Balamucul din jurul datei de 1 mai…varianta mea!

Anul acesta am fost in weekendul ce precede 1 mai pe Valea Oltului.

Vineri plecat-am de acasa si dupa Ramnicu Valcea spre Calimanesti unde ne-am cazat – faina cazarea – situatia in trafic a fost cam asa:

Imagine similară

La celebrele stranduri termale boborul se inghesuia ca sardele in conserva, in fapt peste tot era cam aceeasi senzatie.

Imagini pentru aglomeratie manastirea cozia

Parea ca homo sapiens rasa balena s-a intalnit cu homo porcus turisticus si cu homo bagat tone la mat...ceva extrem de dureros si grotesc de privit:

Intai asta…

Imagini pentru strand cozia aglomeratie

Apoi se aruncau sa ingurgiteze la terase in mod industrial preparate dastea. stropite cu vin sau bere, acompaniate de ragaiituri masive…

Imagini pentru platou mici carne cartofi

Dupa care isi aduceau aminte de cele sfinte si mergeau aici…

Imagini pentru aglomeratie manastirea cozia

Unde unii se mirau ca li se bate obrazul pentru ca fumeaza in fata bisericii, uitand ca sunt intr-o manastire, sau ptr doamne si domnite, ca trebuie sa isi acopere suncile, deoarece tinuta decenta nu inseamna minijup, maieu si slapi, eventual si fara desuuri…cei primiti fiind dintr-odata plini de evlavie si pupand toate icoanele intr-o frenezie aproape patologica…dupa care urma la fiece pas mitralierea a n selfie-uri si postarea pe toate retelili…sa aiba si hotii ce face, sa nu se plictis…

Apoi, evident, apar urmele trecerii hoardelor barbare…

Imagini pentru gunoi turisti

Astea fiind pe malul Oltului…

Necizelati si neciopliti sunt multi dintre noi!

Noroc ca am stat in Calimanesti, departe de cloaca maxima numita gaunos, Aqua Park, si mi-am petrecut cele doua zile alergand pe Muntele Cozia, mergand la manastiri retrase si tihnite, cu foarte multa liniste, curatenie si armonie si tinute de oameni cu har si evlavie, cu vizitatori putini si calmi.

Cam astea au fost concluziile mele in urma zilelor libere din jurul datei de 1 Mai. Pe la voi cum a fost?

3 comentarii la „Balamucul din jurul datei de 1 mai…varianta mea!”

  1. Eu am fost intr-o zona un pic uitata de lume. Linistea a fost sparta de niste romani, evident. Nu neaparat cei mari, cat copiii care nu erau potoliti si nu stiau sa respecte niste reguli de bun simt. Atat. smile

    Răspunde
  2. Talibanii aia mici nu poarta vina de a fi copii, cat dobitocii care nu ii cresc si mai ales nu ii educa nici in ce privesc cele mai elementare reguli de bun simt, ca parenting.

    Răspunde
  3. Noi am fost la fini si am facut gratar pentru prima data. Ne-a luat 5 ore :)) Am mai fi mers intr-o drumetie dar cum si eu si fina asteptam bebelusi nu ne-a tinut spatele si pentru asa efort.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura