Distanțarea socială nu a contribuit în nici un fel la reducerea infectării cu COVID. Studiu MIT

Cad rând pe rând miturile recomandărilor OMS cu privire la prevenția infectării cu COVID, astfel că după ce a căzut mitul infectării de pe suprafețe și mitul eficientei folosirii măștilor în prevenirea răspândirii infecției, conform unui nou studiu publicat recent de Massachusetts Institute of Technology (MIT), nici mult predicată distanțare socială nu a contribuit cu nimic la reducerea infectării, cercetătorii celebrei universități americane stabilind că CDC și OMS au omis lucruri foarte importante atunci când au stabilit că această măsură ar fi una eficientă si au recomandat’o ca atare.

Distantarea sociala nu a contribuit in nici un fel la reducerea infectarii cu COVID

Un studiu realizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) prezintă ineficienţa distanţării sociale în lupta cu virusul. Potrivit rezultatelor obţinute de cercetători, riscul de a fi expus la SARS-CoV-2 în interior este la fel de mare la 20 de metri ca la 2 metri, chiar şi cu masca de protecţie purtată corespunzător de toate persoanele din încăpere.

Profesorii MIT Martin Z. Bazant şi John W.M. Bush pun sub semnul întrebării recomandările Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) , adoptate în întreaga lume de la izbucnirea pandemiei şi până în prezent.

Potrivit lor, au fost omişi mulţi factori importanţi care cuantifică riscul de transmitere a virusului, cum ar fi numărul de persoane din local, timpul petrecut înăuntru, utilizarea măştilor şi ventilaţia din local.

Cu ajutorul acestor factori, cercetatorii au dezvoltat o metoda de calcul a riscului de expunere la COVID-19 în interior

„Susţinem că nu există prea multe beneficii ale regulii de a păstra distanţa de 2m, mai ales atunci când oamenii poartă măşti. Nu are nicio bază fizică, deoarece aerul are tendinţa de a se ridica şi apoi de a coborî în altă parte a camerei, astfel încât e posibil să fii mai expus la mediul înconjurător decât la o persoană aflată în apropiere.”

conform CNBC, citat de adevarul.ro

Ce a omis CDC si OMS

Potrivit lui Bazant, CDC şi OMS au trecut cu vederea peste intervalul de timp pe care o persoană îl petrece în interior. Cu cât stai mai mult într-un loc în care există o persoană infectată, şansele de transmitere a virusului sunt mult mai mari.

Deschiderea ferestrelor sau instalarea de noi ventilatoare pentru a menţine aerul curat în încăpere ar putea fi, de asemenea, la fel de eficiente sau mai eficiente decât cheltuirea unor sume mari de bani pe un nou sistem de filtrare.

Inchiderea spatiilor interioare este inutila

Potrivit celor doi cercetători de la MIT, spaţiile interioare (restaurante, teatre, săli de sport etc.) nu ar fi trebuit să fie neapărat închise.

„Analiza noastră arată că multe spaţii care au fost închise, de fapt, nu ar trebui să fie. De multe ori spaţiul este suficient de mare, ventilaţia este suficient de bună, intervalul de timp pe care oamenii îl petrec împreună este de aşa natură încât acele spaţii pot fi utilizate în condiţii de siguranţă chiar şi la capacitate maximă, iar recomandarea de a limita capacitatea acestor spaţii nu este corectă. Cred că, dacă analizezi cifrele, descoperi că nu este nevoie de restricţii de ocupare pentru multe tipuri de spaţii”

a declarat Bazant.

Opinie persoanala

Acest studiu plublicat de MIT nu face decat sa confirme ca toate masurile luate pana acum au fost niste masuri luate si impuse fie dupa ureche fie ca urmareau cu totul alte scopuri, dar in nici un caz prevenirea infectarilor cu COVID. Simplul fapt ca zborurile care au fost reluate de ceva vreme nu a dus la o crestere a numarului de infectari, iar in cazul avioanelor acea distantare sociala era imposibil de pastrat in ciuda oricaror masuri luate, a ridicat semne de intrebare oricarui om cu mai mult de doi neuroni functionali. In ciuda faptului ca aceste mituri cad rand pe rand in urma unor studii facute publice acestea sunt in continuare ignorate iar eliminarea masurilor de limitare a drepturilor si libertatilor fundamentale impuse de atata amar de vreme, continua sa fie impuse in continuare de multe din guvernele lumii, acestea folosind zaharelul ala cu intoarcerea la normalitatea dinaintea pandemiei atat in scopuri politice evidente cat si in scopuri mai mult sau mai putin obscure sub atenta obladuire a OMS si BigPharma.

Ca tot s’a mai dus inca un mit, tot ce mai ramane sa aflam e adevarul si despre celebrele vaccinuri si cu asta putem considera ca si completa panoplia mitologica a acestei pandemii!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura