Cateva despre medicii de pe la noi

Cu tot respectul pentru medicii care isi iubesc profesia si isi dau sufletul pentru cei care ii ingrijesc as vrea sa imi exprim totusi dezgustul pentru majoritatea celor care mai degraba nici de veterinari nu ar fi buni dar au pretentii mari! Ca aia din invatamant care o freaca pe la scoli, da fac averi din meditatii, tot la fel e si cu breasla asta a medicilor fripturisti de pe la noi care o freaca pe la cabinete si pleaca cu plicurile pline acas(e)a! Si unii si altii se plang mereu, dar fac averi si traiesc pe picior mare intr’o tara in care numarul de analfabeti este la fel de mare cu cel al carora mor din cauza unor boli banale. Nu sunt putine cazurile in care te duci la medic cu un picior bolnav si te opereaza la celalalt!

Are oare rost sa mai vorbim si de banii castigati din partea unor anumite firme producatoare sau distribuitori de medicamente pentru ca le sunt „recomandate” produsele lor care incarca Casa Asigurarilor de Sanatate in bataie de joc?!

In mare cam astea este realitatea unui sistem medical romanesc din punctul meu de vedere … in rest discutam pe la comentarii.

3 comentarii la „Cateva despre medicii de pe la noi”

 1. Sistemul e praf, n-am văzut sa se revolte in interiorul breslei pentru valori.
  Mi se pare inca un stil comunist ce e acolo, totul e la grămadă, indiferent ca unul e specialist si altul măturător. Si nu vor sa facă nici o diferenta, mi s-ar parea altceva remunerarea extra doar pentru medicii specialisti fara pete, si altceva pentru toata trupa.
  Mereu pun in fata pe cei buni iar in spate trupa de protestatari cu revendicări, pentru grup, bineinteles. Si cica vor protestează pentru a fi un serviciu mai bun. cand de fapt ei insisi perpetueaza la nesfarsit incompetenta.

  Răspunde
 2. Am avut norocul sa intalnesc in viata si oameni remarcabili ! Voi da un singur exemplu : un om de exceptie, un medic pasionat de meseria lui si in acelasi timp, un cadru didactic dedicat, preocupat sa impartaseasca studentilor din experienta sa vasta, muncita din greu – d-na prof.dr. DOINA ANCA PLESCA. La nevoie, m-as duce dupa dansa in orice capat al tarii ! Domnia sa a fost si este pentru familia mea un fel de „luminita de la capatul tunelului” si o „lampa de veghe” in acelasi timp.
  O iubesc si o respect !

  Răspunde
 3. Asa cum am scris, nu contest calitatile acestor „ingeri printre oameni” …. problema mea este cu cei despre care vorbeste si Xtall cu a carui opinie sunt 100% de acord!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura