Colectiv dupa 9 zile – oglinda hada a neputintei noastre

Drama de la Colectiv este o oglinda hada, demonica chiar, a neputintei noastre. Dar si a esecului societatii noastre la 26 de ani la aniversarea ce se apropie a asa zisei Revolutii din ’89.

Bilantul a ajuns la 45 de morti si nu cred ca se va opri aici. Protestele de strada au fost profesional deturnate. Dupa vizita lu’ chuckie ot cotroceni in piata puteti sa uitati ca va exista o finalitate a protestelor. Bineinteles, ma pot insela  – si Podemos si Syriza tot din strada au plecat. Sper sa ma insel…

In ultimele 9 zile am asistat la o trecere de la agonie la extaz si inapoi la blazare si cinism, de la unire si speranta inapoi la deziluzii si dezbinare. Minunatul president si echipa lui, copios ajutati de dragutele servicii au reusit iar sa fractureze societatea romaneasca. Tinta s-a tot mutat: Ponta, Piedone, Parlamentul samd. De ieri doctorii, ISU si Banicioiu sunt improscati intr-o campanie denigratoare fara precedent. Gunoaie umane, inclusiv numite Chirila, manjesc nu pe doctori, ci, zic eu, imaginea tarii. Asistam la o degringolada totala din cauza refuzului politicienilor, in frunte cu onor primo inter pares, ca nu a venit fata mare la conducerea tarii, DE A ISI FACE DATORIA.

Am cunoscuti in medicina, inclusive o ruda in afara. Care mi-au spus niste lucruri. Tot striga imbecilii: de ce nu i-ati carat din prima afara, de ce nu cereti aparatura, paturi, samd. In primul rand, transportul unui mare ars este extrem de riscant. In al doilea rand, medicii straini DEVIN RESPONSABILI de pacientul preluat. In al treilea rand, paturile de la clinicile de arsi sunt numarate si putine, iar tratamentele sunt aceleasi ca la noi.

Asa arata un pat pentru arsi:

Clinitron® Rite Hite® Air Fluidized Therapy Bed

Cat costa unul n-am putut afla, dar ar fi modele care costa si 50.000 usd. Un pat normal de spital pentru o sectie normal costa cam 1000 usd…

Prin urmare, idea ca cineva ti-ar dona sau trimite asemenea paturi si aparatura medicala ca sta nefolosita la ei este absolut aberanta.

Inteleg durerea familiilor, dar medicii trebuie lasati sa isi faca treaba.

Revenind la politica, cred ca anticipatele nu vor avea loc. Mai mult ca sigur ca si localele si parlamentarele vor avea loc la termen pentru ca scuteste de complicatii si da un respiro clasei politice. Vom avea un guvern de tehnocrati susceptibil de a fi oricand demis prin motiune de cenzura. Cine crede ca chuckie cotrocenius are puterea se inseala. Parlamentarii nu vor demisiona si cred ca vom asista in primavera poate chiar la revenirea la un guvern politic. Si este pana la urma normal, politica o fac partidele si nu strada. Iar herr president s-ar putea sa aiba o mare surpriza…Sa avem rabdare!!!

Ar trebui ca cei din strada sa se coaguleze intr-un nou partid, gen Podemos din Spania, dar se fac eforturi disperate sa nu se intample. in special din partea lu chuckie de cotroceni, ca nu ajunge guvernul meu la putere.Si tare mi-e teama ca nu se va intampla nimic.

Singurii politicieni lucizi au parut a fi paradoxal cei din ALDE. Pacat  ca sunt partid mic, fara influenta. Tariceanu a fost deosebit de transant: partidele trebuie sa isi asume guvernarea. Este rolul lor, nu al strazii, tehnocratii fiind o solutie temporara. Evident, pdlacheii vor anticipate sa se catere pe val la putere si sa ia majoritatea, dar tehnic este imposibil a se ajunge la un asemenea rezultat, mai ales ca noua lege electorala intra in vigoare abia in …. iulie 2016. Si nu mai poate fi schimbata!(aberatia cu demisia nici nu merita comentata!)

In fine, onor president nu va ajunge sa aiba un nou mandat in 2019. Iar monarhia nu va fi restaurata.

Depinde numai de noi sa schimbam tara asta. A astepta ceva de la politicieni este asa cum am astepta sa vina un tren intr-o gara fara sine.

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace pe cei trecuti in nefiinta si sa ne rugam ca cei raniti sa scape cu viata!

3 comentarii la „Colectiv dupa 9 zile – oglinda hada a neputintei noastre”

  1. Te lupti cu morile de vant … si nu un vant de schimare. Daca ieri eram optimistul rezervat, astazi sunt din nou realistul consecvent. Vorbesti unor minti pierdute in desertul interior, de stai sa te intrebi daca mai are vreun rost?! Sa nu faci nimic si sa renunti la a incerca, este insa ca si cum te’ai sinucide cu premeditare.
    Te apreciez Radule pentru analiza cu spectru larg, desi tratamentul ce incerci sa il aplici este unul perimat pentru ca pacientul 0 pare a fi tinut in coma indusa. Dar …

    Răspunde
  2. Iar consultari. Nenica asta pe banii nostril se joaca de-a guvernarea, iar belele curg…Ce plm ii ia atata timp, zau daca pricep!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura