Billa a fost cumparata de Carrefour

Billa a fost unul dintre primele supermarketuri “de cartier” care au ajuns pe la noi, dar niciodata nu a fost in preferintele mele datorita in primul rand preturilor destul de piperate, lucru ce se pare ca intr’un final le’a si adus iesirea de pe piata romaneasca. Cumparatorul este unul la fel de suprinzator in persoana celor de la Carrefour care acum cativa ani isi anuntau iesire de pe piata din Romania, lucru ce intr’un final nu s’a mai intamplat, ba chiar dimpotriva, au inceput achizitiile odata cu Artima (un lant de magazine din zona Ardealului) si acum continuand cu Billa prin cele 84 de magazine ale lor, lucru ce le va consolida foarte puternic pozitia pe piata romaneasca, din care prezenta germana pe acest domeniu este tot mai redusa ceia ce nu stiu daca este un lucru bun sau unul rau pentru ca oricum in ultima vreme in afara de Lidle care are o cu totul alta politica comerciala, restul si’au aliniat cumva politica de preturi si produse pentru ca la noi oricum nu exista o piata cu adevarat concurentiala.

Voi cumparati ceva de pe la Billa? E o pierdere sau nici una?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

3 Responses

 1. Radu says:

  nicio pierdere.
  Personal sunt fan Kaufland si Lidl.
  Apropo, ambele lanturi sunt detinute deloc intamplator de aceiasi familie germana….

 2. Dobre Petronel says:

  Eu in oras am doar Kaufland si Penny si, daca vrei sa ma crezi, n-am intrat niciodata in niciunul dintre ele. :)) In general eu nu prea merg la magazin. Tata cumpara d-ale gurii si rar mai merg eu la butic cand am pofta de o bere sau alte mofturi d-astea. smile

 3. ice4you® says:

  Sincer … ma bucur ca nu e Cola! laugh