Dreptul la replica – EMAG Romania

Acum cateva zile am scris articolul asta, unde pe scurt relatam faptul ca subsidiara EMAG din Bulgaria a fost amendata cu o suma mare de bani pentru practici care induc in eroare clientul final.

Astazi am primit pe email un comunicat din partea PR EMAG Romania in care se aduc lamuriri suplimentare la situatia din Bulgaria.

Ca drept la replica, voi reda aici pozitia oficiala a EMAR Romania cu privire la problema in cauza:

 Declarația privind procentul reducerilor face parte din acuzația formulată de competitorul eMAG, store.bg și a fost respinsă de Consiliul Concurenței din Bulgaria, KZK. De asemenea, KZK a respins și acuzația competitorului conform căreia unele produse cu reducere nu se găseau pe site. Amenda nu se referă la aceste două situații reclamate de competitor și respinse de KZK.

Sancțiunea privește alte situații:
Primul motiv este c
ă și în Bulgaria oferim 30 de zile perioadă de retur, în vreme ce standard sunt 14 zile, iar eMAG a fost sancționat pentru că a comunicat clienților că beneficiază de “perioadă dublă” de retur și nu literal 30 de zile.

Al doilea subiect a fost ca am menționat în promovarea unui eveniment de vânzări Cea mai simplă cale de a comanda. Milioane de motive să fii fericit, interpretarea lor fiind ca duce cu gândul milioane de produse pe site, iar eMAG nu are încă milioane de produse listate în Bulgaria.”

Reprezentantii PR eMAG

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. jules says:

    Well, sincer isi merita amenzile. Ok, nu sint pentru cine stie ce, dar totusi limba romana si cea bulgara au definitii clare ale cuvintelor si e bine sa fie folosite ca atare. Indiferent ca pare sau nu fantezist si absolut ireal ca se ia cu apa rece.

  2. ice4you® says:

    Eu nu am facut decat sa le dau dreptul la replica cum era si ok dealtfel. In principiu ai dreptate, sa vedem acuma ce decide instanta din cate se pare Dante a atacat decizia si urmeaza sa vada ce decide instanta.