Auch fiderzen Nurburgring (?)

sursa foto: promotor

Pentru pasionati curselor auto circuitul Nurburgring este o legenda, constructia lui incepand in 1925, inaugurat in 1927. De’a lungul timpului pe langa faptul ca aici s’au disputat an de an unele dintre cele mai spectaculose curse de Grand Prix Formula 1 sau 24 de ore, acesta reprezenta o Mecca a constructorilor germani, pentru ca aici isi testau cele mai noi modele de masini. Cele 150 de viraje special gandite pentru a testa orice situatie in care poate fi pus un tren de rulare, completate de liniile drepte cu diferente mari de nivel unde se pot atinge viteze de top si testa in acest mod noi cutii de viteze, evacuari si nu in ultimul rand motoare il justificau a fi considerat asa!

Din pacate criza a lovit si lumea auto-moto si daca pana si viitorul curselor de F1 sunt pus sub semnul intrebari parca nu te suprinde cand afli vesti ca un circuit legendar si’a declarat falimentul. Problema nu este legata de pista in sine care a adus mereu profituri uriase ci a managementului defectuos al land’ului german Rhineland-Palatinate, care a facut investitii foarte mari in ultimi ani in ciuda politicilor de austeritate (in jurul a 500 mil de EU) in parcuri de distractii si hoteluri adiacente circuitului ce nu au adus nici pe departe profitul scontat ci la intrarea in faliment.

Sansele ca circuitul sa fie salvat sunt destul de mici. UE a refuzat deja un ajutor financiar iar investitorii nu se inghesuie ca sa preia o asemenea povara financiara mai ales pe praful asta. Circuitul in sine cu siguranta ca ar gasi foarte repede cumparatori mai ales ca este o legenda si asta i’ar asigura viitorul, problema sunt exact acele investitii dezastruoase (hoteluri/parcuri de distractii) pe care nu le vrea nimeni.

Anul acesta se vor disputa toate cursele programate si cei care au bani pot sa il inchirize in continuare ca si pana acum, de la anul insa este asteptat un miracol pentru a fi salvat.

Si iaca inca un motiv in plus ca mitul bunei organizari germane sa fie spulberat. Ieri scriam despre moartea unei alte legende germane, motivele fiind acelasi management defectuos si inadaptarea la cerintele moderne, astazi a venit randul circuitului Nurburgring. Pacat.

2 comentarii la „Auch fiderzen Nurburgring (?)”

  1. Am ras cu lacrimi. N-am mai auzit nici o varianta de „aus wiedersehen” pocita în halul ăsta. Poate doar nena ăla care a cerut la televizor „melodia cu uatafac” să o fi comis mai meseriaș. Încă râd cu lacrimi. Epic.

    PS: Scapă, frate, de apostroful ăla. Unde pui tu apostrof se pune cratimă. Se punea apostrof până în 1936, când s-a schimbat norma academică.

    Răspunde
  2. Incerca sa intelegi ca nu tot ce vezi aici sunt greseli! 😉 Acel apostrof este un soi de „semnatura personalizata” a unui text …. deci nu am de ce sa scap de el! laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura