Vacante/calatorii organizate de altii sau de voi?

Ca tot se apropie incet si sigur perioada vacantelor si cele mai bune planuri sunt alea facute din timp, am zis sa va intreb ce si cum preferati din punctul asta de vedere.

Am prieteni care in afara de programarea initiala, aleg ca restul sa fie la deruta, informandu’se foarte putin – inspre deloc cand aleg sa plece undeva despre ce au de vazut sau facut pe acolo. Din discutie bineinteles ca iasa cei care aleg all inclusiv, pentru ca in cazul dat, aleg altii pentru ei ce au de facut, in mare parte totul reducandu’se fie la imbecilele activitati organizate de resorturi fie la mancare/bautura fara numar.

Eu sunt genul care prefera vacantele cat mai mobile si organizate pe cont propriu. Pornesc de la alegerea destinatiei, studierea obiectivelor de interes, calcularea distantelor/rutelor, informatii asupra locurilor de unde se pot face cumparaturi … cu alte cuvinte imi fac cat de temeinic pot temele pentru a evita pe cat posibil suprizele neplacute sau sa imi mai pierd timpul pe acolo cu toate astea in loc sa ma duc relaxat stiind exact ce am de facut folosind in felul asta la maxim timpul pe care il am alocat calatoriei.

Voi ce preferati? Sunteti genul care prefera pe cont propriu sau cel care prefera sa se ocupe altii, asumandu’va riscurile ca ce gasiti acolo sa nu va placa neaparat?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

4 Responses

 1. Redoo says:

  Pe cont propriu. Dar na, fiecare cu “comoditatile”lui.

 2. Malin says:

  All inclusive e o prostie din punct de vedere calitativ. Ma rog, majoritatea turistilor romani o privesc ca pe o minune, insa in 99% din cazuri vorbim de mancare de catering, facuta la gramada si fara niciun dumnezeu.

 3. Marius Cucu says:

  Mho, eu nu sunt fanul mancarii asa ca imi place si all inclusive. Nu stiu, ca organizare eu nu ma bag pentru ca nu am pretentii foarte mari. Numai să nu fie fiță. Sau oameni cu fiță. Sau oameni care nu-și iau o apă, dar dau check in din nu știu ce cârciumă. Ah, bine e acasă, bine că avem Facebook. laugh

 4. nice says:

  In mod clar prefer organizarea pe cont propriu, in cazul all-inclusive depinzi de anumiti factori, ceea ce nu imi place deloc cand plec intr-un concediu.