Bilantul cutremurului din Italia e tot mai negru

Coffins of some of the victims of the earthquake are seen inside a gym in Ascoli Piceno.

Bilantul in Itallia este deosebit de negru: 290 de morti pana acum, intre care 10 romani, zeci de disparuti, printre care 16 compatrioti, peste 400 de raniti, peste 2500 de sinistrati si miliarde de euro in pagube materiale si distrugeri. In unele zone cutremurul a deplasat drumuri si poduri si intreaga zona s-ar fi scufundat cu 20 de cm!

Bilanţul victimelor din Italia a ajuns la 290 de morţi, între care 10 români. Zi de doliu naţional sâmbătă şi funeralii pentru victime

Salvatorii italieni, colegi de ai lor din Europa – veniti fara sa ii cheme nimeni, cum sunt pompierii din Spania – si voluntari – politisti, militari, salvamontisti si civili -, ajutati de 50 de caini special dresati,  inca cauta cu disperare supravietuitori, sperand in miracole, precum cel de ieri , cand o fetita de 4 ani a fost scoasa vie dupa 2 zile sub ruine si cu ajutorul nepretuit al patrupedelor.

Azi au avut loc primele funeralii, iar Italia este in mare doliu national, mai ales pentru ca multe victime sunt copii.

Se cuvine sa ne rugam si noi pentru cei ce au pierit si pentru cei care sufera si sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa aline tristetea si suferinta si sa reverse speranta!

 

 

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...