Ciolos si acoperitii nostrii din politica cea de toate zilele

Intr-un interviu acordat de Dacian Ciolos acum cateva zile postului de radio Guerrilla, moderatorul Liviu Mihaiu afirma la un momendat ca din guvernului Ciolos au facut parte mai multi ofiteri acoperiti. In mod surprinzator, Cilos nu a negat informatia, recunoscand chiar ca a avut la vremea respectiva mai multe discutii cu conducerea SRI legate de implicare serviciilor in politică:

”Apropo de implicarea serviciilor secrete în tot felul de alte activități și în politică, eu cred că e nevoie de o legislație mai clară, care să delimiteze mult mai clar ceea ce serviciile de informații din România pot și ceea ce nu pot să facă, știu că inclusiv actuala conducere a SRI își dorește asta.
Am avut pe vremea cînd eram prim-ministru discuții cu dl.Hellvig, pentru că apăreau și atunci asemenea discuții legate de gradul în care se implică (în politică) serviciul român de informații și știu că și dînsul își dorește o legislație mai clară din acest punct de vedere”

Incercand sa dreaga totusi busuiocul in ce il priveste …

”Eu o să răspund pentru tot ceea ce știu și ceea ce puteam să știu apropo de lucrurile acestea. Dacă oameni aceia au fost sau nu în legătură cu servicii secrete asta nu aveam de unde să știu, cred că erau alte autorități care puteau să știe”

De reamintit este faptul ca la formarea guvernului Ciolos, reputatul scriitor și disident comunist Paul Goma a afirmat public că în componența executivului sunt cel putin cinci agenti SIE, nominalizandu-i atunci pe Mihnea Motoc, Achim Irimescu, Victor Grigorescu, Dan Stoenescu și Lazar Comanescu.

Declaratia lui Paul Goma:

”Stimate Cotidianul, Guvernul „Ciolos” o noua etapa in acapararea intregii puteri in stat de serviciile de informatii; indiciul este prezenta a 5 functionari ai Statului Roman, care au ocupat sau ocupa functii care sunt in atribuirea SIE. De aceea, daca in Romania ar exista presa independenta sau ONG-uri fara afilieri necunoscute, acestea ar trebui sa intrebe oficial, prin caile la dispozitie, daca d-nii Motoc, Irimescu, Grigorescu, Stoenescu si Comanescu sunt ofiteri sau colaboratori ai unui serviciu de informatii? A bon entendeur, salut!”

Va dati seama ca Julica s-a simtit ca acasa la Victoria?

2 comentarii la „Ciolos si acoperitii nostrii din politica cea de toate zilele”

  1. Ciolos a fost omul tuturor, nu a reprezentat niciodata interesele Romaniei, nici chiar cand a fost comisar european, ba chiar circula o gluma cum ca Sarkozy ar fi vizitat Romania sa-i multumeasca lu’ Basescu pentru al doilea comisar al Frantei laugh

    Răspunde
    • Lasa ca uite acum are sansa de a se duce din nou la ai lui … sa dea Domnul, macar vreo mie de ani … sau pe acolo. hi

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura