Daca nu va era clar pana acum …

 

Ficus Germanicus Cotrocenius zis si intaiul turist al tarii, dupa ce ne’a lamurit ca e mai bine sa fim pregatiti decat nepregatiti, ca doar stiam de la marinar ca iarna nu’i ca vara, pentru aia care nu ii duce mintea mai mult decat pe el, a zis ca e timpul sa ii lamureasca in stil propriu deja, ce si cum e mai exact cu curva asta de politica …

După alegeri e diferit faţă de înainte de alegeri…

Adica cu alte cuvinte, dupa gatarea circului dinainte de alegeri …

Facem sa fie bine ca sa nu fie rau …

Mai mergem la vot?

 

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

9 Responses

 1. radu says:

  Eu voi lua un marker si pe buletinele de vot voi da din fata la toti puliticienii, sa nu stea la coada. Pacat totusi de cei care au murit ca eu sa ma duc liber in cabina aia cu perdeluta….

 2. ice4you® says:

  Cu sinceritate iti spun ca niciodata in viata mea de votant liber nu mi’a fost mai sila decat acum sa ma duc la vot! Ma voi duce din respectul celor de care spui, ca in rest, voi face ce am facut si la locale cu acelasi pix pe care cred ca inca il mai am in hainele bune.
  In rest … singurul lucru bune pe care il observ in jurul meu este ca multa lume a inceput sa se trezeasca si realizeze ca toti sunt acelasi cacat iar schimbarea ar putea veni doar si numai daca nu vom mai accepta sa ne vindem si noi ca ultimele curve multumiti cu o bere la pet si o mana de seminte.

 3. Sorin says:

  Păi asta este şi cu Black Fraieriday, este fix aceeaşi poveste: reclamele cretine latră super-mega-giga-teră reduceri de preţuri, cînd de fapt doar fraierii mai cred în aşa ceava.
  Politica este o mare minciună şi uite că reuşăşte de fiecare dată să-şi găsască număru critic minim de fraieri prin care să reuşască să promoveze cele mai cretine reguli (cu caracter de lege) pentru a pute controla şi mai mult masele de fraieri. Într-o ţară în care Ordonanţele de Urgenţă au putere mai mare decît legile nu e de mirare de ce merge de-andoaselea.
  De aceea se şi cheama Fraieri, pentru că Fraierii sînt atît de fraieri încît nu-şi dau sama că prin ceea ce fac se întoarce tot împotriva lor, aşa de fraieri sînt. E ca şi chestia cu măgaru, de aia se zice “măgar prost,” pentru că măgariul e atît de prost pen’ că leşină atunci cîn… (nu spui!, cotaţi…)
  Doar că umanitatea suferă de o mare slăbiciune, exploatată din plin de reclame şi de pulitikieni: repetarea la infinit a aceloraşi lozinci creează indiferenţă, moment oportun pentru a bagă o nouă ordonanţă (care altfel nu ar fi avut nici o şansă) sau a promova un nou produs de rahat care nu se vinde în altă parte. Şi asta doar pentru care s-a creat “oportunitatea” necesară. În limbaj popular se spune “a băga sula în coaste”.
  Pentru că aşa sînt oamenii, au şi ei slăbiciunile lor. Metoda se cheamă “garda jos”.
  Tocmai de aceste “slăbiciuni” profită unii pe care nu pot să-i numesc oameni, pentru că ceea de fac ei este total împotriva poporului şi a umanităţii, adică pentru că atît pulitikienii cît şi idioţii din marketing sînt interesaţi numai că să bage pe gîtul celorlalţi cît mai multe cîcaturi.
  În aceste situaţiuni interesu este strict legat de propriile lor persoane, şi pre puţîn important dacă o ordonanţă este votată şi de o sută de ori (fiecare şedinţă se plăteşte pentru “efortul depus”) sau dacă un produs de ultima calitate este vîndut ca şi produs de lux – important este bănuţu. Lasă-i pe fraieri să latre cît vor, eu am puterea: pîinea şi cuţîtul sînt la mine.
  Iar votarea nu este altceva decît o adunătură cu pretenţii de cunoscători în ale politicii, mai ceva decît în ale fotbalului sau agriculturii, o turmă cvasi-ordonată care dă dovadă de un aşa zis “spirit civic”, un motiv de mîndrie puliticianistică şi ocaziune să-şi frece mîine puliticienii fericiţi că or mai reuşit să prostească pentru încă odată poporu. Pentru că ştiţi prea bine cum e cu promisiunile lor electorale, simple cuvînt aruncate pe o scenă de teatru prost, simple amăgiri încurajate de aplauze frenetice din partea unor slugi plătite ca să guiţe în public.
  Dupe alegeri, dupe ce se vede uns, ştie să găsască tot felu de scuze şi de explicaţiuni şi să arunce vinovăţii şi acuzaţii lamentabile în stînga şi-n dreapta, ca să se dezvinovăţasca de totala incapacitate de care o dat dovadă pe perioada mandatului. Evident că dacă îl alegeam pe celălalt ar fi fost mai bine, şi discuţiile filozofice continuă la infinit, subiect de bîrfă şi de pierdut vremea pentru cei ce au prea mult timp liber la dispoziţie.
  Ori aberaţia “celălalt ar fi fost mai bun” este ocazia pierfectă pentru viitoarele alegeri, cînd cei ce nu au ştiut să lingă po-pulaţia, adică pe alegători adică, or să vină deci “pregătiţi” la noile alejeri cu lecţia învăţată, găsind noi şi noi ocazii de a arunca cu noroi şi de a-ş arăta pectoralii promisiunilor deşarte.
  Personal nu ştiu nici măcar vro promisiune electorală care să fi fost făcută înainte de alegeri şi care să fi fost respectată pe perioada vrunui mandat. Toţi sînt o apă ş-un pămînt, vorba poetului. Şi asta se întîmplă de 27 de ani, de la evenimentele din decembrie ’89 cînd mulţimea a dorit cu adevărat Libertate, un vis care pe zi ce trece este tot mai departe.
  Uf, gata, cafeluţa so mai răcit un pic, acum poci s-o savurez în tihnă – mi-am promis să fiu scurt şi să nu o iau pre mult pe arătură…
  Un sfârşit de săptămînă plăcut vă doresc !

 4. Vasile says:

  Tovarasi din pacate nu avem cadre pregatite sa duca mai departe lupta proletara. Ne trebuie oameni cu spirit revolutionar care sa conduca tara pe culmi de progres si prosperitate, din pacate nu-i avem.
  Avem in fruntea noastra doar oportunisti, traseisti, oameni cu o morala dubioasa si cu dorinta de parvenire prin orice mijloace.
  In aproape trei decenii de la Marea Lovitura din Decembrie 1989 spiritul romanesc s-a degradat, a fost ingenuncheat de puterile imperialiste prin metode specifice civilizatiei lor decadente si astfel orice potentiala valoare umana romaneasca a disparut in timp lasand loc unei dorinte generale indreptata spre consum si depravare.
  Scoala romaneasca a avut si are rolul ei in tot acest scenariu, producand un tineret superficial, fara aspiratii profunde si doar cu teluri pe termen redus fara valoare de viitor. Ei vor fi uneltele perfecte si masa de manevra ideala pentru cei ce ne conduc intradevar, din pacate.
  Votul din iarna, un cadou de Mos Gerila de la stimati nostri Coducatori(nu cei pe care îi vedeti la televizor, cei din umbra) va fi o tragicomedie de prost gust aparent cu intrarea libera, dar platita scump in ani ce vor urma.

  Acum sa lasam gluma la o parte, unde e mai frumos ca’n Romania?! Avem un conducator Neamț, o institutie specializata în combaterea coruptiei aparent foarte eficienta in ultimi ani, suntem pe crestere economica laugh , lapte si miere, ati vazut ce e prin alte tari , sa ne mutumim ca e liniste si sa fim sanatosi.

  Auf Wiedersehen!

 5. Marius says:

  Mergem sa anulam votul. Sau… Sa votam raul cel mai mic. Ca de obicei, asa cum am discutat si in 2012 si in 2014 si in… vara.

 6. Razvan says:

  Scoala a fost lasata in paragina dupa o schema bine pusa la punct inca de dupa marea lovitura din Decembrie. Este logic. Un tineret fara scoala, fara viitor, fara cultura ( fara cunostinte despre istoria propriei tari) pregateste degradarea progresiva unei natiuni…
  Acum avem numai cocalari si scuipatori de seminte, fumatori, bautori – exact cum spunea colegul mai sus – consumatori…

 7. Vasile says:

  A aparut si poza , mai devreme nu era, “Urzica” e in floare…..

 8. ice4you® says:

  @Sorin – scurt si cuprinzator! laugh

  @Vasile – tovarase, scoala a fost prima lovita pentru ca o natie fara educatie este doar o masa manipulabila. Din pacate nu stateam noi prea bine nici inainte, acum e si mai rau. Dar vorba ta, sa nu mai fim carcotasi, aici e lapte si miere! laugh

  In ce priveste poza aia … eheeeeeeeee … a fost o intreaga epopeee cu ea … sa vedem cat rezista acum pana nu se prind iara tovarasi. laugh

  @Razvan – bravo pentru Ghita! In rest de la tovarasul invatator cu apucaturi de grof … ce dracu de asteptari sa mai ai?!

  @Marius – eu ala care mereu indemna la vot, acum stau pe ganduri daca merita efortul. Cum am mai zis, voi merge si anul asta din respect pentru aia de au murit ca eu sa am dreptul asta, ca in rest … ma duc cu o sila greu de descris in cuvinte! Nici macar ANTI nu mai avem ce vota!