Cuceritorul imposibilului – Horia Colibasanu

Desi nu ne-am vazut din 1991, i-am urmarit traiectoria. Horia Colibasanu este cel mai bun alpinist roman in viata si a fost colegul meu de generala!

Acum cateva saptamani – 25 martie – a plecat din nou in Himalaya.

Acesta este varful, deja cucerit de Horia, dar pe ruta clasica. Unul din cele mai frumoase si mai periculoase varfuri din lume, mai mortal ca Everestul! Pare de neatins si totusi se poate! Alpinismul de mare altitudine, zic eu, este cel mai tare sport, iar Horica este unul dintre cei mai buni din lume, mai ales ca a ales stilul alpin, pur, a la Messner : fara serpasi, fara ghizi, fara oxigen suplimentar.Asta da barbat adevarat! Are 7 optmiari la activ si poate va fi primul roman care va urca toti optmiarii, 14 in total.

Dumnezeule nostru, ia o mica pauza si ocroteste!

Hai Coliba, sa vii sanatos acasa!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

4 Responses

 1. ice4you® says:

  Mult succes si Dumnezeu sa fie cu el! 😉

 2. Radu says:

  Sa ne auda Dumnezeu, ca e nevoie!
  Oricum , Horia e un tip foarte bine pregatit si cunoaste bine riscurile, eu zic ca se va descurca!!

 3. Ciprian Lospa says:

  Allah sa fie cu el!

 4. Redoo says:

  Mansalu smile dubios munte, grea incercare…sper sa-i iasa. App de catarari din astea extreme, nu stiu de-ati vazut, dar cu siguranta o sa va placa..Touching the Void , un documentar cutremurator. Puteti cauta si varianta in romana, exista…
  https://www.youtube.com/watch?v=J9lRXpn8br0