Antidot la manipulare: neimportanta scrisoare a neimportantului Giuliani

Rudolph Giuliani este cunoscut in primul rand ca primar al New York’ului care a gestionat impecabil o perioada de criza (cea mai mare dupa Pearl Harbor din istoria SUA) provocata de atentatele din 2001, devenind un model in USA gratie capacitatii sale de reactie. Actiunile sale din acele vremuri tulburi i-au adus titlul de personalitatea anului, decernat de revista Time care l’a recunoscut ca un om cu o reputatie nestirbita pe perioada mandatului sau de primar si care inainte de asta s’a remarcat ani la randul si pentru performantele exceptionale in lupta anti-coruptiei din USA ca procuror general federal, o functie ce pe acolo e departe de cea ce stim noi pe aici ca si cuier de muci al presedintelui si subordonatilor. In acelasi timp, Rudolph Giuliani este cunoscut si apreciat de comunitatea romaneasca din USA sub mandatul acestuia si cu acordul lui expres fiind organizate nu mai putin de trei editii ale Zilelor Romaniei in Statele Unite, perioade in care artera Wall Street a fost inchisa pentru a fi dedicata sarbatorii romanilor din Statele Unite, eveniment fara precedent si nici antecedent, la festivitatii fiind invitata de onoare Casa Regala a Romaniei.

Ei bine, acest om care este si un jurist de renume apropiat al administratiei Trup, a transmis presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisa in care critica in termeni  foarte duri activitatea DNA si mai ales existenta ilegalelor protocoale cu SRI care au dus la abuzuri inimaginabile in ultima decada si jumatate. Imi e greu sa aleg vreun pasaj, asa ca o voi reda si eu intregul ei text, aici:

Prejudiciul adus statului de drept, sub pretextul aplicării legii

Dragă domnule preşedinte Iohannis,

Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investiţiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor raţional nu ar investi într-un loc în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere.

Înainte de alegerea mea în funcţia de primar al New York-ului, am servit ca oficial de rang înalt în Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, deţinând şefia reputatului birou de procurori din New York. De-a lungul mai multor ani, ca procuror, am investigat şi urmărit personal, sau am condus acuzarea unui număr mare de cazuri de corupţie publică, ceea ce a dus la condamnarea a numeroşi demnitari.

Protocoalele secrete şi excesele DNA: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor

După căderea lui Nicolae Ceauşescu din 1989, România a făcut paşi hotărâţi spre aplicarea legilor, în concordanţă cu respectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte.

În plus, faţă de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii”, am luat la cunoştinţă cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii („SRI”). Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Semnatarii protocoalelor secrete includ: Laura Codruţa Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi George-Cristian Maior, care acum îndeplineşte funcţia de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI.

O amnistie ar trebui dată celor care au fost condamnaţi ca urmare a exceselor

Recunosc şi înţeleg importanţa luptei împotriva corupţiei. În acest sens, încurajez România să îşi reafirme angajamentul de a investiga şi a judeca corupţia în mod cinstit, transparent, şi în concordanţă cu legea. O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare.

Protocoalele să fie verificate de o comisie de judecători internaţionali

De asemenea, îndemn Guvernul României să înfiinţeze o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca şi impactul lor asupra Parchetului General şi a judecătorilor din întreaga ţară.
Pe baza rezultatelor ei, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariţia unor astfel de excese.

Guvernul trebuie să se asigure că judecătorii nu sunt intimidaţi de DNA sau de SRI

Guvernul României trebuie, de asemenea, să se asigure că judecătorii nu sunt intimidaţi de DNA sau de SRI. În consecinţă, există nevoia de a identifica sutele de dosare ale DNA despre judecători, aşa cum a descris recent un adjunct al DNA, pentru a determina numele judecătorilor, acuzaţiile şi originea acestor acuzaţii împotriva judecătorilor, precum şi cronologia şi durata acestor dosare.
În sfârşit, secţii de responsabilitate profesională ar trebui stabilite pentru Parchetul General, DNA, SRI şi orice alte instituţii recomandate de comisia independentă, pentru a stabili standarde potrivite de comportament şi răspundere, ca şi investigarea plângerilor împotriva acestor instituţii.

Un angajament în respectarea legii va îmbunătăţi perspectivele investitorilor în România

România trebuie să clarifice faptul că rămâne angajată în asigurarea proceselor corecte, transparente, şi a respectării legii. Acest lucru va impune corectarea multelor abuzuri ale DNA şi SRI şi ar trebui să includă amnistie pentru acuzaţiile şi condamnările suspecte. Un astfel de angajament în respectarea legii va îmbunătăţi, de asemenea, apetitul investitorilor pentru a contribui la viitorul României.

Cu respect,
Rudolph W. Giuliani, Esq.”

Aceasta scrisoare a fost imediat catalogata ca una neimportanta, adresata de un neica nimeni in politica din USA, de catre toate goarnele securiste, desi culmea e ca a creat in acest timp si o stare de asediu si alarma de tip DEFCON 1 prin toate UM’urile ce au scos in prima linie a transeelor pana si rezervistii de teapa lui Maior care isi simte sfarsitul, mai ales ca Lazarica, CAP’istul de la Parchetul General, este evident pentru toata lumea ca e pe faras odata cu anuntata ancheta a lui Tudorel Toader ce va aplica exact aceiasi reteta imbatabila de executie legala ca si in cazul lui Kovesi.

Cum scriam pe twitter, securistii strang randurile, in vremea in care Tudorel le strange latul! In razboiul la baioneta din transee, beligernatii anti-statul paralel se pare ca primesc desant american, cum dealtfel se anunta voalat inca de prin primavara ca se va intampla in toamna acestui an, administratia americana parand sa fie decisa sa intervina pentru a face curatenie in colonia unde e haos de cand securistii au fost lasati de capul lor in schimbul supuneri oarbe. Nu sunt naiv sa cred ca americanilor le pasa de noi la modul neinteresat, insa imi ajunge atat cat am intre urechi sa inteleg ca USA are intentii clare de a declara Romania un foothold in actualul context geopolitic, lucru pentru care are nevoie de liniste, ordine si disciplina in colonie pentru ca lucrurile sa mearga in directia trasata. In acelasi timp, tot in interesul SUA este ca Romania sa inceapa sa se dezvolte si sa creasca economic pentru a putea sa le cumpere in continuare armamentul, avand planuri mari de investitii aici (4 milioane de dolari au fost aprobate ieri de Departamentul American de Stat pentru a fi investite in baza de la Turda) spre deosebire de EU care ne’ar fi tinut in continuare in coada clasamentului pentru a isi asigura doar forta de munca ieftina si piata de desfacere pentru produse de subzistenta.

Lucrurile se schimba radical, dar nu toti idiotii din politica de pe la noi pricep asta, orbiti fiind doar si numai de interese meschine ce pana acum le’au obtinut stand capra! S’au dus vremurile alea, doar statul capra nu mai e benefic nimanui, noii unsi ai coloniei trebuie sa fie din alt aluat pentru ca apararea intereselor americane in zona, necesita asta.

Pe final, in loc de concluzie, va las doar o tema de lectura suplimentara a unei analogii foarte bine scrise, iar in rest dezbatem la comentarii.  wink

Lectura suplimentara: Scrisoarea lui Rudolph Giuliani – un „ghinion” naucitor pentru Klaus Iohannis

13 comentarii la „Antidot la manipulare: neimportanta scrisoare a neimportantului Giuliani”

 1. Notorietatea lui klemm vis a vis de cea a lui Giuliani , este precum notorietatea lui barna comparată cu cea a regelui Mihai … Mi s-ar părea mai acceptabile slugile securiste dacă nu ar fi atât de proaste .. întrebarea este de ce le-o trage la temelie Trump celor din statul paralel ? Mustrări de conștiință ? Nope .. Au stat și au numărat – voturi, de la referendumul batjocorit de nuland, la ultimele alegeri parlamentare .. chiar și capacitate de a mobiliza oameni la nevoie – și au văzut că Dragnea îi bate pe soros încălecat peste Codruța , încălecată peste lazar, încălecat peste Iohannis, încălecat peste SRI, samd .. ok, asta e o parte din raționament .. a doua parte, planul clar de atac la interesele îmbârligate ale Germaniei și Rusiei, via Bruxelles .. sasalaul este perceput ca un cal troian pentru interesele americane la marea neagră .. britanicii interceptează de zor avioane rusești la marea neagră .. în fine, o să avem vremuri interesante in toamna asta .. tefelimea saraca e năucă .. să schimbe salariile corporatiste in euro, dolari sau ruble ?? creditele , cum i-am mai atenționat, să și le convertească în muie, ca să aibă o măsură corectă a ceea ce va urma …

  Răspunde
 2. La partea de rationament: bravo rofl

  La partea de speculatii: de acord cu tine! Asa cum am scris, USA a decis ca Romania sa le fie un foothold in zona si va fi. Au nevoie de lucrul asta pentru a controla intreaga zona balcanica si Marea Neagra ce a devenit un important obiectiv strategic mai ales in urma frictiunilor cu Turcia de unde americanii se vad nevoiti ca incetul cu incetul sa isi retraga bazele importante, constineti fiind ca in Turcia a fost instituit sultanatul lui Erdogan, iar asta nu e cuierul nimanui de muci, dorindu’si a juca un rol important geostrategic nu doar de gaga in zona. In contextul asta, Romania nu mai e doar o tara de la periferia Europei cum a fost tratata pana acum, ci se doreste a fi pilonul de stabilitate din zona, de unde si intentiile clare de a se face curat in colonie si a se restabili ordinea, mai ales ca asa cum spuneai si tu, frictiunile evidente dintre USA si UE, in speta Germania au atins apogeul de cand Trump le’a zis verde in fata ca sunt slugile Rusiei iar situatia asta nu mai este tolerata de USA.
  Ne asteapta vremuri de framantari mari la nivel international, din punctul meu de vedere acum ne jucam cartile sortii noastre ca natie in contextul noi ordini mondiale anuntate pentru urmatoarea suta de ani.

  Răspunde
 3. Hai si cu Maior …

  A dracu ea scrisoare neimportanta, da’ ce valuri a mai facut! rofl

  Răspunde
 4. Acu pricepem de ce pe 10 august trebuia dat foc la țară, dărâmat tot, făcut praf tot .. e faza pe șuturi în testicule .. sasalaul bagă repede o întâlnire cu ministrul de externe la Germaniei .. asta ca să ne lămurim despre liniile fronturilor .. ciolos nu a băgat capul in poza azi? Sau se respectă tradiția de luptă franceză, care se bazează pe temporizare până se vede clar câștigătorul ? iar tefeleilor tentați să devină brusc pro germani și nu foarte anti ruși, le spun doar atât – Ribbentrop Molotov ..

  Răspunde
 5. Ehheeee … mai tovarase Cola, eu amu ce sa mai zic?! laugh

  Ciolos e baiat istet, baga capul in poza cand e de bagat, amu ii inca ocupat sa mai dea o lopata la groapa lui Iohannis. laugh E complicat al dracului contextul dar clar pentru oricine are ceva intre urechi ca Romania nu mai are de ales decat intre: colonie USA si ceva de cules din asta ca aia iti mai lasa ceva carne pe os, sau sluga la nemtalaii slugile rusilor si muia aferenta! E ori, ori …. si asta scriam deja pe aici de luni bune si am purtat si discutii fara numar in contextul in care nu suntem iubitori nici de unii, nici de altii! wink Mereu in istorie am ales prost, sa cred ca azi alegem altfel sau sa ma apuc de invatat rusa?! laugh

  Răspunde
 6. O întrebare aparent ieșită din context – Băsescu a mierlit cumva ? Săptămână trecută am mai recuperat din somnul restant, și mă gândesc să nu fi ratat vreo veste bună în timp ce dormeam.. laugh

  Răspunde
 7. Deodata face pe mierlitul … sa vedem cum o fi dupa ce vine tot mai apropiata vreme sa ii ia astia pulsul! laugh

  P.S. Am intrebat si prin socialmedia d’aia … daca aflu ceva vesti bune, te anunt! laugh

  Răspunde
 8. Deja stau de veghe in lanul de secarica (vezi ca ma dau bine pe langa yankei laugh ) .. miroase a pocnitori , si nu neaparat chinezarii ..

  Răspunde
 9. Daca te’ar auzi baba mea (strabunica ce m’a crescut) te’ar intreba unde is kazacii ca cica aia erau mari amatori de „secarica” pe care o fierbeau si din cizme cand au venit odata cu armata eliberatoare sa ii bucure pe ai mei, saracii saraciti de rezboi! crazy

  Răspunde
 10. pai si eu , impartial si cu convingeri solide, precum ciolos laugh secara, secarica – o greseala de tehnoredactare, ca la manualul de geografie .. la o adica, dau vina pe blogul tau, ca baga erori si deformeaza mesajul meu, intotdeauna politically correct laugh ..

  Răspunde
 11. Tovarase, importante sunt convingerile in sine, detaliile legate de ele sunt insignifiante, important e sa le ai! laugh In rest, oricand gasesti un mort care sa fie de vina, fie si dupa cateva zile!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura