V’ati pregatit de blackfraier day?

Daca voi nu sunteti pregatiti inca, vanzatorii se tot pregatesc de vreo 2 luni de zile prin metodele bine cunoscute de retragerea unor produse ieftine de pe stocuri si mai ales prin marirea treptata a preturilor care anul asta trebuie sa recunosc ca este mult mai subtila si bine pusa la punct decat in alti ani.

Nu am stat sa monitorizez site’uri … nici sa urmaresc in mod special produse … insa cum am in fiecare luna niste produse pe care le cumpar in mod constant mi’a fost destul de usor sa observ de la zi la zi cate o crestere subtila de pret pana cand au reusit performanta ca preturile sa ajunga mai mari chiar si cu 30-40% fata de cat erau prin vara. Cresterea nu este justificata nici de cursul valutar care ba chiar a scazut (dolarul este acum sub 4 lei fata de vara cand era peste 4 lei) si nici de mariri de taxe sau vreun cataclism prin tarile producatore ci pur si simplu, cresterile au fost facute din pix cum se spune.

Ca sa imi sustin cumva povestile (desi nu simt nevoia) am sa va dau ca exemplu banalul produs nVidia Geforce 210/1Gb pe care il cumpar in mod constant pentru PC’urile office/multimedia care necesita port HDMI. Daca in vara, o asemenea placa video o achizitionam cu tot cu cursul de peste 4 lei la dolar cu o suma medie de 110 lei, acum o asemenea placa video low-end a ajuns sa coste de la 150 lei in sus, singura existenta pe stoc fiind totusi cea cu 170 lei …

 

Acesta este doar unul dintre exemple … unde avem o crestere uriasa, acelasi lucru se poate observa si la restul componentelor pentru PC si nu numai! Am observat acelasi lucru si la consumabile si pe la electrocasnice si cam peste tot, plus lipsa de stocuri pentru cele mai ieftine!

Asadar … si anul acesata baietii s’au pregatit din timp corespunzator, ba chiar si mai bine decat in anii trecuti, devin tot mai rafinati in ale tepelor de la un an la altul.

Ce sa zic … mi’as dori ca anul asta sa fie mai putini tepuiti, dar ceva imi spune ca va fi cel putin la fel.

Voi sunteti pregatiti? laugh

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

5 Responses

 1. Ciprian Lospa says:

  Eu sunt pregatit pentru telefoane si laptopuri la 2 lei. Sa fie cu erori si anul acesta si sa le dea Dumnezeu sanatate!

 2. Marius says:

  Eu anul asta o sa iau o placa video. Am nevoie pentru ca am vandut-o pe cea veche.
  E pregatit un voucher… astept sa se mai stranga un pic ca sa fie diferenta cat mai mica.

 3. Petre says:

  In 2013 am facut, timp de cateva luni, o monitorizare la cateva produse foto care ma interesau. In acel an nu am gasit variiatii importante … acum vad ca au cam inceput sa deraieze rau de tot.
  http://petredalea.ro/monitorizarea-preturilor/

 4. Radu says:

  Sa le dea Domnul dupa suflet, maica, dupa suflet! Ca anul trecut!

 5. ice4you® says:

  Ciprian – sa dea Dumnezeu sa ai gura aurita …. chiar si daca e vorba de marketing … laugh

  Marius – la cum au crescut pretul la placi video in ultimele 2-3 luni …. eu zic sa sezi bland pana dupa mizeria cu BF! Fac pariu ca in maxim o saptamana dupa BF preturile vor scadea cu minim 10% din pretul de BF! laugh

  Petre – depinde ce urmaresti, atunci exista o oarecare concurenta, azi (si) F64 este deja in marketplace’ul de la Emag.

  Radule – sa le dea Dumnezeu! laugh