Un nou produs Apple – IFaliment


In ciuda tuturor eforturilor farmecul lui Steve Jobs dispare incetul cu incetul si Apple raporteaza pierderi din ce in ce mai mari de la o luna la alta, astfel ca in ultimele 6 luni piererile se’au insumat la peste 265 de miliarde de dolari iar pretul actiunilor a cazut cu peste 40% fata de valoarea pe care o aveau in urma cu un an. Era de asteptat ca lumea treptat sa se trezeasca si la fel ca in ani ’80 cand au mizat pe o platforma proprie asupra careia sa aiba control absolut (ca si acum) pierzand dezastruos intr’un final in fata unei platforme deschise (PC) promovata de IBM & Microsoft. De aceasta data pierderile vor si mai serioase pentru ca avem de a face cu o piata mult mai dinamica si evoluata decat atunci. In aceiasi capcana au cazut rand pe rand si alte companii ce le’a adus fie sfarsitul fie i’au adus in pragul luptei pentru supravietuire, cel mai recent caz fiind al celor de la Nokia.

Fara a exagera eu le’am vazut caderea inca de acum 2-3 ani de zile si as merge pana la a spune, oricat de incredibil ar parea acum, ca Apple ar putea sa fie in cativa ani doar amintirea unei companii de succes. Cel care a fondat si apoi reinventat Apple nu mai este si oricum si sa mai fi fost nu ar fi putut duce mai departe lupta pentru suprematie mizand la infinit pe o strategie de nisa ce isi atinsese limitele de multa vreme. Clientii devotati Apple asteptau de la fiecare produs nou lansat o reinventare a lui si nu o imbunatatire … asa cum au tot fost in ultima vreme … iar asta deja presupune sa iti depasesti de fiecare data atat ideeile fixe cat si limitele iar asta este extrem de greu pe o piata extrem de competitiva.

Asadar … probabil ca in curand Apple, dupa ce este pe cale sa intre in cartea recordurilor ca si compania cu cele mai mari pierderi in 6 luni … sa isi lanseze si un ultim produs … IFaliment.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

6 Responses

 1. D-Petre says:

  Aoleuuu ce o sa-ti mai sara in cap fanii marului muscat smile

 2. Sadness says:

  Pot sa nu fiu de acord cu tine?? Apple se pregateste sa lanseze in curand un ceas inteligent ce va revolutiona piata.

 3. Radu says:

  He he, de ce nu mai mir oare? Acum vreo 5 ani am primit un IPhone 2 cu care imi aduc perfect aminte faptul ca am stat o saptamana cu el nestiind unde se baga cartela ca sa aflu apoi ca ai nevoie de o agrafa speciala care bineinteles ca nu se livra cu telefonul! laugh L-am tinut vreo 2 luni dupa care nu am stiut cum sa ma scap de el si mi-am cumparat un Samsung de care am fost mai mult decat multumit.

 4. Eugen says:

  Fugi mah tare de aici!!IPhone e cel mai tare telefon ever toata lumea vrea Iphone si tu vorbesti de faliment LOOOOOOOOOOOL.

 5. ice4you® says:

  D-Petre: nu au decat … mai ales daca se numara printre actionari! laugh

  Sadness – eu nu prea inteleg rostul acelui ceas decat ca va fi un gajet pe care unii il vor considera simpatic, altii inutil. Nu este primul ceas de acest fel … nu vad la ce este util.

  Radu – te inteleg! laugh

  Eugen – /ignore.

 6. Yamasha says:

  nu cred ca vor pica asa repede, dar…nici nu as vrea sa se intample asta. pana la urma samsung n-ar fi atat de buni daca apple n-ar exista, htc si restul la fel. concurenta e buna!