Discursul lui Cristian Terhes in Parlamentul European: „Se spune ca aceasta institutie e cea mai democratica, asa sa fie?”

Eurodeputatul roman Cristian Terhes din partea PNTCD, a sustinut in fata Parlamentului European un discurs dur despre incalcarea drepturilor omului in Uniunea Europeana, acuzand atat institutiile UE cat si guvernele nationale de incalcarea drepturilor omului in ultimi doi ani de zile si continuarea incalcarii tuturor tratatelor internationale cu privire la aceste drepturi si libertati fundamentale.

Cristian Terhes in Parlamentul European: „Se spune ca aceasta institutie e cea mai democratica, asa sa fie?”

Discursul lui Cristian Terhes sustinut alaturi de alti colegie europarlamentari nu a fost preluat de nimeni de prin #presamiluita de la noi, in schimb aparand peste tot prin presa internationala si social-media, fiind unul dintre discursurile considerate a fi un „apel la trezire” pentru institutiile europene care incalca si continua sa accepte incalcarea acestor drepturi ale omului de catre guvernele nationale fara a interveni in nici un fel sub pretextul dreptului fiecaror state de a isi face propria politica de eradicare a pandemiei, desi, acele certificate verzi ce acum sunt impuse aproape peste tot, au fost aprobate in PE doar si numai „pentru a facilita dreptul la libera circulatiei intre statete UE”.

Discursul

Pentru traducerea in limba romana, folositi traducerea automata, functioneaza ok!

Conferinta de presa: „Apărarea drepturilor fundamentale prin opunerea utilizării abuzive a Certificatului Verde Digital”

 

Comunicat de presă – Strasbourg, Parlamentul European – 21/10/2021

Reacționând la încălcările sporite ale drepturilor fundamentale ale omului în întreaga UE, membrii Parlamentului European au luat o poziție comună în apărarea drepturilor fundamental ale tuturor cetățenilor UE, care sunt amenințați acum din cauza vaccinării obligatorii și abuzului Am folosit certificatul digital COVID.

