De sfantul miel …


In crestinism Iisus este asociat cu mielul lui Dumnezeu. In societatea romaneasca moderna, sfantul miel este asociat cu … un miel dupa care toti alearga ca dupa sfantul graal.

Si dai si lupta si dai si urla! Apar miei taiati de peste tot … din portbagaje de masini, din scari de bloc, din pubele, din pamant din iarba verde … iar victoriosi si norocosi se considera aia care l’au luat cu cap si picioare cu tot … nu de alta da in fiecare an se aud povesti cum ca unii … ar latra.

De la bataia pe mielul cu lana de aur … gloata se muta la coada de la ceapa verde de unde cei mai tari in coate o aleg pe aia mai buna, ca apoi cu ultimele tichete valorice ramase sa dea o fuga si prin vreun supermaket sa cumpere ce au, dar mai ales NU AU nevoie!

Ajunsi acasa … evlaviosi se vor inchina impreuna cu toata familia la sfantul miel, in speranta ca ce nu le’a adus Mos Craciun le va aduce iepurasul!

Acelasi spectacol grotesc an de an. Aceiasi cumplita nebunie pe care in fiecare an incerc sa o inteleg dar nu reusesc. Aceiasi rutina cretinoida, aceiasi oameni disperati … de la an la an … Sarbatorile de Pasti se transforma tot mai mult in sarbatoarea sfantului miel si iepuras de pasti!

Cu astea fiind spuse … eu va doresc la toti ca macar pentru un moment sa va dea prin minte ca dincolo de iluziile materiale dupa care alergati (acum poate mai mult ca oricand) … sa va hraniti putin si sufletul … nu doar trupul si asa imbuibat!

Un comentariu la „De sfantul miel …”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura