Cum se voteaza in Romania dupa 25 de ani

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

18 Responses

 1. Stefan says:

  Nu știu dacă în România, la ora actuală, mai putem vorbi de stânga sau dreapta. La oricare dintre actorii scenei politice românești de azi, nu se mai regăsește nici o caracteristică a așa-numitului discurs politic. E simplu, fiecare trage foc la oala sa și mai puțin la a poporului, iar crezul să e valabil până-și atinge obiectivele personale sau ale apropiaților.

  Din punctul meu de vedere politica românească ar avea nevoie de un reset total, ar trebui curățată foștii activiști și de toți cei care joacă după cum bate vântul. Nu se poate ca azi să fii de stânga și mâine să fii de dreapta. La un astfel de joc nu mai vorbim de ideologii, ci vorbim de interese și atât. Trist e că de pe urma lor, ponoasele le tragem noi, cetățenii. Oricum am vota, cert este că tot în defavoarea nostră e. Înainte de alegeri noi ne agităm, ne susținem favoritul, dar după alegeri, asta nu înseamnă că peste 1 an, 2, 3, el nu-și poate schimba culoarea politică sau nu se poate alia cu cel pe care noi azi îl scuipăm. Și atunci întrebare e, oare are rost să pierdem energie de pomană? Mie unul mi s-a acrit de mizeriile astea tare-mi e că într-o bună zi o să ajungem mai rău decât Ucraina.

  Îți dau perfectă dreptate, mersul la vot e obligatoriu. Degeaba facem revoluții virtuale pe rețelele de socializare, alea nu valorează niciun rahat degerat. Votul unei babe din Vaslui e de 1000 de ori mai valoros decât orice părere din spațiul virtual.

 2. ice4you® says:

  Pentru a nu mai avea o asemenea clasa politica primul pas a fi ca fiecare dintre noi sa se educe in ceia ce inseamna politica de stanga, politica de dreapta. NICI UNA NU ESTE MALEFICA desi asa sunt prezentate … ambele forme au idealogii si doctrine care pot sa fie foarte bune daca se rotesc atunci cand nevoia o cere, sau de ce nu sa fie combinate atunci cand nevoia o cere?! Atata vreme cat inca vorbim de cei din stanga doar ca sunt comunisti iar de cei din dreapta ca sunt vanzatori de tara sau mai stie dracu ce inventii de acum 25 de ani, nu o sa mergem in nici o directie! Doar educarea noastra ca persoane ne poate ajuta ca sa scapam de mizeria asta de clasa politica, care nu este nimic altceva decat produsul nostru! Noi votam in necunoastere de cauza si strict dupa diverse simpatii … fara a constientiza ca orice vot nefondat si in necunoastere de cauza este unul la fel de periculos ca si cel neexprimat, deoarece ignoranta si inconstienta poate naste monstrii! Voi astia, Generatia Y smile … poate ca sunteti cei mai indreptatiti sa schimbati asta pentru ca v’ati nascut liberi … cu noi, Generatia X poate incepe schimbarea ce voi sa o duceti la capat … conditia este sa lasati dracu revolutiile si povestile de pe fetesibuci, pentru ca asa cum am zis, singurele like’uri care conteaza si vor conta sunt cele din cabina de vot, unde bine ar fi ca votul exprimat sa fie unul fondat pe temelii ideologico-doctrinare si nu doar pe simpatii schimbate de la o zi la alta. Vreti schimbare de clasa politica … doar asa se poate face … pentru ca nu o sa te mai poata mintii nici un partid cat de bine o sa fie fara a iti prezenta niste masuri ce sa fie in concordanta cu ideologie doctrinara din care face parte! ;)

  Knowledge is power! ;)

 3. erg says:

  traditia cu dreapta-stinga a ramas asa pt ca cei mai multi au auzit la europa libera ca aceasta este situatia in vest, altii putini pt ca au pomenit din familie iar cei mai putini pt ca au trait perioada interbelica. intre timp calendarul ne arata ca nu mai sintem in anii 70 insa f putini au reusit sa inteleaga lucrul acesta si nici macar cifrele nu le-au schimbat opiniile. sa nu uitam ca romania avea 81% dintre locuitori la tara care traiau in conditii f grele unde nu putea fi vorba despre altceva decit o lupta grea pt spravietuire. schimbarea de sistem a dus la distrugerea micii elite invatate romanesti nu in totalitate insa a fost substantial rarita.

 4. erg says:

  acum nimeni nu trebuie sa fie un geniu ca sa inteleaga ca aceasta situatie are consecinte iar una clara ar fi ca romanii in marea lor majoritate nu stiu despre ce vorbesc indiferent la ce anume se refera. acum este prea tirziu sa invete mai stiu eu ce doctrina deoarece intre timp au fost desfintate si nu de ieri de azi ci de zeci de ani. din 1994 nu mai este vorba decit de o singura doctrina si anume cea neoliberala care este un fel de religie primitiva bazata pe citeva slogane si un discurs subordonat intereselor unei elite conducatoare cunoscuta in vest sub numele de cosmocrati pt ca nu au nici un fel de apartenenta la nici un popor ci doar interese care sint situate peste oricare dintre acestea.

 5. erg says:

  cind in vest neoliberalismul era numit deja turbocapitalism romanii demonstrau pe strazi cu clopotei anuntindu-l pe iliescu ca trebuie sa plece si crezind ca daca vine “dreapta” cu constantinescu se va instaura in romania capitalismul de burlan adica visul romanesc pt ca si noi avem unul nu numai americanii. asta insemana ca investitorii aia ai vestului urmau sa dea dea navala si sa-si bage banii in sustinerea vietii bune a romanului caruia urma sa-i pice direct in poala tot ce-i trebuia si desigur asta in timp ce se uita la dallas. problemele erau cu totul altele iar dupa cum s-a vazut nu s-a schimbat nimic. nici nu se putea deoarece privatii nu fac afaceri decit cu banii statelor iar mai apoi un popor care se prezinta ca fiind ultimul dintre cele ultime nu va fi luat in considerare niciodata ci inghesuit in ceea ce se poate numi capitalism periferic.

 6. erg says:

  deci ce se vede astazi este alegerea facuta inconstient de romani. dupa cum am spus intr-un asemenea sistem nestiinta se plateste extrem de scump pt ca nu exista actiune fara consecinte sau urmari. o asemenea situatie este greu de corectat si nu o poate face nici un fel de politician mai ales ca romanii au continuat sa-si denigreze propia natie si tara. cu asemenea “material” nu se baga nimeni la nimic. bineinteles ca am exemple “de pe teren” insa le voi posta ulterior pt ca nu sint omul care vorbeste fara dovezi desi sint roman. spun asta deoarece la noi se obisnuieste sa se vorbeasca tot timpul fara argumente ci pe “credinte” sau din auzite. cind intrebi surse sau de unde vine “invatatura” pe care un roman tocmai se chinuie sa ti-o descrie ca singura solutie geniala desigur incep apostrofarile si jignirile.

 7. erg says:

  cine are alta opinie este comunist sau bolsevic ultima definitie fiind in mintea unora mai rea ca prima tot asa pe criterii care nu pot fi definite. apoi desigur ca nu uita chestia cu securist desi cei mai multi nu i-au vazut vreodata. cert este ca-n romania si comunistii si securistii aveau ceva in comun si anume provenienta din mediul rural. nu am intilnit oraseni in aceste functii niciodata si nici nu se putea deoarece acestia cel putin in bucuresti proveneau din familii care nu se incadrau din start in criteriile partidului plin de tarani parveniti. in anii 80 toate posturile de conducere de peste tot erau ocupate de ei cu rezultatele cunoscute deja si desigur ca si dupa 90 nu avea nici ce si nici cum sa se schimbe ceva deoarece peste tot au ramas aceiasi oameni proveniti din acelasi strat social dominati de aceleasi “valori” de grup care pot fi exprimate pe scurt in totul pt mine si nimic pt ceilalti de care oricum nu-mi pasa.

 8. erg says:

  cum nu stiu ce este aia doctrina de stinga sau dreapta tot asa n-au stiut vreodata ce-i aia comunism sau capitalism. de fapt n-a interesat pe nimeni. taranii parveniti au stiu de la inceput inca de pe vremea cind au venit desculti in bucuresti ca vor sa aiba cit mai mult si sa-i intreaca pe bucuresteni. mitica dragomir de la fotbal este un exemplar clasic. tot asa au fost si presedintii romaniei de dupa 89 care toti sint tarani. asta actual este deasemenea un exemplar clasic. ca el am intilnit un milion! din tot ce-am auzit c-a facut nu ma mira nimic dar absolut nimic.
  brucan este un individ care in anii 50 era sef la scinteia apoi pe tvr. prin ziare cerea condamnarea romanilor la moarte.

 9. erg says:

  ce spunea el inteleg doar unii care au experienta sau o memorie a timpului lucru rar in cazul romanilor din cauza unor conditii istorice obiective. in romania nu a exista nici un fel de comunism. pe vremea lui ceausescu a fost capitalism de stat organizat la modul clasic. in 78 cind a fost si s-a intilnit cu carter i-au spus sa preia sistemul american deoarece diferentele nu erau asa de mari cum ar crede unii mai ales ca cei care au facut industrializarea care i sa atribuie lui ceausescu erau consilieri economici americani care nu numai c-au hotarit ce anume sa luam dar si unde sa fie amplasate.

 10. erg says:

  deci n-au fost imprumuturi in bani ci tehnologie, fabrici, uzine. ceausescu a raspuns ca un asemenea sistem este incompatibil cu poporul roman si daca se va intimpla acesta ne va distruge ca natie. ramine fiecare sa vada daca a avut dreptate sau nu. toate aceste lucruri au fost scrise de charles levinson economist american. romania nu este condusa de o generatie ci de oameni proveniti din mediul rural. cei care au facut industrializarea au stiut de unde o sa vina forta de munca si au stiut defectele acestor oameni pe care desigur c-au stiut sa le speculeze. sa nu se uite ca vestul are mii de ani de experienta in cucerit si stapinit popoare spre deosebire de romani care nu au habar de asa ceva. dupa cum se vede la marea majoritate se poate vorbi de un reflex al slugarniciei fata de straini.

 11. erg says:

  nu am intilnit nici un alt popor care sa se prezinte ca handicapat si sa cerseasca strainilor “salvarea” pe care nici nu o pot defini. de la romani nu intelege nimeni ce vor pt ca nu au coerenta in nimic nici macar in cersit. romani cu coloana vertebrala care sa respecte credinta si valorile romanesti sint extrem de putini!!! pot spune ca in ultimul sfert de veac nu am intilnit nici un astfel de roman! discutia despre omul nou este ceva despre care romanul datorita putinelor cunostinte nu poate discuta. europa toata a fost un experiment! la fel au fost si america centrala si de sud sau china fiecare pe teme diferite. sistemul care a dat omul nou nu a fost estul si d-aia l-au si desfintat ci vestul. apoi experimentul chinez numit revolutie culturala a fost prealuat adaptat la vest si numit political correctness. elita l-a numit cel mai imprtant experiment social din istoria omenirii. sigur ca sta scris si a facut-o david rockefeller in cartea autobiografica pe care a scris-o.

 12. erg says:

  citeva citate:

  “[Rockefeller] told his listeners: ‘We are grateful to the Washington Post, The New York Times, Time Magazine, and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years….It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subject to the bright lights of publicity during these years….The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers … is surely preferable to the national autodetermination practiced in the past centuries.'”

 13. erg says:

  In “Tragedy and Hope” written By Bill Clinton’s professor at Georgetown, Carroll Quigley (p. 950) writes:

  “There does exist, and has existed for a generation, an international Anglophile network which operates, to some extent, in the way the radical Right believes the Communists act. In fact, this network, which we may identify as the Round Table Group has no aversion to cooperating with the Communists, of any other groups, and frequently does so. I know of the operations of this network because I have studied it for twenty years and was permitted for two years, in the early 1960’s, to examine its papers and secret records. I have no aversion to it…but in general my chief difference of opinion is that it wishes to remain unknown, and I believe its role in history is significant enough to be known.”

 14. erg says:

  Mr. Rockefeller on p. 405 claims that the “conspiracy theorists” fail to see the “benefit of our international role over the past half century.” And what benefits are these?
  Quigley gives the answer in his book:

  “The powers of financial capitalism had a far-reaching plan, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.”

 15. erg says:

  “Whatever the price of the Chinese Revolution, it has obviously succeeded, not only in producing more efficient and dedicated administration, but also in fostering a high morale and cummunity propose. The social experiment in China under Chairman Mao’s leadership is one of the most important and successful in human history.” (David Rockefeller, New York Times, 1973.)

  http://www.ourrepubliconline.com/Author/49

 16. erg says:

  generatiile tari ale romaniei sint sinonime celor tari ale vestului si sint cuprinse intre anii 1940-1960. din 60 incepe un declin lent care se accelereaza incepind cu 65 iar din 1980 aveam de-a face cu omul nou de tip vest. anii 70 sint hibrizii care au minte suficienta insa nu au personailitate. sint si cei mai periculosi pt ca daca au minte si un proces de gindire pot fi folositi f usor in mod distructiv. problema lor este ca pot fi manipulati usor si nu au caracter deoarece nu a fost timp sa si-l formeze. din 90 sint doar instinctivii iar astia nu stiu prea multe. anii 80 sint precum pungile in care au fost felii de piine. mai gasesti niste firimituri acolo.

 17. erg says:

  cu problemele anilor 80 ceausescu nu are nici in clin si nici in mineca. vestul a trecut iarasi prin niste crize grave si desigur ca trebuia facut ceva. acum au gasit ucraina. am scris ca sistemul nu functioneaza decit in conditii de extensie continua iar banii pe piata sint introdusi prin datorii. in clipa in care ai facut credit si se incepe plata datoriei acei bani intra in circuitul economic. aceasta este metoda de facut bani pe baza de datorii. nu face nimeni datorii sau nu poate plati nimeni inseamna criza si colaps economic. asta-i tot! un fel de pocker care cindva se termina si trebuie ca jocul sa fie refacut.
  clasa politica este peste tot la fel pt ca sint inregimentati in aceleasi organizatii internationale care au aceleasi criterii. cine crede ca prin vest sau alte parti sint altii sa se mai gindeasca. Romanii sa ia un exemplu de la statuia lui gopo poate ii inspira. smile

 1. July 8, 2017

  […] ce nu reusesc sa vada padurea dincolo de crengi. Acest lucru ne’a adus ce avem azi … poporul asta a votat mereu dupa cu totul alte aspecte decat cele care au contat iar asta ne’a adus in situatia in care astazi, avem de ales intre […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.