Luând cuvântul la o conferință de presă la Strasbourg, la 20 octombrie 2021, aceștia au dat glas și îngrijorărilor grave ale sutelor de membri ai personalului care lucrează pentru Parlamentul European, care trăiesc sub amenințarea că își vor pierde locul de muncă dacă nu au digitalul Certificat COVID, adică Certificat Verde.
Conferința de presă intitulată „Apărarea drepturilor fundamentale prin opunerea utilizării abuzive a Certificatului Verde Digital” a fost adresată de patru deputați europeni: Christine Anderson (Germania, ID), Francesca Donato (Italia, NI), Ivan Vilibor Sin či ć (NI, HR) și Cristian Terhe ş (ECR, RO).
Acești europarlamentari au decis să dea glas milioanelor de cetățeni europeni care luptă în întreaga UE pentru drepturile lor fundamentale.
Europarlamentarul Christine Anderson, după ce a subliniat importanța drepturilor omului, a spus: „lasă-mă să spun asta, nu mă tem de acest virus. Mi-e teamă că guvernele abuzează de această „criză” sau de orice altă „criză”, pentru a încălca drepturile civile, pentru a le revoca sau pentru a pune la îndoială libertatea cu totul.
Ceea ce am văzut în această criză este că drepturile și libertățile civile au fost transformate din drepturi fundamentale în privilegii pe care guvernele le acordă sau le revocă după cum consideră de cuviință.
Fac apel la toți europenii să țină piept oricărui guvern care încearcă să ne ia libertatea, drepturile și libertățile civile! ”
Avocatul și europarlamentarul Francesca Donato a declarat că „avem o situație cu adevărat groaznică în Europa astăzi, deoarece drepturile omului nu sunt respectate [… ] și în toată Europa protestele pașnice sunt reprimate violent”.
Introdus ca instrument de facilitare a libertății circulației, Certificatul COVID este folosit acum în multe țări de către guvernele naționale ca pașaport „obligatoriu” pentru fiecare activitate socială, inclusiv angajare – a declarat ea – dând exemplul din Italia.
„Și astfel obligăm cetățenii să primească tratamente sanitare invazive și riscante, deoarece consimțământul informat pe care cetățenii sunt obligați să semneze pentru a primi vaccinurile nu este gratuit: este un consimțământ extorsivat. Deci, chiar și atunci când oamenii au contraindicații medicale pentru primirea vaccinurilor, sunt obligați să le ia. Sunt obligați să o facă pentru că ar pierde locul de muncă, și-ar pierde drepturile fundamentale dacă nu o fac. Și când acești oameni au efecte adverse, chiar efecte adverse foarte severe, nu primesc asistență gratuită. Chiar și rapoartele de efecte adverse sunt foarte rare. Datele efectelor adverse pe care le putem citi pe hârtii sunt doar subestimate.
Deci avem o problemă medicală care s-a transformat într-o problemă democratică. Noi toți trebuie să susținem astăzi apărarea drepturilor omului în Europa, trebuie să facem totul împreună și trebuie să o facem acum”, a concluzionat ea.
Europarlamentarul Ivan Sin či ć a declarat că „este cu adevărat trist să vezi libertățile, drepturile și statul de drept puse în pericol astăzi în Europa. Din păcate, în unele țări nu îți poți păstra locul de muncă fără Certificat Verde Digital, nu poți intra în clădiri publice fără DGC, nu poți intra într-un magazin fără DGC”.
El a descris Certul Verde Digital „ca o licență de răspândire și infectare” care dă „un fals sentiment de securitate”, deoarece nu protejează persoana de a obține sau răspândi virusul. Certificatul Verde Digital „este complet ilogic, nu este științific și trebuie abandonat”, a adăugat el.
Sin či ć a declarat că și el „susține pe deplin personalul Parlamentului European în funcțiile lor. Pozițiile de nediscriminare, nesegregare, libertatea de a veni la locul de muncă. Acesta este locul lor de muncă împreună cu noi, europarlamentarii”.
„Mesajul meu către personal este simplu: Nu sunteți singuri și luptați pentru drepturile voastre! Luptăm împreună cu voi! „, a conchis el.
Europarlamentarul Cristian Terhes a citat din Art 46 din Regulamentul original privind Certificatul Verde Digital, care sublinia dorința Parlamentului European de a susține drepturile fundamentale ale omului.
„Ei bine, dacă ne uităm acum, la câteva luni după impunerea acestui Certificat Verde în Uniunea Europeană, vedem exact contrariul, că toate aceste drepturi care, se presupune că ar fi trebuit protejate de acest regulament, sunt de fapt încălcate acum. Oamenii nu mai pot munci si traiesc sub amenintarea pierderii locurilor de munca si mijloacele de trai, daca nu au acest certificat. Ăsta e tipul de Uniune Europeană pe care vrem să o construim, pe care vrem să-l acceptăm? „, a spus Terhes.
Sute de oameni care lucrează pentru Parlament se confruntă cu amenințarea „că mai devreme decât mai târziu, dacă nu vor avea acest Certificat Verde, își vor pierde locul de muncă. Dar ei nu au făcut nimic rău. Aceasta este situația absurdă. Nu este corect față de ei, nu este corect față de cetățenii acestei Uniuni și nu este corect fațăde noi toți”. Din aceste motive, „suntem aici pentru voi și vom lupta pentru voi”, a conchis Terhes.
Pozițiile exprimate public de acești europarlamentari, în apărarea drepturilor fundamentale, inclusiv a personalului care lucrează pentru Parlamentul European, sunt împărtășite de mulți alții, care se vor uni pentru a oferi opoziție activă atacurilor constante asupra drepturi fundamentale cauzate de folosirea abuzivă a COVID-ului digital Certificat.
###
Biroul de presă al europarlamentarului Cristian Terhes

6 comentarii la „Discursul lui Cristian Terhes in Parlamentul European: „Se spune ca aceasta institutie e cea mai democratica, asa sa fie?””

  1. Bravo pentru discurs si initiativa insa nu cred ca se va putea face mai mult decat atat, marii majoritati a parlamentarilor nu le pasa si doar dau inainte fara a gandi nimic si nici nu isi ocupa timpul cu ce vor cei care i-au trimis acolo.

    Răspunde
  2. Ne apropiem de momentul în care pietrele vor începe să vorbească pentru că cine ar fi trebuit să vorbească tace complicitar, am vrut să spun mâlc. pardon Această criză este una sanitară care are efect de domino…Deci cine ar fi trebuit să vorbească de la început chiar?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura