Dezactivare RO-ALERT pe telefon

Sistemul de notificari RO-ALERT pe telefon (transmisie celulara) a fost implementat si in Romania in urma cu vreun an de zile, scopul sau declarat fiind acela ca DSU sa aiba la dispozitie un sistem de alertare a populatiei din anumite zone cu privire la un pericol iminent, respectiv calamitati naturale. Toata lumea a acceptat si inteles de la bun inceput despre ce e vorba si perceput ca un lucru bun, pana cand anul acesta DSU a inceput sa emita alerte cu privire la COVID19 in zonele considerate de risc, pe multi incepand sa ii deranjeze genul asta de mesaje si sa caute solutii pentru dezactivare RO-ALERT pe telefon.

De ce sunt oameni deranjati de aceste alerte

Prin zona pana acum au fost emise vreo doua asemenea alerte, nefiind inca din fericire o zona de risc, dar din cate am inteles de pe la altii, in zonele rosii, DSU a exagerat putin cu genul asta de alerte, care au fost emise la intervale de 2-3 zile, lucru ce a inceput sa deranjeze si cumva este de inteles avand in vedere faptul ca si eu la randul meu a trebuit sa linistesc seniorii de familie care intrasera in panica. Reticienta in crestere la aceste alerte este probabil explicata de faptul ca oamenii traiesc de luni bune intr’o presiune permanenta sau mai exact de cand ne’a lovit nenorocirea asta ce pare fara final iar de aici ar trebui inteles ca multi pur si simplu nu mai suporta inca un stres in plus dat si de acest gen de alerte, uneori la ore foarte nepotrivite! Aici cred ca DSU ar trebui sa fie mult mai atent si sa ia in considerare toate aceste lucruri, deoarece nu mi’se pare deloc normal sa emiti o asemenea alerta la 6 dimineata de exemplu, cum tin minte ca a fost ultima primita pe la noi! Update: am vorbit cu un amic din Timisoara, zilele astea au fost terorizati cu mesaje din 2 in 2 ore! Azi DSU a recunoscut ca a gresit si a promis remedierea „erori”!

E bine sa iti dezactivezi RO-ALERT pe telefon?

Din punctul meu de vedere fiind un sistem de alertare cu privire la o catastrofa iminenta, nu cred ca cea mai buna solutie sa dezactivezi RO-ALERT pe telefon, insa in acelasi timp cred ca responsabili trebuie sa ia in considerare mult mai multe aspecte cu privire la emiterea unor astfel de alerte care sa nu incurajeze apelarea la aceste solutii de catre cei care considera ca sunt deranjante!

Dezactivare sistem RO-ALERT pe telefon

Daca doriti sa dezactivati temporar aceste alerte pe propria raspundere, iata cateva solutii in acest sens:

⇒Telefoane Android:

Metoda 1:

 • Deschideti aplicatia Setari/Settings
 • Accesati meniul Aplicatii si notificari/Apps & notifications
 • Accesati meniul Alerte de urgenta wireless/Wireless emergency alerts
 • Dezactivati optiunile Alerte AMBER/AMBER alerts, Pericole extreme/Extreme threats, Pericole grave/Severe threats

Metoda 2:

 • Deschideti aplicatia Setari/Settings
 • Accesati meniul Setari avansate/Mobile broadcast
 • Dezactivati optiunile Alerte AMBER/AMBER alerts, Pericole extreme/Extreme threats, Pericole grave/Severe threats

⇒Telefoane iOS/Iphone:

 • Deschideti aplicatia Configurari/Settings
 • Accesati meniul Notificari/Notifications
 • Treceti prin toata lista de aplicatii pana ajungeti in partea cea mai de jos a ecranului
 • La categoria Alerte Guvernamentale dezactivati optiunile Alerta AMBER/Amber Alerts, Alerta extrema/Extreme Alerts, Alerta severa/Severe alerts

Pentru reactivarea serviciului RO-ALERT pe telefon, faceti exact aceiasi pasi si puteti oricand reveni la setarile de baza in care aceste alerte sunt active!

dezactivare mesaje roalert pe telefon_640x455

Update:

3 comentarii la „Dezactivare RO-ALERT pe telefon”

 1. Sistemul e util, doar că are nevoie de mici îmbunătățiri. Să-l dezactivezi mi se pare o prostie.. nu putem trata aceste mesaje ca fiind spam, nu atât timp cât ne informează despre situația sanitară din jurul nostru.

  Răspunde
  • Nu cred ca RO ALERT e necesar sa ne informeze in plus despre situatia aia sanitara cata vreme suntem oricum bombardati din toate partile si de peste tot de tot soiul de informatii mai mult sau mai putin credibile, multe din ele emise chiar de cei care teoretic sunt responsabili de o informare corecta! RO-ALERT e un sistem care teoretic ar trebui sa fie unul folosit exclusiv si cu multa responsabilitate pentru pericole mari/iminente, sau va cadea destul de repede in capcana dezinteresului pe modelul fabulei „Ionica si lupul” chiar daca multi nu vor alege sa il dezactiveze nici macar temporar. Nu e ok sa bombardezi oamenii la 6 dimineata cu mesajele alea tampe, cum nici nu e ok sa o faci din 2 in 2 ore … vorbim de o situatie care dureaza de cateva luni bune deja, stresul psihic este si asa unul urias prima reactie fireasca fiind de respingere! Cum am scris mai sus, mie mi’a luat aproape o ora sa reusesc sa linistesc niste seniori din familie care intrasera in panica dupa ce lunile astea i’au tocat marunt cu nervii aia si asa putini, de ce trebuie sa fac eu asta si care e logica inducerii panici cand si asa situatie este cum este? Cui ajuta?

   Da, e ok, daca este folosit responsabil si nu asa cum este folosit acum pentru niste „informari” care nu folosesc nimanui si au darul doar de a starni panica si sentimente de respingere! Parerea mea …

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura