Zilele acestea a avut loc celebra intalnire de la Davos unde pentru prima oara in istoria celebrului Forum Economic Mondial, Rusia a fost exclusa de la masa „sefilor la lume”, printre temele publice anuntate numarandu’se toate crizele create de ei ca #resetare, respectiv carambolul din Ucraina, criza energetica, criza alimentara, criza economica si undeva prin subsolul discutiilor si vedeta de pana mai ieri, respectiv criza climatica ce a fost lipita de cea sanitara, ca deh, cel mai periculos element de carbon de pe planeta in viziunea bogatilor care vor planeta pe persoana fizica, e omul, respectiv problema ca „suntem prea multi”.
Avertismentul lui Kissinger de la Davos este despre iminenta sfarsitulului globalizarii monopolare
Dincolo de slavirea Ucrainei si deja traditionalul mesaj al lui Zelensky, singura voce care a spus ceva ce multi doar gandesc a fost cea a lui Henry Alfred Kissinger, unul dintre cei mai influenti politicieni americani ai secolului XX, care a transmis un controversat avertisment despre iminenta sfarsitului globalizarii monopolare rezultat al politicilor dezastruoase duse de USA si colonia UE prin lipsa de flexibilitate si obligarea Rusiei de a se indeparta de Europa si a se reorienta inspre Asia, Africa si America de Sud prin constructia blocului de tari BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), Rusia anuntand ca pregateste un summit al celor cinci tari, unde urmeaza sa se ia decizii importante printre care se numara si largirea grupului prin adeziunile exprimate deja ca intentie de Arabia Saudita si Argentina, precum si a mai multor tari emergente din Africa si America de Sud.
„Prietenii noștri saudiți și Argentina își arată interesul. Argentina a declarat prin ministrul său de externe, Santiago Cafiero, că dorește să devină membru cu drepturi depline al BRICS. În cadrul acestuia (n.r. summit), va fi creat un format de deschidere, la care vor participa o duzină întreagă de state în curs de dezvoltare.”
a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, intr-un interviu pentru RT Arabic, difuzat joi.
Avertismentul transmis de Kissinger cu privire la pericolul impingerii Rusiei catre China
„Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni înainte de a creea revolte și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință. Ideal, linia de demarcație ar trebui să fie o întoarcere la status-quo-ul de dinainte. Războiul dincolo de acel punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei înseși. Rusia a fost o parte esențială a Europei timp de 400 de ani și a fost garantul structurii balanței de putere europene în momente critice. Liderii europeni ar trebui să nu piardă din vedere relația pe termen lung și nici nu ar trebui să riște împingerea Rusiei într-o alianță permanentă cu China Sper ca ucrainenii să echivaleze eroismul pe care l-au arătat cu înțelepciunea.”
a fost semalul de alarma transmis de Kissinger la Davos.
Ecoul mesajului lui Kissinger in USA, New York Times: „Ucraina va fi nevoită să cedeze unele teritorii Rusiei”
La 3 luni dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia, The New York Times pune punctul pe I si titreaza:
„Războiul din Ucraina devine complicat, în timp ce America nu este pregătită! Ucraina va fi nevoită să cedeze unele teritorii Rusiei!”
Dura analiza a jurnalistilor de la New York Times, fiind ulterior dezbatuta si criticata de sustinatorii razboiului din Ucraina, desi acest lucru incepe sa fie din ce in ce mai evident, Ucraina incepand sa recunoasca dezastrul de pe intreaga linie a frontului unde razboiul a intrat in cea de a patra etapa a tacticilor rusesti, respectiv cea a razboiului total in care Rusia isi arunca in lupta cel mai nou si distructiv armament, apeland la celebrele tactici de impartire a fortelor inamice pe mai multe fronturi si incercuirea lor, tactici militare cunoscute de toti cei care au citit macar putina istorie a Rusiei si a razboiaielor purtate de Rusia din epoca imperiala pana azi.
Expertii in aparare din USA apreciaza ca Putin are resuse nelimitate pentru a continua razboiul, pericolul razboiului nuclear fiind unul real
Vladimir Putin are resurse pentru a continua războiul din Ucraina, spune, într-un interviu pentru Digi24, președintele Institului Hudson din Washington, o organizație bazată pe politici de securitate. Ken Weinstein crede că nu poate fi exclusă complet nici posibilitatea ca Putin să recurgă la arma nucleară, transmite intr’un interviu la Digi24.
Americanii se declara mai ingrijorati de situatia economica a tarii decat de razboiul din Ucraina si sanctionarea Rusiei
Conform unei recente cercetari sociologice extinse facuta de Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research, americanii sustin din ce in ce mai putin sanctionarea Rusiei pentru atacarea Ucrainei daca acest lucru afecteaza economia Statelor Unite, aceasta cercetare sociologica majora fiind prima care trage un semnal de alarma cu privire la anxietatea in crestere a americanilor fata de inflatia record si multe alte provocari ale societatii americane.
Potrivit sondajul AP-NORC, citat de g4media, acesta a relevat ca:
51% dintre adulții americani spun acum că prioritatea numărul 1 ar trebui să fie limitarea daunelor aduse economiei Statelor Unite, în timp ce un număr mult mai mic, respectiv 45%, susțin că importantă este sancționarea cât mai eficientă a Rusiei.
În aprilie, aceste cifre au fost exact inverse, cu 51% dintre americani favorabili sancționării eficiente a Moscovei și 45% dintre ei ce vroiau prioritizarea economiei SUA.
Cu o lună înainte, în martie, la scurt timp după ce Rusia a atacat Ucraina, o majoritate clară a americanilor – 55% – a spus că prioritatea principala ar trebui să fie sancționarea cât mai eficient posibil a Rusiei din cauza atacului împotriva Ucrainei. Doar 42% și-au exprimat atunci susținerea pentru limitarea efectelor pentru economia americană.
Sondajul arată, de asemenea, că majoritatea adulților americani continuă să fie în favoarea impunerii de sancțiuni Rusiei, interzicerii petrolului importat din federație și furnizării de arme Ucrainei. În plus, majoritatea adulților americani continuă să spună că SUA ar trebui să aibă un rol în războiul dintre Rusia și Ucraina: 32% afirmă că Statele Unite ar trebui să aibă un rol major în conflict, în timp ce 49% sunt de părere că America ar trebui să aibă un rol minor.
În același timp, ancheta AP-NORC a indicat că există un sprijin relativ scăzut pentru trimiterea de fonduri direct în Ucraina. Patruzeci și patru la sută dintre americani spun că sunt în favoarea trimiterii de fonduri, în timp ce 32% sunt împotrivă și 23% nu sunt nici pentru, nici împotrivă.
Consecintele embargoului gazelor si petrolului rusesc in Europa creaza fisuri tot mai vizibile in solidaritatea statelor UE
Metoda de compromis prin care UE incearca in disperare de cauza sa peticeasca aceste fisuri este un embargou care sa fie aplicat doar transportului maritim si rutier, dar mai putin prin oleoducte si gazoducte, pentru ca acest lucru ar afecta serios numeroase economii atat din punct de vedere industrial cat si social, lucru descris destul de bine intr’o analiza comandata de cei de la economica.net, rezervele de gaz ale UE acoperind maxim 2 luni de zile cu conditia solidaritatii tuturor statelor europene care sa se traduca si in dispozitia la economisire a acestora, decalajul creat de renuntarea la hidrocarburi rusesti fiind imposibil de acoperit din alte surse, presiunile preturilor uriase urmand sa fie suportate de economiile cele mai vulnerabile ale zonei UE. Cu privire la consecintele dezastruoase pentru economia Germaniei care odata intrata in recesiune ar trage dupa ea intreaga Europa, s’a exprimat in urma cu cateva zile si seful BMW care a atras atentia ca o oprire a gazelor rusesti ar insemna prabusirea iremediabila a industriei auto germane, cea care este responsabila de peste 37% din consumul total de gaze al Germaniei:
„Industria noastră este responsabilă pentru aproximativ 37% din consumul Germaniei de gaze naturale. In cazul unui embargo asupra gazelor, nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
a declarat, pentru Reuters, Milan Nedeljkovic.
Ungaria are curajul sa spuna ce restul doar gandesc si se opune embargoului anuntand stare de urgenta nationala
„Respingem actualul set de sancţiuni pentru că în forma prezentă este pur şi simplu inacceptabil; încalcă o linie roşie pentru ţara noastră. Nu putem distruge industrii întregi şi opri funcţionarea unor afaceri întregi şi să lăsăm fără lucru milioane de oameni. Decizia privind instituirea unui embargo a fost luată pripit şi sancţiunile ne-ar afecta pe noi mai mult decât le-ar face rău ruşilor pe care vrem să-i sancţionăm. Avem nevoie de contracte internaţionale care să garanteze securitatea energetică pentru popoarele şi pentru ţările noastre şi consider că Bruxellesul şi UE ar trebui să joace un rol activ, pro-activ în acest sens.”
a declarat Peter Szijjarto, potrivit agenției Reuters, citată de The Guardian.
„Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor. Guvernul trebuie să fie capabil să ia decizii și să acționeze rapid. Starea de urgenţă, similară celei introduse în timpul pandemiei, va permite guvernului să reacţioneze rapid şi să folosească toate metodele la dispoziţia sa pentru a proteja Ungaria şi pe unguri”
a declarat Viktor Orban pentru agentia de presa maghiara MTI, citata de Agerpres.
Nota personala: Daca ma intrebati pe mine cum vad viitorul Ungariei, as zice ca am tupeul sa pariez pe faptul ca daca le iese rusilor bine treaba, Ungaria va fi prima tara din Europa care va da tonul alipirii la BRISC!
Embargoul asupra petrolului rusesc ar avea ca si consecinta o explozie fara precedent al pretului barilului de petrol
Potrivit unei analize publicate de Bank of America (BofA) Global Research, citata de Reuters, titeiul Brent, referinta la nivel mondial, ar putea trece de 150 de dolari pe baril daca va avea loc o contractie puternica a exporturilor de petrol din Rusia.
„Având în vedere că ținta noastră de 120 dolari/baril pentru Brent este acum la vedere, credem că o contracție puternică a exporturilor de petrol rusesc ar putea împinge Brent-ul mult peste 150 dolari/baril!”
averizeaza Bank of America (BofA) Global Research.
Renault da primul semn al sfarsitului globalizarii si intoarcerea la productie nationala centralizata
Viziunea lui Macron cu privire la o Uniune Europeana a cercurilor concentrice (Europa cu mai multe viteze) in vremea in care restul lumii era concentrata asupra dezbaterilor cu privire la „paturica lui Putin”, pare a se materializa in recentul anunt al Renault care a decis schimbarea totala a strategiei pentru urmatorii ani ai celei de a patra revolutii industriale, in care isi concentreaza intreaga productie de masini electrice in Franta in vremea in care vor vinde pachetul majoritar al diviziilor de productie din alte tari (printre care si Romania), urmand ca din acele tari sa incaseze doar veniturile din actiuni, banii obtinuti din vanzarea pachetului majoritar si dividentele ulterioare din actiuni urmand sa fie reinvestiti in capacitatile de productie din Franta si tarile riverane care sa le asigure necesarul de parti componente si industrii conexe.
Vara 2022, o provocare uriasa ignorata in vremea in care toata lumea vorbeste doar de ce va fi la iarna
Spre deosebire de tarile sarace din Estul Europei, in Vest vara inseamna aer conditionat. Practic, in cea mai mare majoritate a caselor, centrelor comerciale, spatiilor de birouri, cladiri administrative si tot ce mai exista ca spatiu interior, aerul conditionat este ceva comun care face parte din confortul occidentului de decenii intregi. Problema cea mai mare a acestui aer conditionat este cea legata de consumul de energie electrica, climatizarea fiind unul dintre cele mai energofage ramuri de consum dupa industrie, motiv pentru care, aflandu’ne in plina criza energetica ce se va acutiza de la o zi la alta si se va resimti in preturile uriase la energie electrica, vara 2022 va reprezenta pentru comodul Vest o uriasa provocare inainte ca iarna 2022 sa isi arate coltii in facturile la gaze.
Opinie personala
Indiferent de ce trambiteaza mainstream media, „expertii” si „analistii” adusi prin studiouri de televiziune si extensiile din social media, istoria se scrie sub ochii nostri odata cu lumea care nu va mai fi la fel dupa acest razboi, cum nu a mai fost nici dupa „pandemia de covid”, implinindu’se cumva profetic in baza opiniei parerologului din mine ce scriam prin 12 martie 2020. Cum va arata lumea dupa asezarea Noi Ordini Mondiale in acest moment nu cred ca poate nimeni sti, lupta dintre vechile structuri de forta si noii pretendenti la dominatia lumii fiind in plina desfasurare, carambolul din Ucraina intrand deja intr’o logica proprie a razboiului, asa cum au intrat si toate razboialele de cand lumea si pamantul, desi intentiile de inceput ale lor au fost cu totul altele. Din pacate noi, ca tara suntem pe nicaieri si niciunde, tradati de toate slugile fanariote ce au transformat poporul asta intr’o natie lipsita de indentitate si doar apartinatoare a unei tari anulate ocupate de un stat esuat, viitorul nostru urmand sa fie din nou jucat la zarul destinului ce poate insemna inclusiv sa se revina la vechile granite de dinainte de 1918.
Si ca sa inchei in nota in care am inceput sa scrijelesc acest articol, luati aminte:
Atata timp cat nu vor exista alternative viabile la sistemul financiar american si la internet care este tot sistem american, toate adunarile astea gen BRICS nu au sorti de izbanda. Oricine va iesi din jocul general acceptat va fi izolat financiar, economic si informational. Cat ai fi de puternic ca stat esti conectat pe multe nivele cu restul si nu poti singur, pentru ca acum nu exista alternativa viabila. Stiu incearca China ceva bancar, Rusia cu internetul… da butonul rosu nu e la ei!!
Rusia se zice ca are blocate lichiditati, rezerve si bunuri undeva la 1000 de mld. pentru ca au scos-o din sistem, asta e problema si in viitor cred ca daca va fi sa fie sfarsit de globalizare monopolara de aici se va porni, sistem financiar, economic si informational paralel cu cel american.
Bine pa chestia asta trebuie sa se duca toti in cap, blackout, inclusiv aia cu sistemul, criza masiva! Ceva semne sunt, inflatia in America e la cote mari de tot si cand unda se va propaga pe bune si-n Europa atunci sa te tii de mama crizelor economice ce o sa vina…. eh dar astea sunt #conspiratii si #coincidente
O sa revin cu ceva legat de ce ai punctat tu foarte bine, ca intre timp s’au tot intamplat lucruri, se fac lucruri, se mai afla lucruri! Evident, #conspirati
Pai si daca ridica FED dobanda cate-un pic? Nu scade inflatia?!
De unde crezi tu ca e infalatia aia de acum? Nu cumva din ridicarile alea de dobanda tot mai mare pe care FED le’a facut in ultimi 20 de ani pentru a evita in fiecare an defaultul? Cat crezi ca mai merge vrajala cu pornitul tiparnitei fara ca nimeni sa nu plateasca hartia?
China impreuna cu Rusia si India pot deveni autosuficiente. Daca astia opresc exporturile catre SUA, mai ales China, americanii vor umbla numai cu petice, pentru ca in afara de bombe si puscoace, nu prea mai produc nimic acasa la ei. Iar chinezii au invatat suficient ca sa aiba si software nu numai hardware. Si cum BRICS reprezinta mai mult decat juma’ de lume, daca se hotaresc ca $ nu mai e valuta de schimb, Murica e pa. Daca si sauditii intra in ciorba asta, Occidentul se va uita la TV si la YT direct la soba cu lemne. Murica nu poate exista fara razboi. Numa’ ca mai nou, Grivei nu mai vrea sa asculte si maraie. Cand o musca, sa vezi atunci veselie!
PS Asteptam cu nerabdare ca Taivanul sa fie papat de fratii mai mari si intrarea Africii si a Americii de Sud in gasca care va calari mustangul. In cativa ani, in SUA vor lua amploare vanzarile de benoacle cu care cow-boys vor urmari teleconferinele prin fum, de pe diversele dealuri si munti pe care inca le mai poseda!
E clar ca lumea se schimba si polii de putere vor fi cu totul altii decat cei care au fost in ultimele secole, coloniille de ieri vor fi probabil lideri de maine in vremea in care lideri de azi vor fi colonii. E un ciclu care a ajuns la finalul si care se va petrece la un moment dat si indiferent de cum se termina razboiul ala din Ucraina care e doar un pretext.
Cam așa gândeam și eu.
Ăștia din industria auto să facă ciocul mic și joc de glezne, au spus ceva de gogorița cu ” schimbările climatice” și nu știu eu?
Noi suntem mai rău ca înaintea unirii, dezbinați și călăriți mult mai eficient, de atunci ne- au rămas niște ” centre vechi” cu care ne fudulim…acum facem hale…
Apropo de ultima modă, că e de porc să facem copii , nu vi se pare că în tot deranjul ăsta nimeni nu vede că este implicată ( și încă nu puțin ) și Marea Britanie? E la butoane bine merci.
Harry este un real nepot al bunicului său, bate câmpii cu mediul, ” maxim doi copii”…știți că bunicul își dorea să se reîncarneze într- un virus mortal…
Acum pe bune, de ce-ar mai trebui să producă oamenii copii ? Procesul tehnologic e învechit, nu e tocmai green ( se ard o groază de calorii), și în plus, dacă statul corporație hotărăște ce sex trebuie sa aibă copiii, să-i producă statul corporație și gata.. iar UK e cel care bagă bățul prin gard, și în ciuda aparențelor, ordinea importanței licuricilor planetei este diferită .. nu mai dezvolt, dar toți au vedenii – de la boris la bideu și elensky, și trăiesc într-o bulă a lor, pe care oricât s-ar screme, nu pot preveni să se spargă, într-un mod sau altul – ori dispărem toți, ori doar ei ..
Da, și eu am aceeași concluzie: ori noi, ori ei!
Corect. Și se lucrează la asta ( tipul de la Alibaba ce spune? ), vor să îi facem la o oală electrică cu niscai aplicație, copii wifi gen. În curând expresia biblica ” născut, nu facut” va avea un nou sens, Doamne iartă- mă!
App de UK, ce au în comun Canada și Australia, state de drept, ăv corz, care au făcut o artă din restrictițiile pandemice?
Dacă tot nu ești convinsă că famelia regală are dreptate, watch this – https://youtu.be/TNITZ7-fOtI ..
Fără cuvinte! Ce naiba să mai zici?
Famiglia regală tocmai are cinci nepoți. Să îi urăm succesuri! Noroc cu pălăria, că spălatul iese din discuție. Sau putem încerca cu nisip, precum găinile, tot avem praf saharian.
Gândire scandaloasă aveți, ca să mă exprim așa .. deși, după gândirea lui timmermans, ca să-l ofticăm pe Putin, nu trebuie sa spălăm țoalele, ci să le scoatem la aer pe balcon, atârnate de o sfoară.. nu știu dacă se aplică și Măriei, rămân la pălărie..
Pai ai mai auzit pe cineva sa ne invete cum sa ne spalam pe manutze?
Eu sau elitele?
Anglia e țara pălăriilor…
Și? Nimeni nu s- a oferit să îl atârne pe Tim de balcon la aer?
Tovarășe, din cauza ta am o gândire scandaloasă! Și mai e și duminică.
@Ice, ne va spune o-me- se cât de curând. Omsalert gen sau ” Acum și pe marile ecrane și la toate chioșcurile cu ziare!” Vela va plânge senza și după giacca, Tătaru se va întreba unde sunt cocoașele de odinioară?
Cica au inceput deja pregatirile si recomandarile …
Vezi?