghezo-moșierească… :)))
Altfel, da…film prost…m-a tot bătut soața la cap să mergem să vedem minunea. I-am zis că nu dau bani să văz vloguri.
Ai gresit blogul, nu si vlogul!
Eu n-as infiera asa clasa culta-n cap. Mai degraba as compatimi-o!
Dă șăfu la blog zicea, cu el îmi permit…
Daca faci un vlog in care citesti (citezi) la o masa doar cuvantarile „protipendadei ” din Romania, spargi audientele. Numai cate tampenii au regurgitat aia in timpul ticnelii covid sau de cand a inceput carambolu’ cu Ucraina sau smenu’ cu Schengenu’ iti pot aduce un mic Oscar mioritic. Fara a te forta prea tare, o camera, o masuta si un microfon si aia e. Mai mult dureaza sa aduni material. Problema e ca nu prea ai ce sa triezi, totul e la „superlativ”.
Nu l-am văzut, nu o să risipesc niște minute din viața mea sa văd o șaradă de amatori despre nimic .. e amuzant că niște șmecherași de cartier gen, adică niște caricaturi ce își zic actori, fac miștouri despre alte caricaturi ce-și spun corporatiști, nici unii nici alții neștiind pe ce lume se află.. stereotipii despre așa numiți corporatiști emanate de unii mai imbecili decât subiecții lor .. cam atât am înțeles din trailer..
Multumesc pentru recenzia lu’ traileru’. Mi-ai scutit niste minute pretioase din viata asta de cacat. Le pot folosi pentru alte tampenii si mai si!
Chiar nu este un film care merita să apară în cinematografe…pe Netflix poate și-ar pierde lumea vremea cu el.
Ca să nu mai zic toți amatorii care nu au nici o treabă cu actoria și-au făcut filme.
Intr’un fel e un trend natural de migratie de la „influencer” la pretentii de actor de ocazie. Partea proasta e ca toti isi rup gatul cand musca mai mult, dovada find si insuccesul total al celor care au incercat formate de televiziune. In timp se vor cerne lucrurile, acum e doar un trend, cumva poate ca necesar intr’o tara cu peste 40% semianalfabeti.