Gazul romanesc pleaca in Ucraina, in vreme in care in Romania se interzic centralele de apartament

Legea prin care centralele individuale de apartament pe gaz sunt interzise, a mers deja spre pomulgare, gazele romanesti din Marea Neagra vor lua drumul Ucrainei si Republicii Moldova (cu acoperire de 100% a consumului), conform deciziei Guvernului Romaniei, potrivit asa zisei Strategii energetice a Romaniei.

Gazele romanesti, asigura independenta vecinilor

”Intrarea în exploatare a surselor de gaze naturale din Marea Neagră va determina ca România să devină un exportator net de gaze naturale. Fluxul de gaze naturale dinspre România vor ajuta Republica Moldova, Ucraina, Ungaria și regiunea în ansamblu să-și reducă dependența excesivă de o sursă unică.”

se precizează în documentul elaborat de Guvern, citat de National.

In ceea ce privesc produsele petroliere brute si uraniul

„Intrarea în exploatare a unor noi capacități și eficientizarea producției vor contribui la scăderea importurilor și reversarea acestora. Totodată, potrivit Strategiei, România își propune reducerea dependențelor de un număr mic de actori externi și creșterea numărului de surse de aprovizionare pentru combustibili fosili. În situații excepționale, ca cele de asediu și urgență, sursele externe de energie pot deveni inaccesibile sau pot fi utilizate ca mijloc de presiune politică. În acest context, faptul că România va continua să exploateze și valorifice toate resursele energetice naționale de care dispune îi va oferi o marjă de manevră energetică semnificativă și o reducere a vulnerabilităților. O națiune care nu depinde de importuri energetice este mai puțin susceptibilă să intre în conflicte pentru resurse și nu este expusă la blocaje sau sancțiuni”

se arata in Strategia energetica a Romaniei.

Concluzia

Nu stiu cum sa zic, dar sper sa vina si ziua aia cand in legislatia din Romania va fii reintrodusa pedeapsa cu moartea pentru inalta tradare a intereselor nationale.

#dacat atat.

#Slava

11 comentarii la „Gazul romanesc pleaca in Ucraina, in vreme in care in Romania se interzic centralele de apartament”

 1. Nu știu cum să zic, dar mai probabil e să facem AVC.
  Și nu știu dacă îți mai amintești, cândva am lăsat scris că vom trece prin niște țâcneli aberant de mari, dar dureroase, încât ne vom fi dorit să fim consumatori sau sedați.
  Mă uit la pânza țesută de unii influnsări, care o duc foarte bine, parveniți cu lustru telectual. Sunt ușor de dibuit, mai ales atunci când postează imagini, fie din concediu, fie cum pozează, cadrul ales intenționat, să se vadă aroganțele, ce își permit…nu mai zic de exprimare! Se scapă pe ei, vorba aia, nu se pot înfrâna total, mereu. Își aleg victimele pe sprânceană, oameni cu caracter, inteligenți, nemurdăriți…îi citează, îi distribuie, își construiesc credibilitatea pe spezele lor. Cam cum au sărit haștagii pe Halepa sau pe Popovici, după ce au cucerit niște titluri. Și, după ce amețesc lumea cu fonfleurile astea, părând că sunt de partea ei, vine marea tâlhărire a ei, promovând lichele, impostori, niște ridicoli…care nu se potrivesc neam cu ceea ce pretindeau ei că sunt, că ar aprecia. Cred că un bun început ar fi ca oamenii cu adevărat valoroși să deschidă ochii și să le dea un brânci, să se descotorosească de ei, să înțeleagă că sunt folosiți de niște neica nimeni pentru a înșela lumea…

  Răspunde
  • Pai ce sa zic, aia de s’au uitat in gura unuia ca Buhnici and CO, si au pus umarul ca sa isi faca ala de la #CasaBuhnici la #CaseleBuhnici si #TeslaBuhnici pe carca lor, acum sa ii multumeasca si eventual sa ii ceara lui eventuale subventii pentru bateriile ce le baga astia pe gat prin lege! laugh Pe de alta parte, dupa cum ii comentam si lui Cola aici, de la un popor care crede ca poate castiga la pacanele si pariuri, nu cred ca putem avea foarte mari asteptari. Stiu, e trist, dar asta e nivelul real de indobitocire in care, noi, o minoritate cu totul nespeciala, dar cu creierul la purtator, suntem nevoiti sa traim.

   Răspunde
 2. Până se va reintroduce în legislație pedeapsa cu moartea pentru inalta tradare a intereselor nationale, oare n-ar fi mai bine să ne declarăm transukrainieni și să solicităm și noi stipendiile și ajutoarele ce li se alocă lor?

  Răspunde
 3. Noroc că trăim într-o vreme în care orice credem noi că se decide azi, mâine nu se mai aplică.. mă refer la nivel global , nu doar la noi .. e precum acordul de securitate între licurici și ukrani, acord care va fi respectat cu sfințenie de trump.. sigur sigur .. azi închidem cărbunele, mâine sigur îl deschidem .. și tot așa .. sosoaca se agită degeaba cu referendumul pentru ieșirea din nato, că e foarte posibil să nu avem din ce ieși .. dacă reușim să scăpăm cu viață în următorii ani, nu cred că ne vom stresa prea tare cu aberațiile green și woke .. chiar atât de idiot nu sunt, să-i las pe toți ciolacii să-mi f..a mie viața doar fiindcă sunt ei slugi la toate ursulele ..

  Răspunde
  • Mă tem că nu ne vor da șansa de a opta dacă-i lăsăm, sau nu, să ne distrugă viața.

   Unul dintre „marii planificatori”, Zbigniew Brzezinski scria acum 50 de ani în America’s Role in the Technetronic Era :

   „Oamenii, guvernele și economiile tuturor națiunilor trebuie să servească nevoilor băncilor și corporațiilor multinaționale.”

   „Era technotronică implică apariția treptată a unei societăți mai controlate. O astfel de societate va fi dominată de o elită, neîngrădită de valorile tradiționale. „

   Elită neîngrădită de valorile tradiționale promovează de exemplu la Wimbledon în acest an, aceleași slogane ca și UE : „prietenoși cu mediul”, „opțiuni cu emisii reduse de carbon” , „favorabili climei” și au planuri de „de-carbonizare a terenului central” indiferent de cât de abearant au fost construite conceptele.

   Aruncă o privire.

   Răspunde
   • Eu va dau la amandoi dreptate, pentru ca fiecare descrie o parte din aceeasi realitate! Daca ar fi sa „vedem” in viitor, nu trebuie decat sa ne uitam in „globul de cristal” numit istorie, in ca atunci cand imperiile si’au impus agresiv politicile aberanta, s’a creat ca raspuns o rezistenta fireasca a anticorpilor sociali. Solutia gasita mereu pentru tratarea acestei „boli” a fost enclavizarea ei si asigurarea unui cordon sanitar intre oile din staul care primesc ratia de fan/cap de ovina, si magarii rebeli care trebuie sa se descurce autonomi. Daca mergem in istoria Imperiului Roman, vedem o enclava formata fix in mijlocul lui, cunoscuta ca Germania barbara, un loc unde calculele romanilor intr’un final au fost ca mai bine o enclavizeaza decat sa o cucereasca, dupa rezultatele usturatoare ale tentativelor nereusite de a o cucerii. In Dacia s’a intamplat acelasi lucru, dacii liberi find izolati de Daca cucerita printr’un cordon sanitar ce a constat intr’o uriasa linie de fortificatii. Daca venim inspre istoria recenta, aceste enclave exista peste tot si azi, Gaza este una dintre ele, unde in ciuda macelului macabru de exterminare a rezistentei la care asistam azi, soarta enclava inca rezista si probabil ca va rezista si in continuare pentru ca acea zona nu va putea fii controlata, singura varianta find reeinclavizarea ei intr’o forma sau alta. In concluzie, cam la asta vom asista si in viitor, respectiv o mare majoritate a oilor inchis in staulul digital unde oile cuminti si comode isi vor primii ratia de fan pe care sa il rumege cuminti si se basesc doar la orele prestabilite, si oaile negre care vor fi extrase din „societate” si expulzate in enclavele create in acest sens, unde vor avea parte de libertatea data de autonomia enclavei, dar vor trebui sa accepte lipsurile comune. Spre momentul asta istoric ne indreptam, si care face parte tot parte din caderea unui imperiu care incearca in felul asta sa se autoprotejeze de „amenintarile” paranoide ale gerontocratiei. hi
    #My2cents.

    Răspunde
 4. Rămân la părerea mea, niște imbecili își pot impune cretinismele doar unor imbecili și mai mari .. statistic vorbind , e complicat să ai majorități pe datele astea.. peste 60% din populația româniei, are mai multă inteligență decât clasa politică .. măcar în sensul că nu își ia bacul la 35 de ani ( ori sare peste el, ori îl ia când e normal să-l ia ), sau că este în stare să supraviețuiască fără să-i mintă sau să-i pupe in cur pe alții ..

  Răspunde
  • Tovarase, chiar daca aparent sunt divergenti in opinii, in realitate nu suntem si pe contrasens. laugh Cumva, ideile converg in aceiasi directie, diferenta find data de nuantele de viziune, dar pe acolo suntem, inclusiv WTF, care imi da impresia ca doar puncteaza ceva. Si eu sunt de parere ca toate aberatiile astea sunt sortite esecului mai devreme sau mai tarziu, pentru ca mereu anomaliile din natura sunt corectate pana la urma intr’un mod cate se poate de natural. victory

   Răspunde
   • @ice,
    Adevărat, punctez doar.
    Ca să dezvolt ar fi necesare postări mai ample și elaborate. Uneori timpul nu-mi permite să o fac. Alteori sentimentl inutilității.
    Pe de altă parte, am intra in detalii tehnice care ar fi criptice pentru unii dintre cititorii tăi. Din acest motiv mă rezum la a lăsa, precum Hansel și Gretel, doar marcaje pe o potecă strâmtă care duce la casa de turtă dulce a vrăjitoarei. Sigur e vorba și de pesimism, să aduc argumente pentru cei ce le pot înțelege căci ce să vezi, Orașul de Smarald s-a extins înglobând periferia localităților dormitor, vrăjitoarea a fost executată silit de către marele și puternicul Oz care s-a și mutat în casa de turtă dulce, Toto a sfârțit la ecarisaj.
    We are not in Kansas anymore. Unii dintre noi precum Cola, Tiana, tu știți asta. Alții o vor descoperi atunci când vor fi pregătiți.
    Și ca să închei, ne desparte perspectiva asupra viitorului apropiat, evaluarea mea este pesimistă, a vostră ceva mai optimistă. Ne unește însă viziunea asupra viitoarei evoluții. hi

    Răspunde
    • Consensul exprimat ca adevar absolut, este o extrema care nu aduce niciodata progres. In concluzie, si daca ideile exprimate aici, mai extins sau mai concis (dupa posibilitati, coane Fanica) au diferente de nuanta, imagine de ansamblu nu se va rezuma doar la un grii abstract, care e odihnitor pentru ochii, dar deloc stimulativ pentru creier. Pe ici-colo, pare pesimism, pe ici-colo pare optimism, in realitate insa, cand aia de au ramas cu un ochi deschis macar, stiu ca „We are not in Kansas anymore, Toto”, diferenta o face mai degraba interpretarea si posibilele asteptari privite cumva dintr’un unghi personal ce nu tine neaparat sa fie si obiectiv. Cum am mai zis pe aici, in mai multe randuri, nu cred ca e cineva naiv sa creada ca prin ideile exprimate pe aici, vom si schimba ceva, importante raman discutiile si dezbaterile, chiar daca uneori se ivesc si contradictiile care coloreaza tabloul din bula. Eu pot doar sa va multumesc la toti ca va alocati din timpul vostru acestor discutii, ca macar in felul asta, nu intervine si la mine sentimentul ala al inutilitatii ce de multe ori ma incearca, dar cand trec peste am totusi sentimentul ca fac ce trebuie, asa cum stiu, si cat ma pricep, fara a imi aroga pretentia adevarului absolut. smile

     Si totusi, destructurarea Imperiului nenatural cu picioare de lut, a inceput …

     Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura