Bucatar vs MasterChef

Daca de mancat nu mai mancam gratare ci barbeque … no ca o venit si vremea ca nimeni sa nu mai fie bucatar ci MasterChef.

Probabil ca toata lumea a vazut sau cel putin auzit de concursul ala de la ProTV denumit MasterChef, dupa o licenta cumparata si difuzata de multa vreme si in alte colturi ale lumii. Cine nu a vazut si nici macar auzit … ii explic eu ca e vorba de o mana de oameni ce fac bucatarie la nivel de amatori, care trec prin niste preselectii, apoi niste probe ca in final dintre ei sa se aleaga un MasterChef … ca daca ii zicea bucatar nu era trendy. Juriul este format din 3 anonimi pentru mine si din cate am inteles … nu doar pentru mine …

Nu am eu treaba cu tainele lor culinare si nu le neg calitatile … dar cand unul dintre ei, Florin Dumitrescu a recunoscut ca la bucataria romaneasca e paralel … ma intreb de ce dracu l’au ales sa faca parte dintr’un juriu al unui concurs care se desfasoara in Romania?! Apreciez faptul ca a recunoscut asta … si in acelasi timp nu merg pe “nationalista” idee cum ca: “daca nu stii sa gatesti romaneste nu esti bucatar” … desi … sa nu iti cunosti bucataria propriei tari … este cel putin penibil … probabil asta fiind diferenta dintre BUCATAR si MasterChef.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...