Mesajul unui cetatean catre “strada”

Am obosit!

Am obosit atat de scrisul in forta din ultima vreme, cat si sa vad atat de multa prostie. Sunt si trist in acelasi timp cand vad ca oameni s’au lasat din nou manipulati si ceia ce a fost la inceput un gand exprimat in strada la modul colectiv a fost deturnat cu succes in cu totul altceva care nu stiu pe cine sau ce mai reprezinta. Dezbinarea a functionat cu succes din nou, imi pare rau ca am avut din nou dreptate.

Inainte de a lua o pauza de la subiect pe cat posibil, considerand ca am scris cam tot ce era de scris in aceste zile, mai scriu doar atat:

E pacat ca ce a inceput atat de frumos are toate sansele sa se sfarseasca atat de ridicol pentru ca trebuie sa intelegeti ca doar statul in strada fara o forma de organizare, fie ea si ad-hoc este inutila pentru ca o schimbare se poate face doar daca exista revendicari clare si mai ales solutii pentru ele in urma caruia sa existe un dialog intre strada si puterea legitim aleasa, sau altfel avem de a face cu o forma de anarhie si nu democratie, carora sa le cerem clar si punctual niste lucruri pentru ca in timp schimbarea sa inceapa sa aiba efectul pe care il dorim cu totii … adica schimbarea sistemului din temelii.

Din pacate consecintele “uciderii” sistematice a realelor valori intelectuale ale acestei tari prin nevalorificarea lor si promovarea constanta a nonvalorilor ei ne’a adus in situatia in care orice protest legitim ne poate fi furat/deturnat si folosit chiar de cei impotriva carora iesim sa protestam pentru ca ne lipseste curajul unor lideri care ar putea pune in vorbe gandurile maselor care sa creada in ei, vorbe ce pot fi mai puternice chiar si decat gloantele.

Poate ca de aici ar trebuie sa inceapa reala schimbare.

Semneaza,

Un cetatean.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

5 Responses

 1. Marius says:

  Schimbarea nu va fi nici pe hartie. S-a facut ce s-a dorit, s-a manipulat cat a trebuit ca sa pice guvernul. Acum au mai ramas cativa care au rude, prieteni ce au fost in clubul ala. In rest… toti isi serbeaza zilele onomastice in perioada asta.

 2. Paraschiv Sorin says:

  Păcat, iarași am ratat o oportunitate bună de a schimba ceva..

 3. ice4you® says:

  Deosebit de interesat este incercarea de deturnare a furiei publice intr’o directie complet gresita si anume autoritatile si in special medicii pe baza mortilor tragice din ultima vreme in randul ranitilor prin tot soiul de articole care mai de care mai agitatoare cum ar fi asta de prin mizeria aia de gandul:
  http://www.gandul.info/stiri/informatia-pe-care-toti-oficialii-de-la-bucuresti-au-ascuns-o-guvernul-a-cerut-de-joi-transferarea-tuturor-ranitilor-grav-in-strainatate-pe-motiv-ca-nu-pot-fi-tratati-in-romania-14878285
  Duduie acoperitii … traiasca manipularea mintilor slabe de pe fetesibuci in funte cu Lucian Mandruta zis si cacatul de serviciu.

 4. Redoo says:

  Eu sper ca din aceasta tragicomedie, macar un 10% dintre cei ce clamau schimbarea, sa inceapa o schimbare cu ei. Nu cu mutat muntii din loc, dar macar shimbari minore…nu mai arunc mucul de tigara pe jos, nu o mai lalai in pauza, nu mai trec pe rosu…banalitati din asta minore, de bun simt, iar prin modelul acestora, usor usor, sa se puna in miscare o masa cat mai mare a populatiei. In rest, ramane cum am stabilit…romanul e tare’n gura, dar are grija lui.

 5. ice4you® says:

  Ceia ce scri tu Mariane este in ton cu ce am postat eu aici:
  http://ingerisidemoni.ro/blog/se-poate-si-pe-la-noi-nu-numai-pe-dincolo/
  Pana cand nu te lasi de spart seminte in fata blocului si lasat covor in urma ta criticand ca primarul e un cretin sanse de schimbare nu sunt. Ori intelegem toti asta … ori ramane cum ai stabilit.