Brexit: ghinion, castigatorii nu au vreun plan si prospera extremistii!

Vroiam sa nu mai insist, dar trebuie.

Judecand la rece avem cateva concluzii

   • british au cazut intr-o mare capcana; in loc sa se discute de dezavantajele si avantajele apartenentei la UE, campania s-a centrat pe imigratie, capatand o puternica tenta rasist-xenofoba. Iata afise UKIP contra romanilor , folosite inclusiv acum:

  • de mentionat ca si alte minciuni folosite de Farage in particular au iesit la iveala, in special faptul ca UK plateste mai putin decat se crede catre UE.
  • politicienii care alcatuiesc tabara leave nu au nici un plan. Cei mai vizibili au articulat cate ceva. Boris Johnson a spus ca vrea un nou tratat cu UE, urmand ca UK sa pastreze accesul la piata unica, dar fara a avea alte obligatii. Cam tot aia a zis si catastrofa aia de Farage.
  • politicienii europeni, desi surprinsi, si-au revenit repede. Merkel le-a taiat macaroana rapid la engleji:

„Whoever wants to leave this family cannot expect to shed all its responsibilities but keep the privileges.Those, for example, who want free access to the single market will in return have to respect European basic rights and freedoms … that’s true for Great Britain just as much as for the others.”Merkel said the UK could enjoy access to the single market only if it accepted the “four basic European freedoms – that of people, goods, services and capital”.

sursa: theguardian.com

Adica daca vreti sa va pastrati privilegiile avute ca membri UE trebuie sa indepliniti si obligatiile aferente, inclusive de a contribui la bugetul UE cam tot atatia bani ca si pana acum si de a primi in continuare emigranti din statele UE.

 • Ei da, si ai lor mint de ingheata apele, ce credeati?
 • liderii europeni au fost Fermi: nici o negociere nu va incepe cu UK pana cand nu se activa formal articolul 50 din tratatul de la Lisabona, si asta va fi in septembrie. Pana atunci UK va fi intr-un rahat….pardon, recesiune tzapana!!
 • o gramada de diplomati europeni sunt absolut siderati de faptul ca David Cameron, desi in februarie obtinuse o gramada de avantaje pentru UK, nu a anulat referendumul. Tot ei sunt insa si extrem de fermi cu politicieni englezi: daca de dimineata pana seara le turnati oamenilor in cap idea ca UE e vinovata pentru toate belele, inclusive emigrantii, atunci nu va mirati de rezultat!!
 • o consecinta extrem de neplacuta este cresterea incidentei atacurilor rasiste si xenophobe, in special contra musulmanilor, polonezilor – viermi polonezi – si romanilor
 • Photos of a racially abusive message, in Polish and English, distributed in Huntingdon, Cambridgeshire, on Friday June 24

Din intamplare, viermi britanici, acestia sunt pilotii unei escadrille de aviatie poloneza care au luptat ca voi, viermilor, sa aveti o tara libera de Hitler!

Iar acestia sunt soldati sikh. Fooarte britanici, nu?

Sute de mii de soldati din toate colturile lumii au luptat sa apere Marea Britanie de nazisti. Cred ca se rasuscesc in morminte vazand cum sunt tratati acum descendentii lor in tara pentru care multi si-au dat viata!

In fine, sa dam credit belgianului Guy Verhofstadt ca a pus lucrurile in pozitiv:

to Farage: we’re going to get rid of the biggest waste in the EU budget for last 17yrs – your salary („Vom scapa de cea mai mare risipa a bugetului UE, salariul dumneavoastra pe care l-ati incasat in ultimi 17 ani”).

Un comentariu la „Brexit: ghinion, castigatorii nu au vreun plan si prospera extremistii!”

 1. Nu stiu ce va iesi insa situatie e cel putin de maro pentru toata lumea. Eu unul inca nu elimin nici un scenariu din calcul, fie si ala al unui blat. Partea care ma distreaza cel mai mult este ca cei doi lideri extremisiti au niste nume foarte britanice … Boris si Farage. laugh

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura