Din “darurile” otravite ale terorismului

Este absolut abominabil ce s’a intamplat azi noapte in Franta la Nisa, unde zeci de oameni, printre care si multi copii sad , au fost striviti de un camion condus de un nebun fara ca nimeni sa il poata opri la timp. Lucrul asta ridica din nou semne de intrebare in ce priveste securitatea cetatenilor francezi si nu numai, avand in vedere ca acel camion a ajuns nestingherit intr’o zona intens populata, desi era zi de sarbatoare nationala cu mii de oameni pe strazi! Unde dracu o fi fost politia, jandarmeria si alte organe de siguranta ale statului francez care nu au facut nimic pentru a opri acest camion la timp?! Sarbatoreau si ei sau ii credeau pe teroristi in vacanta?!

Ca am zis de “darurile” otravite ale terorismului, cel mai periculos dintre ele este ca oameni la un momentdat incep sa se obisnuiasca, un atentat de asemenea amploare fiind trecut doar la capitolul “inca unul” in vremea in care Franta in mod cert a devenit o destinatie de evitat pentru orice om cu cel mai elementar simt al ratiunii.

Condoleante familiilor si totusi un gand de speranta si curaj pentru poporul francez!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. radu says:

    Beleaua e ca am devenit imuni la violenta asta odioasa. Ganditi-va ca intr-o luna au fost atacuri teroriste foarte puternice si sangeroase: Orlando. Instanbul, Nisa, Baghdad samd, iar cel din Baghdad a fost extrem de sangeros.
    Suntem in razboi, ne-am intors la o stare de perpetuu razboi intre religii – hai sa n-o mai dam dupa tufis – si etnii si nu ne vom potoli pana nu ne omoram intre noi angro.

  2. evenuta says:

    Noi europenii avem o misiune care presupune ca trebuie sa fim cei care ii invata pe ceilalti. Cu ce ii invatam pe ceilalti atunci cand nici noi nu stim ce trebuie sa facem? La ce ne foloseste istoria pe care o avem si pe care nu o folosim? Pacat ca trebuie sa plateasca cei nevinovati, respectiv copii!