USR minus Ciolos, din ciclul unde dai si unde crapa

Toata lumea se astepta ca dupa declaratiile lui Calin Georgescu care au creat ceva tensiuni in AUR, acest partid sa crape, toate „surse” de prin mainstream media vorbind despre o rafuiala care ar fi inceput intre lideri partidului, Lavric si Tarziu pe deoparte, Simion si Georgescu pe de alta. Pana se lamuresc insa lucrurile acolo, cei care au facut implozit (intarziata) a fost cei de la USRPLUS, unde totul a culminat ieri prin demisia lui Dacian Ciolos.

USR minus Ciolos, din ciclul unde dai si unde crapa

Nu o sa va plictisesc acum nu declaratiile razboinice sau patetic-lacrimogene facute de liderii acestei secte cu harfe de partid, ci doar marchez momentul in care razboiul tacit din acesta formatiune politica fabricata prin laboratoarele din paduri a atins apogeul penibilului si probabil ca odata cu acest moment penibil au si pornit pe drumul fara intoarcere inspre lada de gunoi a istoriei, lada de gunoi unde au ajuns destul de repede toate creatiile grotesti de pe scena politica a ultimilor 32 de ani, ani in care Romania a cunoscut una dintre cele mai nefaste perioade politice ale istoriei sale, perioada care va continua tot atata vreme cat Romania va ramane o tara anulata, ocupata de acelasi stat esuat.

Opinie personala

Probabil ca multi dintre cei care s’au lasat sedusi de promisiunile desearte si in buna lor credinta au girat prin votul lor aceasta creatie groteasca a serviciilor sub obladuirea influentei externe, azi se simt dezamagiti. Cumva e de inteles, sunt multi oameni care au crezut ca USR reprezinta schimbarea aia pe care o tot asteapta in tara asta, multi fiind inca manipulati de ideea unei „tari ca afara”, fara a intelege ca „o tara ca afara” e in primul rand o tara puternica in care interesul national e cel care conteaza dincolo de orice alte parteneriate politice sau militare externe. „Lumina” pe care o tot asteapta acesti oameni sa vina de undeva, nu e o noutate pentru tara asta dupa ce vreme de 45 de ani a „stralucit” de pe Kremlin, ca mai apoi, in ultimi 32 de ani sa o schimbam cu „stralucirea” occidentului, pana cand Romania a ajuns o colonie unde nici soarele nu mai bate! Ca natie suntem intr’un moment crucial al istoriei unde se scriu deja noi capitole, se fac si desfac aliante mondiale, se prabusesc si construiesc imperiile noii ordini mondiale, joc in care Romania trebuie sa isi negocieze locul pentru a mai exista dincolo de o colonie in care riscul de faramitare e unul tot mai mare! Odata cu implozia „partidului minune” de pana mai ieri si dovada ca asemenea creatii nu sunt decat niste creatii toxice la care trebuie sa fim mai atenti de acum inainte, ramane o singura intrebare: cine poate sa readuca inapoi Romaniei statutul de tara, dincolo de ala onorific?

Intre timp, mult votatul Iohannis, primul „salvator” al natiei …

16 comentarii la „USR minus Ciolos, din ciclul unde dai si unde crapa”

 1. Și uite așa, „credibil „de altfel , se ascunde sub preș gunoiul guvernărilor de dreapta din ultimii ani. Ne luăm cu actualele guvernări și se așterne păguboasa uitare. Apar urzicile lui Vasile și la vară e cald și bine.
  O mică observație. Deși sunt de acord că printre votanți s- au găsit și seduși ai răgetelor de măgari, mdeh, pesemne că ăsta e nivelul lumii moderne…posibil că li s- au atrofiat niscai simțuri pe care argonauții le- au avut, ăia fiind încercați de sirene…la modul serios, cum naiba unii maturi să fie prostiți în asemenea hal? Că s- au văzut profiluri de oameni cu carte, muncitori, care au trăit niște lucruri de tristă amintire în care propaganda era dumnezeu…disperarea nu îi scuză, nu trăiesc de azi pe mâine, au un trai decent.
  Și ăia tineri, cei mai ademeniți, scuze, dar ei de cine au fost crescuți, ei neavând cheia la gât? S- au văzut animozitățile dintre ei și părinții lor, pe net era ca la galerie, o gramadă se lăudau în uralele haitelor cu ascunderea cărților de identitate ale părinților lor ca să nu meargă la vot sau cu amenințări directe, ” dacă votezi ciuma, nu mă mai vezi/ nu- ți mai vezi nepotul”, ” dacă îl votezi pe Monta, nu îți mai trimit bani” . Ce fel de familii au fost astea în care să conteze un străin căruia poate că nu- i vei da bună ziua în viața ta, mai mult decât maică- ta și taică- tău? Cum să nu te uiți la profilurile/fețele ( la userei e suficient să le privești moacele ) ălora ce le spuneau lucrurile pe care doreau să le audă? Sunt chestii elementare. Și cum să nu îți înveți copilul noțiuni elementare?

  Răspunde
  • Ăștia tineri s-au născut gata frustrați, cum sunt in general tinerii, dar fără nicio constrângere educațională ( desființăm până și notele, să nu afle prostul că e prost ) sau socială ( gen armata obligatorie ).. prin urmare, în mintea lor se poate înșuruba orice idee oricât de imbecilă .. iar dacă te șantajează propriul plod în materie de liber arbitru, înseamnă că oricum ești foarte prost, și doar foamea și buzunarele goale te vor trezi întrucâtva..

   Răspunde
   • E dură concluzia ta. Unii sunt foarte bătrâni și singuri, cu pensii vailume! Celor cărora li se ascundeau cărțile de identitate erau de obicei femei văduve, bătrâne. Mi s- a întors stomacul la vederea mesajelor copiilor lor. Nu pot să nu îți dau dreptate, e limpede că anii în care ar fi trebuit să participe la formarea copiilor lor, au fost irosiți prostește…
    Nu sunt de acord vizavi de constrângerile educaționale, sistemul de notare rezistă, cu aceleași strecurări pentru copiii cu părinți dulăi. Vezi și pe dincolo, copiii asiaticilor nu se joacă, le fac viața grea celorlalți pentru că învață pe rupte. Că se impune integrarea tuturor copiilor în sistem, indiferent de capacitățile lor, e altă mâncare de pește, oricum capacitatea asta la un moment dat va pune punctul pe i…deci nu e un lucru neapărat sau în întregime rău ca măcar atât cât sunt copii, să nu fie puși la colț pentru că au diverse probleme de concentrare sau mai grave ….și copiii pot fi foarte cruzi între ei.

    Răspunde
    • E complicată asta cu copiii .. ca elev am avut cea mai mică medie generală la orice materie până în liceu inclusiv, la ‘purtare’.. dar palmele peste bot luate în școală sau in armata de după, m-au învățat măcar faptul că oricât aș crede că sunt deștept sau că am dreptate, oricând trebuie sa fiu pregătit că universul îmi poate trage o smetie peste ochi.. și așa au fost mare parte din generațiile alea .. fii-miu a trăit în alte vremuri, dar cumva a învățat aceleași lucruri.. devianții ăștia de care vorbim au în centrul universului propriu banii, fie că le duc lipsa, fie că îi sparg pe toate tâmpeniile in fiecare weekend.. de aia și vor să moară bătrânii, să confiște, sa bage la pușcărie samd .. de aia ii încalecă corporațiile și fac orice cu ei.. de aia sunt așa de ticăloși – vor sa taie totul de la toți, dacă se poate și aerul, sa le rămână lor mai mult.. fiindcă atâta minte și pricepere a lumii au – lumea e un soi de cazino, un soi de joc cu sumă nulă .. sunt paiațele perfecte … hoții de modă veche sunt mult mai spirituali măcar ..

     Răspunde
     • Se dau palme și acum. Mă îndoiesc că au încetat vreodată. Ceva trebuie să explice pietrificarea tefeliștilor. Tot ce pot spune este că, în ciuda diverselor noutăți la modă introduse în școală, discuții cu profesori, diriginți ori ” specialiști” , stadiul de empatie/ înțelegere al copiilor față de alți copii rămâne neclintit. Eu port discuții acasă…și da, e complicat. Mai repede am ajuns acolo unde am dorit prin intermediul cărților. Poate că și nouă tot cărțile ne- au deschis inimile la vremea noastră. Dar noi mai făceam câte un sport care forma legături, ne jucam enorm unii cu ceilalți…ne cafteam când era cazul și defulam… Cu toate acestea, am niște bănuieli că ăștia mici acum vor fi altceva față de tefeliști. smile Sunt inteligenți și foarte direcți dacă sunt călcați pe coadă, mă amuz mult destul de des de la ce îmi aud urechile. laugh S- ar putea ca tefeliștii să își fi găsit nașul cu ei…”what goes around comes around”. wink

     • La noi e o struțo-camilă – o combinație de factori – avem tefelei care puteau fi bunici unii dintre ei, în alte vremuri, puternic marcați de dezastrul din anii 90, și care au maturitatea emoțională a unui adolescent de 16 ani.. eu de ăștia vorbeam .. vezi reacțiile lor atunci când li se pare că sunt ‘agresati’, inclusiv la politicieni, deși ei sunt cei care agresează in mod constant prin nesimțire, tupeu .. cei care au început școala după anii 2000, da, au un nivel de pregătire mai bun.. cu inteligența e mai complicat – apriori se consideră cei mai cei .. dacă îi extragi din bula lor și le demonstrezi că au mult până departe, adică să fie ce cred ei că sunt, da, poți face ceva din ei..

     • Ăia despre care spui că puteau fi bunici și, în general, sunt maturi conform documentelor personale ( mai ales politicieni ) nu sunt tefeliști, sunt niște ticăloși ridicoli, țopârlani și fripturiști, parveniți. Parazitează naivii. De aceea țintesc cu precădere tineretul. Și pentru că reacționează imediat, pe nemestecate. Știu foarte bine ce fac atunci când agresează și tot ei urlă imediat după din poziția victimei, toți agresorii operează la fel… I- am delimitat de ei mai sus pe votanții care chiar au crezut că ” oamenii noi” vor schimba ceva…Manipularea nu ar mai fi utilizată dacă nu ar funcționa, nu degeaba e pusă la bătaie ( aproape ) „toată floarea cea vestită a întregului apus”, mă rog, acum doar Hollywood ( la noi Chiriă gen ), că doar pe ei îi mai avem. Anii 2000 la care faci referire au fost ceva mai subtili, mulți o mai scăldau și înghițeau dudele de orice fel, era o sete de a fi ” ca afară”, open minded, deci înghițeau și dudele cu care copiii lor se întorceau de la școală, ca să fie „cool „și prietenii cei mai buni ai copiilor lor. Erau în vervă tot felul de „studii „psihologice… publicate în Cosmopolitan sau Playboy. laugh Doamnele le citeau la recomandarea prompteristelor ” de top”, adică cele cu valențe multiple ( descoperite după ce au devenit populare, ce supriză! laugh ), desigur ” intelectuale” :P. Oamenii din politică mai aveau o pojghiță de prestanță, carte ( profesorii tot pe acolo ) și nu beneficiau de tehnica de acum. Vezi cenzurile de pe platformele de socializare, vezi tabletele, vezi „fermele” care inlocuiesc postacii de serviciu…vezi tăticii sondajelor.
      Încerc să nu mă întind și sper să nu fac ghiveci. S- a lucrat mult, pe multe planuri. Greu de cuprins. pardon Deci sar la prezent. Acum e fără măști ( peste tot, inclusiv la posturile tv dedicate copiilor ), cu reversul tehnicii și lockdownului pandemic care îi face pe unii să renunțe liniștiți la pantaloni atunci când intră în direct laugh , alegi baricada în cunoștință de cauză, poziția de neutralitate fiind posibilă doar pentru cei care nu au copii, eventual, dar și ei mănâncă. Îți lași copilul la mâna lor sau ba.
      La nivel de celulă există prototipuri de mamițici și de Goe…asta așa a fost de când lumea, ține de pitorescul comediei umane, ideea e să nu predomine.

   • @cola Bai , ce mama dracului aveti cu totii de , faceti ce faceti si plangeti dupa armata aceea obligatorie care…a dat Dumnezeu de-a fost desfiintata ???Pe bune acum cola , ai avut ocazia sa faci macar o luna de…armata obligatorie ? Daca NU , sa zici bodaproste caci armata este singura entitate din lumea asta unde cuvantul DEMOCRATIE nu exista in dictionarele lor . Daca DA , atunci , de ce dracu o plangi ???

    Răspunde
    • Bai, am făcut-o, la termen redus e drept, 9 luni înainte de facultate, și a fost lucrul pe care l-am urat maxim în toată viața mea.. dar e o parte pozitivă în tot rahatul ăsta – înveți niște chestii – că unul cu patru clase te poate călca în picioare dacă e in pozitia sa o facă ( și nu ai ce să-i faci), îți ies din cap ideile cu democrația absolută, care nu există – regulile sunt făcute de cei care au puterea, și ce crezi tu că e democrație e o minciună absolută, înțelegi că părerea ta contează doar in fața celor care se tem de tine, altfel nu dă nimeni doi bani, că dacă ieși și licuresti cu mobilul într-o piață nu înseamnă că ești curajos sau faci vreo revoluție, ci doar că ești un papagal tras pe sârmă, că nu trebuie sa enervezi pe altul dacă nu suporți un cap in gură, și mai am o listă lungă.. de asta e bună armată, că înghiți într-o perioadă scurtă, când încă poți să înveți ceva, despre toate rahaturile pe care ți le aruncă în cap viața, și pe care unii le afla când este prea târziu ..

     Răspunde
    • Îmi cer scuze ( pentru că eu nu am fost acolo, vorba unora ) că intervin în discuție.
     Când ceva din ceea ce trăim de doi ani încoace a avut o tangență cât de mică cu democrația? Un om internat forțat într- un spital a fost condamnat penal pentru că a fugit de acolo, el nefiind nici măcar pozitiv. Dar toate măsurile care au sfidat Constituția, multe anulate ( tardiv, după ce faptele au fost consumate ) de instanțe și care au fost ignorate deoarece suntem tot în stările date de … persoane nealese de nimeni au cumva ceva comun cu democrația?
     Citisem zilele acestea nu mai știu unde și nici cine a scris că un stat fără armată nu are cum să fie un stat suveran…
     Dincolo de orice parteneriat și alianțe, nu ar trebui ca noi să fim capabili a ne apăra într- o mare măsură și eventual, suplimentar, să apelăm la alții? Câți știu folosi o armă, nu mai zic de nu știu ce tehnică folosită în armată? Ați văzut defilările de ziua națională? Sunt convinsă că așa cum noi vedem defilările altora și ale noastre au fost savurate de alții. sad Am ascultat povești trăite în armată ( nimeni marcat pe viață ), justifică ele scoaterea stagiului obligatoriu și rămasul complet la mâna altora în caz de război? E mai bine să îi vedem pe băieți, viitori bărbați, leșinând de emoții prin studiourile televiziunilor în fața lui Foa? Ăsta să fie supremul act de curaj, o farfurie vava?
     Marian, sincer, ce te- a făcut să devii „un incipient votant AUR”?

     Răspunde
     • Cu câteva generații în urmă, niciun părinte nu își dădea fiica să mărite cu unul netrecut prin armată, din motivele corecte .. în state, dar și la noi in regimul trecut , armata îi înzestra cu o calificare/meserie pe cei care după liceu sau școală generală nu o aveau – la noi așa erau produși un procent însemnat dintre electricieni, șoferi, zidari, etc , pe care azi nu-i mai produce nimeni, nici școala , nici armata.. nu în ultimul rând, în board-urile companiilor importante din vest sunt mulți foști militari , oare de ce ( foști militari, nu securiști ) .. cât despre apărarea țării, măcar înțelegi in armată că pe front ești carne de tun, și nu te mai exciți când vreun neisprăvit de la noi îi înjură pe ruși sau pe unguri fără motiv, sa pară patriot și curajos..

     • Foarte bune observații! Bașca în situații de dezastru puteam conta pe ei…
      Trebuia să fie îndreptat ceea ce era de îndreptat, să fie scoși tâmpiții care se țineau de mizerii, nu să pună lacătul. Acum avem armată profi, mda! Pasul de defilare spune tot. Vorba ta: vai de capul nostru!

    • @Tiana, sunt tot mai multi cei care devine „incipienti votanti AUR”! Din punct de vedere sociologic e de inteles, pentru multi probabil fiind un semn de revolta la adresa restului din cloaca politica ce i’au dezamagit.
     @Cola, de acord cu Tiana! smile

     Răspunde
     • Văd, Ice. Nu comentez cum văd eu. laugh Am întrebat pentru ceea ce discutăm aici, o grămadă de oameni s- au răcorit prin gestul lui SymYon ( nu pot să mă abțin, am murit atunci laugh ), deoarece atunci când unii ne facem autocritica, ne învinovățim că am fi cam moi și suntem. În concluzie: rămânem așa moi pe mai departe, cu mamițici, tăticici, părințiți unu și doi…&btq #rogvaiv care le țin palma sub poponețe trotinetiștilor, mulțumiți că Sym Yon, Budeanu, Șoșoaca și cu cine s- or mai ivi pe scenă le arată la ăia răi, le spun ei tot ce noi nu îndrăznim să le spunem, sau încercăm să luăm măsuri, că dă cam cu virgulă faza cu armata?
      Sunt copii de grădi care sunt chinuiți de doi ani cu distanțare, măști, acces interzis cu prietenii în parcurile de joacă, la târgurile de Crăciun, alea- alea, sunt copii de școală care stau în frig în clase cu aerisiri care combat covizii… Sunt și cadre „de nădejde” care supraveghează respectarea…dar nouă ni se face așa…o milă de copiii de douăzeci de ani.

  • Sti care-i concluzia { in afara de cea a unei mari dezamagiri pe care ti-a produs-o acest popor si liderii lui } pe care am tras-o eu ? FURIE INCA RETZINUTA SI…UN INCIPIENT VOTANT A.U.R. fara suparare ! Eu am patru copii plecati in afara acestei tari de …LOKUM { ca sa nu-mi mai cenzureze cineva cuvintele fara perdea } si fiecaruia in parte i-am spus : PLEACA CAT SE POATE CACI AICI…N-AI CE FACE , PLEACA SI UITA CA ESTI ROMAN . Unii m-au injurat din acest motiv insa , ma doare fix in P…alarie deoarece ,ma poti crede pe cuvant , am constatat-o pe pielea mea proprie si personala : nu doar c a s-au integrat perfect acolo unde s-au lipit dar sint respectati pentru munca lor , fix ceea ce n-aveau parte aici in tara asta de…LOKUM .

   Răspunde
 2. As minti sa zic ca nu ma bucur de raul lor dupa ce au facut atat de mult rau Romaniei din 2016 pana azi! Duca-se dracului toti pana in 2024, iar aia care i-au votat daca le pare atat de rau de ei, nu au decat sa ii ia la ei acasa! cool

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura