Tot ceaunul/tuciul e baza

Nu foarte cald afara, un soare fain si o zi linistita. Ce imi puteam dori mai mult ca un ceaun pus pe foc de lemne in care sa bolboroseasca niste chestii deloc rafinate dar al dracului de bune pentru cunoscatori.

In meniul de astazi se prezinta …

Ciorba de legume ardeleneasca cu spinari de pui la foc mic …

Fasole ardelenasca uscata cu ciolan afumat de casa in cantitati egale cu fasolea laugh

Varza cu costita si ciolan afumat de casa in cantitati cel putin egale laugh

Ceva mai tarziu o sa revin cu niste sampeluri din degustare. laugh

Le’am facut pe astea toate azi ca sa scap in astea 3 zile libere de gandul la mancare … plus ca ce iasa la tuci e mancare demna de burdihane hamesite, incomparabil ca si gust cu prepararea din bucatariile clasice.

Miroase pe aici prin curte de plang si zeii. laugh

La linguri inainte flacaii mei!

Voi cum va descurcati cu tuciul? Va place mancarea facuta in modul asta traditional?

Later edit: sa fie si atmosfera …

https://www.youtube.com/watch?v=SI-R3mTn9c0

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

6 Responses

  1. Prietenuldelabere says:

    Mai, alea sunt ghiombele lui Cosmin?

  2. ice4you® says:

    Ce le mai stii tu … ca un om mare! laugh laugh

  3. Radu says:

    https://dexonline.ro/definitie/ceaun
    Nota 10 la gatit laugh , da’ profu’ de romana – recte moi, ca am mancat pe paine – iti da nota 5 la vocabular, cu speranta ca in viitor vei folosi dex-ul, nu de alta, dar ciaun inca nu exista!
    Subsemnata Carmina, soata a d-lui Radu, posed una cratita fonta cu care , daca ma supara, il altoiesc la mir…..avem in dotare, bagam la cuptor, daca nu merem la tara, luam pirostrii – sper ca stiti ce sunt alea-, lemne si da-I bataie; bulioane, rosii la borcan – sterilizate la tuci, la foc domol – , magiun, gem de diverse fructe, tuciul de fonta e sfant!! . Nu mai zic cum este mancarea gatita in asa ceva …
    Iaaarna: topit untura, jumari, bucati si carnati , care apoi aterizeaza la garnita.
    Asa ca herr ICE cine nu stie a gati pe lemne la tuci, zic eu, ori e strain ori nu stie sa traiasca cu adevarat.
    PS Mana sus cine stie ce este un test?

  4. Radu says:

    tzest, nu imi iese diacritica…
    slabe ceaunele de la emagus, taica ARE DE FONTA, PIROSTRII DIN FIER BETON GROS DE TREI DEGETE, daca iti pica pe picioare vizitezi ortopedia…

  5. ice4you® says:

    Same here! Tuci de tuci din fonta de la mama lui, da’la unguresc cu pirostrii cu tot, da acasa prefer sa il bag in micul cuptor din curte. In rest pentru foc in casa sa mai tot fie vreo 4 bucati, marimi diferite, toate fonta de iti cad podoabele cand le ridici. laugh

    Corectat eroarea care sincer nu stiu cum dracului mi’a iesit, dar a iesit desi dupa cum am dovada pe aici as avea habar cum se scrie corect. laugh laugh Imi asum, stau jos! laugh

  1. 09/15/2017

    […] Ii bine si asa rau … bine ca is ceaunele pline! […]