Cenzura internetului incepe de acolo de unde s’a terminat internetul

Incet si sigur cenzura internetului incepe sa isi faca simtita prezenta in viata noastra virtuala mascata sub diverse forme, dar de inceput incepe de acolo de unde internetul s-a sfarsit si anume facebook. In numele luptei impotriva stirilor false si manipularii, baietii astia au trecut la inchiderea de pagini si conturi fara numar si mai ales fara explicatii, culmea este ca pe la noi de exemplu, au trecut direct la lupta impotriva manipularii doar de o parte, in vremea in care de partea ailalta, manipularea prospera fara ca nimeni sa fie deranjat. Nu am sa dau exemple concrete ca toata lumea stie despre ce vorbesc, nu ma intereseaza, nu sunt afectat, insa e pur si simplu mizerabil sa vezi ce este evident si daca nu cumva esti orb de o lozinca sau alta.

Partea proasta este ca cenzura asta incepe sa ii afecteze si pe cei care incerca sa isi exprime o opinie personala din pura afinitate pentru o formatiune politica sau alta, care insa daca nu e politically correct … din punctul lor de vedere … esti pa … ca cinci zile, zece zile, ca treizeci de zile sau chiar definitiv … cum iti este norocul si eu zic ca este doar inceputul! Daca pana mai ieri macar lupta manipularii era dreapta fie si prin sansa egala cu care porneau combatantii, de azi incepe sa fie tot mai clar ca in joc au intrat baietii mari ai internetului in cardasie cu interesele unora si altora, care nu se mai multumesc doar cu tortul profiturilor fara numar, ci vor sa participe activ la deciziile din viata reala, inclinand balanta si dand sau luand dreptul la opinia libera in functie de ce decid ei a fi politically correct si mai putin de cea ce decid oamenii de rand pentru ei. Bineinteles ca totul este in numele libertatii, securitatii si mai ales spre binele pulimii.

Voi ce ziceti?

10 comentarii la „Cenzura internetului incepe de acolo de unde s’a terminat internetul”

 1. Cu tehnologiile de azi, e la îndemână să filtrezi, modifici, influențezi, ceea ce este vehiculat pe net .. dar este vina noastră, alții atrag atenția de multă vreme despre pericolul ăsta .. dacă îți petreci fiecare weekend între Comarnic și Bușteni, aproape sigur vii să zbieri în piață să susții tâmpenii .. așa și cu netul .. dar e complicat să controlezi total ceva ce nu poate fi controlat total .. ne punem ‘antene de bulgari’, cum am mai făcut odată.. există internetul corporatisto-tefelisto-feisbucist, și restul .. proștii vor fi întotdeauna majoritari, deși nu ne place ideea..

  Răspunde
  • E clar ca nu ai cum sa controlezi ceva ce nu poate fi controlat, desi vor exista mereu niste unii care vor incearca disperati sa faca asta si nu din dorinta de a face ceva mai bun cum clameaza toti ci ori de a isi mari profiturile ori de a isi salva cururile.

   Răspunde
 2. Daca vorbim de Facebook nu cumva puterea omului este acolo? Ei dau report, tu esti suspendat. Nu conteaza ca esti sau nu in regula, ci doar ca majoritatea a batut minoritatea. Asa cum e PSD la guvernare. Majoritate… din minoritate smile

  Răspunde
  • @Marius: pai nu prea mai este asa, ca in ultimi ani se organizeaza tot soiul de niste unii prin diverse subsoluri cum ar fi unul din Sibiu, asa ca banal exemplu, care ajutati fiind de divese asociatii mai mult sau mai putin civile, dau doar iluzia unei majoritati, ca si in viata reala prin diverse Piete. Eu zic ca s’a trecut de multa vreme peste o limita si cred ca de asta sunt constienti tot mai multi, de aia Zucumbergul anunta acum cateva zile ca Facebook se va schimba radical in viitorul apropiat, pentru a incerca sa mai salveze ce mai poate fi salvat, partea proasta este ca daca dictatura nu prea a fost niciodata o cale.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura