Donald Trump, fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii, a fost adus, marti 4 aprilie, in fata instantei de Judecata a Tribunalui din Manhattan, New York, unde i s’au adus la cunostinta cele 34 de capete de acuzare intr’o ancheta penala care nu a fost facuta publica, conform surselor Judiciare, impotriva fostului presedinte find aduse acuzatii care vizeaza declaratii false si falsificare de documente in legatura cu o suma de bani pe care Donald Trump i’ar fi oferit’o prin avocat unei vedete porno in schimbul tacerii, in campania electorala din 2016.
Donald Trump a pledat nevinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare care i’se imputa
Purtand un costum albastru inchis si cravata rosie, Donald Trump a pledat nevinovat prin avocatii sai, calificand acuzatiile drept motivate politic, acesta anuntandu’si anterior intentia candidaturii pentru alegerile prezidentiale din 2024. Fostul presedinte american a fost formal in custodia politiei pana la momentul finalizarii procedurilor de identificare, care au presuspus preluarea de amprente digitale si de prezentare a acuzatiilor, conform mediafax.
Procesul lui Donald Trump la New York ar putea incepe in ianuarie 2024.
Prima reactie a lui Donald Trump dupa iesirea din sala de judecata
„Audierea a fost şocantă pentru mulţi, în sensul că nu au avut nicio „surpriză” şi, deci, niciun caz. Practic, fiecare expert juridic a spus că nu există niciun dosar aici. Nu a fost făcut nimic ilegal„
a scris Trump pe platforma sa de socializare, Truth Social.
Donald Trump: „Nu este o investigatie, este o persecutie”
Intr’o conferinta de presa sustinata de Donald Trump la resedinta sa de la Mar-a-Lago, Donald Trump a acuzat sistemul Judiciar american de pesecutie la ordinele adversarilor politici.
Un proces penal istoric
Indiferent de rezultatul acestui proces, acesta ramane unul istoric deoarece este primul proces penal din istoria SUA in care un fost presedinte american este adus in fata unei instante de Judecata, pana acum existand o cutuma nescrisa prin care atat presedintii in exercitiu cat si fost presedinti americani au fost protejati de sistem, chiar daca in istoria SUA exista cazuri in care fost presedinti sau chiar presedinti in exercitiu s’au facut pasibili de fapte penale mult mai grave decat ce i’se imputa lui Trump, unul dintre cele mai celebre cazuri find scandalul Watergate in care a fost implicat direct Richard Nixon; scandalul Bill Clinton vs Monica Lewinsky, acesta mintind poporul si depunand marturii false la audierile din fata Juriului si exemplele pot continua. Avand in vedere acesta cutuma nescrisa a protejarii fostilor presedinti americani si faptul ca Donald Trump este cotat ca si candidatul republican cu cele mai mari sanse pentru a castiga alegerile prezidentiale din 2024, acuzatiile sale ca acest proces este unul politic pot fi considerate a fi legitime, Trump find un adversar declarat al democratilor si intregi structuri sociale care a impus „corectitudine politica” de la presedintele Obama incoace, precum si a politicilor externe ale democratilor, viziunea lui Trump find una mult mai pragmatica si semi-izolationista, in care Europa nu mai reprezinta interes major pentru SUA, orientarea politicilor externe ale lui Trump mutandu’se din Atlantic in Pacific unde principalul adversar declarat este China.
Nu exista precedent si nici proceduri pentru acest caz
„Este complicat! Acest lucru este fără precedent, îmi este greu să mă pronunţ”,
a declarat Karen Friedman Agnifilo, fost procuror in Manhattan, pentru Reuters.
Desi Donald Trump nu va detine puterea de a se gratia singur in cazul in care este ales Presedinte al SUA, in legislatia americana nu exista nimic care sa impiedice un candidat gasit vinovat de o infractiune sa faca campanie si nici sa indeplineasca functia de presedinte, chiar si din inchisoare!
S’a deschis o Cutia Pandorei
In contextul scandalului „Laptopul lui Hunter Biden” din care a rezultat ulterior si o investigatie pe baza unor documente din care rezulta ca familiei Biden care a fost platita de guvernul Chinei in perioada in care Joe Biden era vicepresedinte al SUA, punerea sub acuzare a lui Donald Trump reprezinta pe langa momentul istoric si o deschidere a Cutiei Pandorei pentru viitorul familiei Biden, scandalul cu conotatii internationale in care acestia sunt implicati find departe de a fi lamurit sau ingropat mai ales dupa ce a fost recunoscuta oficial existenta si veridicitatea celebrului laptop, in ciuda eforturile institutiilor de forta ale USA de a ingropa acest scandal sub diversiunea ca ar fi o manevra pusa la cale de Rusia, „Twitter files” dezvaluind mecanismul prin care aceasta diversiune a fost pusa la cale de serviciile secrete americane cu ajutorul social-media.
Opinie personala
Acest proces cade intr’un moment in care USA este mai divizata ca oricand, instalabilitatea sociala si economica find datorate unei uriase lupte subterane pentru putere, lupta care se da in interiorul deep state’ului american, procesul lui Donald Trump find doar varful iceberg’ului care este vizibil pentru marea masa. Turnura pe care o va lua aceasta lupta este greu de prezis in acest moment, insa este evident faptul ca va urma o perioada cel putin interesanta ce in timp va transmite unde de soc la nivel global.
Bonus
Analiza expertului in politica internationala, prof. univ. doc. Stefan Popescu
Ooooo li se administrează americanilor medicamentul prescris de ei democrațurilor emergente?
Vaaai, așa ceva ?!?!?!
Și cum, li se pare doctoria amară?
Le pute democrațura?
Nu vor să lupte cu corupția?
Vai, vai, vai…. râdem glumim, hormonim, plătim.
Io zic că poate ar fi necesar să li se administreze, sub patronajul ONU, un tratament de șoc în vederea consolidării democraturii gen tratamentul descris de Hillary Clinton, aplicat Libiei*, sau poate rețeta Madeleine Albright, aplicată in Iraq**….
https://www.youtube.com/watch?v=mlz3-OzcExI
**”We have heard that half a million [Iraqi] children have died. I mean, that is more children than died in Hiroshima,” Stahl said. „And, you know, is the price worth it?”
„I think that is a very hard choice,” Albright answered, „but the price, we think, the price is worth it.”
https://youtu.be/RM0uvgHKZe8
Beleau, de cand cu social media si conectarea asta tot mai profunda la internet e ca multi nu mai au sertare libere prin capusor si ca sa puna ceva trebuie sa arunce altceva…uita! Nenorociri au facut toti presedinti USA, unele absolute, dar poporul nu prea le afla asa in timp real. Trebuia sa mergi sa cumperi ziarul, silabiseai greu, te trimetea nevasta sa duci cosul, uitai ideea… acum iti este subliminata ideea direct in ADN, ca vaccinul, activarea e floare la ureche si toti se bucura cu fete tampe de necazul unuia si altuia, desi ei sunt niste viermi intestinali dispensabili.
Nivelul la care s-a ajuns e incredibil de bine pus la punct, o masinarie infernala ce face si desface subiecte si eu personal privesc cu stupoare cum se trece de la unul la altul in masa, la un semn parca. Va trebui sa ne obisnuim. Primul pas a fost trecerea de la covid la razboi. A fost practic instantanee, trepadusi covidului, au devenit trepadusi slava! Inclin sa cred ca Putin e omul astora de trag sforile…
„Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori./ Răsar şi pier cu rândul, fiecare….”
Doar sfarsitul FINAL ne mai linisteste!
Nu cred ca este o legatura directa cu mediatizarea datorata retelelor sociale, in perioada in care au fost si restul scandalurilor, la putere erau televiziunile de stiri si ziarele, care au tocat marut in epoca aceste subiecte si pe vremea aia in USA era inca puternica presa independenta si libertatea presei, jurnalistii find in vremurile alea spaima estabishmentelor, sa nu il uitam aici pe Simon Hersh, care a resit sa restructureze din temelii insusi CIA in urma articolelor sale, pentru ca acum, un articol al sau la fel de bine documentat sa ajunga sa fie aproape insingnifiant in comparatie cu vremurile de glorie ale presei din acele vremuri! Acum, prin USA a ajuns totul mai rau decat era la noi in comunism, cand presa era una 100% controlata, dar care reusea sa zguduie la nevoie chiar pe cei mai mari nomenclaturisti ai acelor vremuri, pentru ca pana si in partidul ala unic, era o oarecare frica de ceva/cineva.
Controlul e mult mai subtil acum pe retele, presa nu penetra in asa hal in toate paturile, ziarul aparea a doua zi, unii citeau saptamanale. Acum orice sarac are un smart, stie de coruptie si ca rusi fura cipuri de la masina de spalat. Unde naiba citeai porcariile astea in NYT sau The Guardian, fara surse si tot tacamul!
Quand la Chine s’eveillera, le monde tremblera! Napoleon I. C-asa-i viata trecatoare, unu naste si-altu’ moare, of of, mai mai!
O sa tina mult si bine acest proces daca s-a dat din nou termen abia in decembrie
Nu stiu cine va castiga in 2024 dar daca va fi Tata Joe, sigur in 2028 vor fi doi presedinti, unul in USA of donkeys si altul in United Confederation of elephants. Amandoua ca regiuni autonome ale imperiului orezarilor
viitorul arata… ¨bine¨ :
https://www.youtube.com/watch?v=-trMW8FvEic