Hayssam, oile, interceptarile …

Intrebare: Ce au in comun un terorist, niste oi si interceptarile telecomunicatiilor?

Pana va ganditi la raspunsul ce il voi da la finalul scrieri hai sa le luam pe rand.

Dupa o intreaga poveste cusuta cu ata alba in care personaje erau niste jurnalisti romani rapiti pe la mama Jihadului in praznic … vinovat a iesit unul Omar Hayssam … despre care se stia doar ca ar fi de origine siriana (parca), ce isi facea veacul pe la noi cu ceva afaceri mai mult sau mai putin binecuvantate de Allah. Au urmat cateva zile in care toate televiziunile s’au omorat cu subiectul … ce culmea sau nu … aparuse intr’un moment critic din punct de vedere economic in care un proaspat presedinte capitan de nava cu chelie si suvita, incerca sa isi faca un capital de imagine ce ii lipsea mai ales in randul presei care vuia in legatura cu vesnic misterios dosar Flota.Dupa “salvarea” cu bine a celor 3 jurnalisti toata lumea implicata in poveste a disparut brusc din peisajul cotidian in frunte cu Hayssam care potrivit zvonurilor de la aceea vreme ar fi fugit ascuns intr’un camion ce transporta niste oii … desi unii jurau cu mana pe inima ca s’ar fi urcat intr’un avion de pe aeroportul Otopeni.

Anii au trecut … doar oile au mai ramas … in frunte cu un magar ce a reusit din toata turma sa raga cel mai tare … si un cioban de a carui suvita s’a ales praful si pulberea Arabiei … bucuros de oile lui care il indemana mereu: BEEE, BEEE, BEEEEE …

Si desi credeam incheiata povestea … iaca dupa 8 ani … Hayssam (zis si: CEL DE NEGASIT) este scos din nou din joben tocmai cand serviciile secrete de pe la noi aveau nevoie de un terorist ce sa justifice nevoia acestora de a beneficia de un proiect de lege care sa le permita sa si foloseasca ceia ce afla din interceptarea telecomunicatiilor impotriva oricarui cetatean mergandu’se pe prezumtia de vinovatie. Bineinteles ca in spatele acestor jocuri de’a scosul ochilor la prostime … se ascunde si drama celor cateva mii de oameni ce in scurt timp vor ramane fara locuri de munca intr’o plina furtuna economica in care barca gaurita a capitanului este trasa la cheu … sau mai degraba scufundata la el.

Ma bucura nespus faptul ca Romania ultimilor 20 de ani a trecut de la una ce teoretic era umila Rusiei la una ce este un soi de vasal umil/gretos la inalta poarta americana. Aici se experimenteaza tot ce in USA s’a facut deja … si iaca cum ajungem sa traim american drimu celor ce de prin ’40 care i’au tot asteptat.

Am inceput cu o intrebare si am ramas dator cu un raspus … ce cred ca oricum nu mai este necesar. 😉

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...