Tavalugul Freedom Convoy 2022 cuprinde si Europa

Pornit in Canada ca un protest al soferilor de camioane impotriva vaccinarii obligatorii, protest care s’a extins ulterior si in USA, fenomenul Freedom Convoy 2022 incepe sa cuprinda intreaga lume si s’ar putea sa vina ca un tavalug si in Europa, in mai multe tari din vestul Europei incepand sa se mobilizeze atat soferii de camioane cat si oamenii simpli care isi anunta participarea cu masinile personale la aceasta miscare de protest in urmatoarea perioada.

Tavalugul Freedom Convoy 2022 cuprinde si Europa

Daca in Canada a fost instituita Starea de Urgenta dupa ce lucrurile au scapat de sub control, capitala Ottawa fiind blocata de aproape doua saptamani de acest protest dupa ce acesta a devenit intre timp un protest al intregi populatii, in Europa mobilizarea pentru proteste similare au inceput sa fie organizate pe retele de socializare in mai multe tari printre care se numara si Spania, Olanda, Franta, Italia, Germania, Portugalia, Belgia, UK, Austria, Polonia, etc. protestul extinzandu’se si impotriva recesiuni, inflatiei, preturilor la energie, combustibili si toate nemultumirile adunate in ultimi doi ani de dictatura sanitara care a pus in cap economia intregii lumi prin masuri haotice si care au sfarsit prin a nu mai avea nici o relevanta sanitara, ci una ce tine strict de politica intereselor obscure.

https://youtu.be/jelVinVMAaI

Vor ajunge aceste proteste si in Romania?

In ciuda „vestilor bune” pe care se straduiesc si grabesc guvernanti sa le dea prin vocea lui Rafila, cu privire la restrictiile ce vor fi eliminate pana cel tarziu la sfarsitul lunii martie, acest lucru nu va linisti foarte mult situatia tensionata din tara pentru ca restrictiile au devenit doar o parte secundara a problemelor ce intre timp au devenit mult mai acute, preturile la alimente, combustibili si facturile care au inceput sa vina avalansa peste oameni, creand o situatie tot mai greu de indurat si care acum doar se suprapune peste nenorocirea ultimilor doi ani de masuri haotice, batjocura prin limitara tot mai despotica a drepturilor si libertatilor fundamentale, sacrificii in urma carora singurul efect vizibil acum pentru oricine, este ruinarea economiei nationale.

Opinie personala

Nu stiu unde vor duce aceste proteste si nici ce efecte vor avea intr’un final, dar partea buna este ca ele exista dupa doi ani de zile in care acestea fie au fost inexistente fie s’au redus la niste marsuri si proteste pasnice ce nu au avut pana acum nici un efect, cei care ar fi trebuit sa le auda fiind complet defazati de societate si respectand orbeste doar interesele obscure la care au fost si sunt parte in globul de cristal in care s’au izolat. Pe la noi, desi aparent natia asta e una anesteziata, in realitate lipseste doar scanteia, tensiunile din societate atingand un nivel apropiat de ce era in 1989, lucru asta fiind vizibil deja, alimentat permanent fiind de incapacitatea cloacei politice de a oferi macar aparenta unor solutii la numeroasele probleme cu care oamenii se confrunta, lipsa de speranta fiind cea care intr’un final va duce la disperarea multora si s’ar putea sa asistam la o explozie a mamaligii dupa ce in prealabil anumite interese vor turna gaz pe foc.

Tavalugul Freedom Convoy 2022 cuprinde si Europa
Tavalugul Freedom Convoy 2022 cuprinde si Europa

14 comentarii la „Tavalugul Freedom Convoy 2022 cuprinde si Europa”

 1. Imi incalzesc pejoul? freamata micuta frantuzoaica de dorul unei revolutii, cand si unde ne intalnim? victory Liberte, egalite, fraternite! bomb

  Răspunde
 2. Protestele nici măcar la noi nu au fost inexistente. Ăsta cu camioanele candienilor îți ia ochii, e impresionant datorită utilizării camioanelor. Și pare mai eficient.
  Dar uite Franța, în special Paris, uite Australia și mai sunt, le menționez pe acestea pentru că la francezi sunt de la început chiar și s- a lăsat cu bătăi crunte, in Australia s- au folosit gloanțe nu mai știu exact ce fel, dar s- a tras… în Germania iar au fost urâte, parcă si la Bruxelles și în Danemarca, Italia… deci au fost, uneori erau și pe la tv mediatizate, de obicei atunci când erau imposibil de ignorat, se marșa pe declararea unui număr mult mai mic de participanți decât erau în realitate, le știm strategia, sunt fumate.
  Cred că încrâncenarea mediei de a le ignora vizând negarea lor, etichetarea protestatarilor ca extremiști și mai știu eu ce, amendarea, arestarea lor, toate au contribuit la demoralizarea nemulțumiților. Va crește și frustrarea lor. Și ceea ce putea fi oprit cu compromisuri ieftine ieri, mâine va atinge niște urechi surde și extrem de înfuriate. Sunt curioasă dacă venirea primăverii va mai tempera nemulțumirile, consumul mai mic de energie, facturi mai suportabile, narativul valului descendent x ?

  Răspunde
  • Protestele alea cu camioane sunt mult mai mult decat par a fi, intervine sufocarea economica si abia aia doare cu adevarat, in Ottawa iau deja masuri disperate, au interzis alimentarea cu combustibili a camioanelor. O blocada de genul asta extinsa si in Europa ar pune probleme crancene in contextul si asa subreed al crizei economice si problemele cu lanturile de alimentare! smile om vedea, cum ar zice orbul! smile

   Răspunde
   • Alimentare la canistră, am auzit, le cumpărau localnicii…
    Despre orbi, numai de bine! Când or să vadă ăia, lumea se scufundăseu. vava

    Răspunde
     • Mi- am aruncat un ochi pe alegerile din 2021 de la ei, asta ca să îmi confirm niște lucruri. Lumea licuricilor e plină de coincidențe la limita legitimității… Inclusiv orbii sunt la fel de încremeniți în proiect. Ce vremuri! Pe noi ne- au prins între două lumi, pe de- o parte nu îți vine să crezi că așa ceva e posibil, pe de alta și provocările sunt în tranziție, urmând să se adapteze la timpurile ce va să vină, deci nicio surpriză în cele din urmă.

     • Doamne ajută! smile
      Ăia cu platforma pe care se strânseseră banii au încercat să deturneze fondurile spre cauze alese de ei. Scandalos e puțin spus halului în care a ajuns lumea să trăiască.

 3. Nu cumva Ottawa? Restrictiile din Canada au fost de zeci de ori mai nasoale decat cele de la noi. In unele state au fost perioade intregi in care nu s-a iesit din casa, nu doar 2 luni cate am avut noi in 2020.

  La noi pandemia s-a terminat de la valul precedent. Acum nici naiba nu mai respecta nimic.

  Răspunde
  • RezolvaT!

   Cum am scris, nu mai e vorba de pandemie acum, e vorba de frigul de prin case si vantul din buzunare.

   Răspunde
 4. Două săptămâni ca să flatten the curve…înîm..mda…stare de urgență în Canada. Who’s next? Mă refer la curv..be, desigur, și la aer, apă și QoRii (in)utili?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura