Ce este COVID19 si de ce este bine sa te speli pe maini, ca tot nu va explica nimeni

In perioada asta, asa cum anticipam, ne aflam sub asediul unui real bombardament media/social media, 99% dintre cele distribuite fiind tampenii concepute de urmasi lui Pop Tamas, sau fii ai teoriei conspiratiilor mondiale, care pretind ca inteleg tot, dar nu stiu cum dracu fac ca mai mereu le scapa esenta.

In concluzie, daca tot a venit „Apocalipsa” si au aparut tot mai multi ipocriti, ce mai ieri isi atarnau de gat pancarda „spitale, nu catedrale”, cauta azi pe gogal doua-trei versuri din de rugacine ca poate daca le puna acolo nu strica si poate ii fereste pana trec de covidu fool , am primit ceva ce poate ati primit multi dintre voi deja, dar poate fi util restului ca sa inteleaga care e treaba cu acest COVID19, dincolo de basme.

Asadar, o sa dau un copy-paste de pe Whatsapp, nu ca sunt vreun parerolog, ci ca poate fi util ca sa intelegeti macar de ce trebuie sa va spalati pe maini, un obicei care dealtfel ar fi trebuit deprins ca obicei, dincolo de Evul Mediu, dar ma rog. dash

Deci, bagati la cap, ca nu doare: yes

* Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic, (mutație) și se transformă în celule agresor și multiplicator.

* Întrucât virusul nu este un organism viu, ci o moleculă de proteine, acesta nu este ucis, ci se descompune de la sine. Timpul de dezintegrare depinde de temperatură, umiditate și tipul de material în care se află.

* Virusul este foarte fragil; singurul lucru care îl protejează este un strat subțire de grăsime. Acesta este motivul pentru care orice săpun sau detergent este cel mai bun remediu, deoarece spuma dizolva grăsimea (de aceea trebuie să frecați mâinile atât de mult: timp de 20 de secunde sau mai mult, pentru a face multă spumă). Prin dizolvarea stratului de grăsime, molecula de proteină se dispersează și se descompune singură.

* Căldura topește grăsimea; acesta este motivul pentru care este atât de bine să folosești apă peste 25 de grade Celsius pentru spălarea mâinilor, hainelor și a tot. În plus, apa caldă face mai multă spumă și asta o face și mai utilă.

* Alcoolul sau orice amestec cu alcool de peste 65% DIZOLVĂ ORICE GRĂSIME, în special stratul lipidic extern al virusului.

* Orice amestec cu 1 parte de înălbitor și 5 părți de apă dizolvă direct proteina, o descompune din interior.

* Apa oxigenată ajută mult după săpun, alcool și clor, deoarece peroxidul dizolvă proteina virusului, dar trebuie să o utilizați pură ceea ce afectează pielea.

* FĂRĂ SERVICII BACTERICIDE. Virusul nu este un organism viu ca bacteriile; nu se poate ucide ceea ce nu este viu cu antibiotice, dar își dezintegrează rapid structura cu tot ce s-a spus.

* Niciodată nu agitați/scuturați îmbrăcămintea, cearceafurile sau alte materiale folosite sau neutilizate. În timp ce este lipit pe o suprafață poroasă, este foarte inert și se dezintegrează doar între 3 ore (țesătură și suprafață poroasă), 4 ore (cupru, pentru că este natural antiseptic; și lemn, pentru că elimină toată umezeala și nu o lasă să se desprindă și se dezintegrează), 24 ore (carton), 42 ore (metal) și 72 ore (plastic). Dar dacă îl scuturați sau folosiți un pămătuf de curățare, moleculele de virus plutesc în aer până la 3 ore și pot fi inhalate cu ușurință.

* Moleculele de virus rămân foarte stabile la frig extern sau frig artificial precum aparatele de aer condiționat în case și mașini. De asemenea, au nevoie de umiditate pentru a rămâne stabile și, mai ales, întuneric. Prin urmare, mediile dezumidificate, uscate, calde și luminoase îl vor degrada mai repede.

* LUMINA UV pe orice obiect care o poate conține descompune proteina virusului. De exemplu, pentru dezinfectarea și reutilizarea unei măști este perfectă. Fiți atenți, de asemenea, lumina UV descompune colagenul (care este proteic) la nivelul pielii, provocând în cele din urmă riduri și cancer de piele.

* Virusul NU POATE trece prin pielea sănătoasă.

* Oțetul NU este util, deoarece nu descompune stratul protector de grăsime.

* NICI ȚUICA, PALINCA ȘI NICI VODKA, nu servesc. Cea mai puternică vodcă este 40% alcool și ai nevoie de 65%.

* LISTERINE! Este 65% alcool.

* Cu cât este mai limitat spațiul, cu atât mai multă concentrație a virusului poate exista. Cu cât este mai deschis sau ventilat natural, cu atât mai puțin.

* Toată această informație este foarte utilă, dar trebuie să vă spălați pe mâini înainte și după ce atingeți mucoasa, mâncarea, încuietorile, butoanele, comutatoarele, telecomanda, telefonul mobil, ceasurile, computerele, birourile, televizorul etc. precum și când folosiți baia.

* Trebuie să hidratați mâinile uscate de la atâta spălare, deoarece moleculele se pot ascunde în micro fisurile rezultate în pielea uscată. Cu cât crema este mai groasă, cu atât mai bine.

* De asemenea, asigură-te că ai unghiile cât se poate de scurte, astfel încât virusul să nu se ascundă acolo.

In concluzie, nu e nici de pe Marte, nici infailibil, nici vreo noutate, e fix ce au fost si alti virusi, masurile de protectie fiind tot alea impamantenite de cand omul a iesit din pesteri.

Aveti grija de voi si mai scoateti capul din media/social-media, eventual cititi o carte, de virusologie daca tot e de sezon! laugh

Sanatate!

 

8 comentarii la „Ce este COVID19 si de ce este bine sa te speli pe maini, ca tot nu va explica nimeni”

 1. Corect explicat .
  Compilate din ce am mai citit :
  – a se folosi cu precădere mâna stângă dacă ești dreptaci ( și invers ), pentru contactul cu orice suprafețe ( uși, butoane, telefoane, etc), fiindcă în mod obișnuit ne frecăm involuntar pe meclă cu mâna dominantă.
  – se ia pe talpă, haine, păr – trebuie să avem un mic spatiu de ‘decontaminare’, la intrarea in casă, dezinfectat cu soluție cu clor. Nu ne vânturăm pe acolo, noi sau animalele din casă.
  – rezistența pe suprafețe e mai mare de 72 de ore, depinde de circumstanțe, stă pe păr, blana animalelor, poate fi purtat involuntar și de insecte, probabil.
  – suntem purtători și după ce ne-am îmbolnăvit și ne vindecăm, carantina de 14 zile este mai mult o perioadă minimală, nu o garanție.
  – măștile obișnuite nu prea ne protejează, particulele cu virusul fiind și de 0.2 microni , trece prin cam orice țesătură, hârtie.
  – vitaminele in exces, antibioticele ( a zis și Ice ) sunt frecție la picior de lemn, și de fapt nu virusul ne ucide, ci reacția necontrolată a sistemului nostru imunitar, care se prinde târziu că suntem atacați.
  – deocamdată rata mutațiilor e mică, dar o mutație nasoală e posibilă, proporțional cu rata de multiplicare ( dacă ar fi sa glumesc, să ne rugăm să multiplicăm cât mai fidel virusul, dacă îl luăm ).
  Concluzia mea – nu putem evita infectarea, trebuie sa ne tratăm pe noi sau pe alții că fiind deja infectați, tot ce putem face este sa o amânăm cât mai mult posibil, să nu băgăm în colaps sistemul medical, că va creste rata mortalității pentru toate bolile posibile.
  Nu va exista curând o epocă post virus, normele de distanțare socială vor trebui sa devină obișnuință ( nu la modul drastic de azi ), igiena individuala la fel, și faptul că putem mierli și dacă ne credem șmecheri, cu sănătate beton, sau draku mai știe ce. Niciun virusolog nu spune că odată infectați și vindecați, nu ne putem reinfecta după o vreme. Viața a fost întotdeauna o loterie, acum doar trebuie să conștientizăm, și să trăim cu ideea asta, cum trăiau de altfel oamenii, până în vremuri nu prea îndepărtate.

  Răspunde
  • Foarte bune completarile si utile. E bine sa luma in seama orice e dincolo de legenda si aberatii, cateva reguli de bun simt ne pot ajuta si astea sunt usor de aplicat de orice. Cum am zis si eu intr’o alta postare, infectarea este aproape imposibil de ocolit, idea este, asa cum ziceai tu ca aceasta sa se faca treptat pentru a da ragaz medicilor si spitalelor sa faca fata fluxului de imbolnaviri, in special al cazurilor grave care sunt mai ales pe anumite grupe de varste vulnerabile. In rest, noi astialalti sa incerca sa ne expunem in dozaj cat mai mic pentru a da timp autoimunizarii sa isi faca treaba. Asta e prima batalie castigata, urmand ca in rest sa se rezolve problema unor scheme de tratament eficiente si al unor eventuale vaccinuri ulterioare dupa ce da caldura si ritmul mutatiile incetinesc.

   No … cam asta’i tot … am mai repetat si eu odata informatiile astea pe care le’am mai scris aici, printre altele si aici, e bine sa ajunga la cat mai multa lume si bine ar fi sa fie cat mai bagate in seama de cat mai multa lume pentru a razbi si o sa razbim, dar trebuie sa punem mana SPALATA BINE si noi la treaba asta. smile

   Răspunde
   • După ce au lăsat ‘diasporezii’ să intre lejer, care de unde a vrut, cum a vrut, văd că mesajul oficial al guvernului îndeamnă să turnăm orice individ venit recent din străinătate care nu e ascuns în casă sau la doi metri sub pământ. Ăștia se joacă cu războiul civil. Văd că guvernul a hotărât că toate cheltuielile legate de molimă sunt suportate de stat, chiar daca avem sau nu asigurare la stat . Știm deja că vom avea tva , taxe mărite, accize uriașe pentru a ieși din colapsul economic. Diasporezii nu au plătit nimic, și nu vor plăti nimic.. acum un an și ceva a ieșit un scandal monstru că Teodorovici a vrut să facă un pic de ordine fiscală și pentru ei. Zbierau toți dreptacii sulii, în frunte cu mandolină și batistuta, că psd vrea sa spolieze pe cei mai deștepți și corecți dintre români. Eu zic că plătească doar și numai și exclusiv votanții dreptei. Acuma toți stau ascunși în căcat, dar o sa iasă revoluție sau război civil, o sa vedeți.
    PS. Soluții sunt – nu vot de 3 zile pentru ei, ci taxă de vot de minim 100 euro, să mai recuperăm din pierderi, că pe morți nu îi invie nimeni. Taxele consulare mărite de 100 de ori. Impozitele pe bunuri imobiliare pentru cei fără rezidență fiscală în România, dar au venit în România în perioada asta, mărite de 100 de ori. Și după aia plătesc fără comentarii tva de 25%. Și impozit pe profit de 40%. Firește , și cu condiția ca pensiile speciale să fie istorie demult deja.

    Răspunde
   • Trebuie sa completez ceva, că uitasem :
    Vești proaste pentru lumbersexuali și hipsteri – dați jos de pe față mizeria de păr, e mult mai grav decât lipsa hârtiei igienice, din punct de vedere al probabilității infectării .

    Răspunde
    • Protestez! În primul rând sunt saloanele închise, nu vreau să îmi fac și stocuri de ceară și vreau să o găsesc la prețul corect, că poate le vine câtorva ideea să încerce singuri acasă defrișări fancy pe care le practicau prin saloane, jumătatedeiepureșchiop…bărboși jumuluți parțial color. wacko În al doilea rând cum vrei să îi mai integrăm pe refugees dacă băștinașii renunță la coafura de pe moace? Păi e corect politic ce propui? laugh În al treilea rând , ăștia nu știu cum e cu bicul, vrei să se lungească lista decedaților „de guvid „??? Gâdea nu va mai face spume, va fi în spume, dacă va crede lumea că l- a lovit turbarea? mosking Mai bine un guvid sărac și cinstit dăcât atâtea drame. laugh

     Răspunde
     • Am cam aceeași satisfacție ( nu și îngrijorare ), dar serios acuma, capturează ăștia covidul cu barba aia, precum o plasă de pescuit sardinele, sau hârtia de muște, muștele laugh

     • laugh
      Bună treabă, vrei să zici că ăștia- s uberi de covizi în special dacă- i lovește strănutul? laugh
      Deci ultima ar fi să văd niște tutoriale cu ei și despre ei, fie cu bicuri, fie cu ceară, poate că unii vor da iama în epilatoarele colegelor lor :))))

 2. In general informatia este corecta, vreau doar sa semnalez ca s-a strecurat si o greseala.
  Listerine are 22% alcool, sau in varianta „antiseptica” doar 27%.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura