FORD Craiova se revigoreaza

In ciuda venirii FORD la Craiova in care toata lumea isi punea increderea ca va copia modelul de succes al celor de la Renault dupa preluarea Dacia, adevarul este ca productia din Banie a cam schiopatat dupa ce modelul B-MAX produs aici nu a avut mare cautare pe pietele internationale, iar la nivel local nici atat. Au fost momente in care chiar umblau zavonuri ca FORD ar vrea sa renunte la fabrica din Craiova, insa acum se pare ca vin vesti bune, FORD reconsiderand potentialul fabricii din Romania prin investitii masive in re-tehnologizare pentru productia  unui un model nou de succes al celor de la Ford si anunturi de angajari destul de substantiale care desi raman departe de cele de la Dacia, sunt binevenite.

Potrivit unui comunicat catre agerpress …

„Secţia caroserii, unde în prezent funcţionează 320 de roboţi pentru a sprijini producţia B-MAX, trece acum prin schimbări semnificative, deoarece 190 de noi roboţi multifuncţionali sunt în curs de instalare, iar acest lucru va avea contribuţii cantitative şi calitative majore asupra produsului final. Aproape jumătate din investiţia anunţată pentru lansarea producţiei modelului EcoSport este folosită în secţia caroserii, care este una dintre cele mai avansate secţii din punct de vedere tehnologic din sistemul de producţie Ford pe plan global”

Asadar vesti bune pentru economia romaneasca in care investitiile americane, destul de timide pana acum, incep sa se consolideze incet si sigur.

 

7 comentarii la „FORD Craiova se revigoreaza”

 1. Plus peste 1000 de angajari de roboti umani. laugh In rest … sunt vesti bune, cresc exporturile Romaniei, ceva bani se mai ruleaza si pe la noi. Decat o inchidere (cum se prognoza acum vreo 2 ani) eu zic ca e bine si asa rau. smile

  Răspunde
 2. Stai linistit ca stiu eu destui care jura cu mana pe inima ca Fordul lor adus din jermanica e tot masina nemteasca ca Opel’ul. laugh No da uite ca nu mi’a trecut prin cap sa ii intreb de astea facute la Craiova daca sunt la fel de nemtesti. laugh

  Răspunde
  • Daca e cel cu motor de 1 litru, posibil sa fie bun la impozite si asigurari, in rest tot scump e, am vazut preturi de 15 mii pe afara, asta daca vorbim de acelasi model.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura